KKTC TURİZMİ BURSA'DA TANITILIYOR

KKTC TURİZMİ BURSA'DA TANITILIYOR

KKTC TURİZMİ BURSA'DA TANITILIYOR

-Esenyel: "Kuzey Kıbrıs, medeniyetlere ev sahipliği yapan çok kültürün ve tarihsel yapının yer aldığı güzel bir ada"

Turizm ve Çevre Bakanlığı ülkenin tanıtılması ve turizm sektörünün pazarlanması konusunda yürütülen tanıtım günleri etkinliklerine Bursa’da devam ediyor.
Bakanlık tarafından gerçekleştirilen tanıtım günleri kapsamında Türk Hava Yolları, KITOB, KITSAB ve ülke turizm sektör temsilcileri işbirliğinde ‘KKTC Turizm Tanıtım Günleri Etkinliği’ düzenlendi.

SEVİNDİK

Bursa Hilton Hotel’de yer alan etkinlikte ilk konuşmayı yapan Türk Hava Yolları Temsilcisi Nadire Sevindik, etkinlikteki amaçlarının Bursa ile KKTC arasında bir bağ kurmak ve turizm alanında ki işbirliğini artırmak olduğunu kaydetti.

EKER

Bursa Turizm Platformu Başkanı Hasan Eker de, Kıbrıs’ın sadece eğlence merkezi olmadığını aynı zamanda gastronomi, deniz, tarihsel dokusu ve artık sağlık sektörünün de merkezi haline geldiğin ifade ederek, KKTC’ye giden turistlerin kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini söyledi.

SARAÇOĞLU

TÜRSAB Yöre Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu da, iki ülke arasında turizm sektöründe yürütülen işbirliğinin önemine değinerek, KKTC ile her zaman iyi bir ilişki içerisinde olduklarını, bu iyi ilişkilerin her zaman turizme olumlu yansıyacağını belirtti.

GEDİK

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ise Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin cennetten bir ada olduğunu dile getirdi.

ESENYEL

Etkinlikte son olarak konuşan Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel de, Bursa ile KKTC arasında kurulan işbirliği köprüsünün turizm açısından önemine değinerek, ülkede sadece eğlence sektörünün olmadığını, medeniyetlere ev sahipliği yapan çok kültürün ve tarihsel yapının da yer aldığını anlattı.

Sağlık sektörünün yanı sıra denizi, doğası, kültürel yapısı ile yöresel mutfağı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne olan ilginin her geçen gün devam ettiğini kaydeden Esenyel, ülkeyi ziyaret eden turist sayısının büyük bir çoğunluğunun Türkiye’den gelen turistler olduğunu söyledi.
Yapılacak olan işbirlikleri sayesinde Türkiye’den gelen turist sayısını daha da artırmayı hedeflediklerini ifade eden Esenyel, bu konuda tur öpratörlerine çok büyük görevler düştüğünü belirtti.

Paket programlar doğrultusunda 3 gün Bursa, 4 gün Kuzey Kıbrıs gibi alternatiflerin de olabileceğine değinen Esenyel, iyi niyetler güzel projelere imza atabileceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından etkinlik, THY ve KKTC’nin tanıtım videolarının izlenmesiyle devam etti.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise ülke turizm sektör temsilcileri ile Bursa Sektör temsilcileri bir araya gelerek turizm açısından nasıl bir işbirliğinin yapılabilineceğini ele aldılar.

Etkinliğe Bursa ve bölgesinden 30 acente katılırken, ülkemizden gelen sektör temsilcileri ile birlikte bire bir oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirildi.

Print
Posted: Aug 13, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
2223
Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
24
Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Ataoğlu:“Rauf Raif Denktaş, dünya barışının 
simgesi olmuş büyük bir devlet adamıydı” 

Read more
25262728
293012345

Archive