BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI ÇEVRE VE KORUMA DAİRESİ, İSKELE VE GİRNE KIYILARINDA GÖRÜLEN SARI RENKTEKİ KÖPÜKLERİN MİKROSKOPİK ANALİZ SONUÇLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI ÇEVRE VE KORUMA DAİRESİ, İSKELE VE GİRNE KIYILARINDA GÖRÜLEN SARI RENKTEKİ KÖPÜKLERİN MİKROSKOPİK ANALİZ SONUÇLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Daire’den yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa ve Girne bölgesinden sahil ve kıyı şeridinde yer yer sarı kısımların görüldüğü ihbarları üzerine süratli bir biçimde başlatılan çalışmalar kapsamında, denizden alınan numunelerin ilk analiz raporlarının belirlendiği, ikinci analiz sonuçlarının da en kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.

Daire’den yapılan açıklama şöyle;

“1 Nisan 2024 tarihinde aldığımız yoğun ihbarlar neticesinde çok hızlı bir şekilde gerekli girişimleri başlatarak ilgili bölgelerden alınan deniz suyu numunelerinin Doğu Akdeniz Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Laboratuvarına analiz edilmek üzere teslim edildiği ve analiz neticelerinin kamuoyu ile paylaşılacağını açıklamış bulunmaktayız.
 
Bu doğrultuda, Dairemiz personelince Küçük Erenköy bölgesinden alınan 1 numune ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca Yılan Adası ve Escape Plajı’ndan alınan 2 numune, Dairemiz eliyle DAÜ Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Laboratuvarınca mikroskobik ve mikrobiyolojik analizlere tabi tutulmuştur.


DAÜ Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Doç. Dr. Burak Ali Çiçek tarafından Dairemize sunulan raporda; yapılan mikroskobik inceleme sonucunda numunelerin yoğun olarak çam poleni içerdiğinin tespit edildiğini belirterek, mikrobiyolojik analizlerin ise devam etmekte olduğunu ve 48 saat içerisinde sonuçlanacağı bildirilmiştir.

Doç. Dr. Burak Ali Çiçek, analiz raporunda; mikrobiyolojik çalışma sonuçlarının henüz çıkmamış olmasına rağmen, halk arasında tedirginlik yaratan ve kirlilik olduğu varsayılan olgunun çam polenlerinin rüzgar etkisi ile denize taşınması sonucu olduğunun belirlendiğini ifade etmiştir.
Dairemiz titizlik ve ivedilikle ele aldığı konu ile ilgili olarak elde edilen mikroskobik analiz sonuçlarını kamuoyuyla paylaşırken, ilerleyen günlerde de elde edilecek mikrobiyolojik analiz sonuçlarının da ayni şekilde kamuoyu ile paylaşılacağı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.”

Print
Posted: Apr 2, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
272829301
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin toplumların kalkınmasındaki temel rolüne dikkat çekti.

Read more
23
45
LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

Ataoğlu,  LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit'in de yer aldığı film gösterimine katıldı.

Read more
678910
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, annelerin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Read more
11
“11. Halk Dansları Şöleni”

“11. Halk Dansları Şöleni”

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu tarafından düzenlenen “11. Halk Dansları Şöleni”ne katıldı.

Read more
12
VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı kabul etti.

 

Read more
1314151617
18
Gençlik Şöleni

Gençlik Şöleni

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğünün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği Gençlik Şöleni, büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Read more
19
Ataoğlu: "Gençler ülkenin  en büyük güvencesidir"

Ataoğlu: "Gençler ülkenin en büyük güvencesidir"

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, gençlerin ülkenin geleceğinin en büyük güvencesi olduğunu vurguladı.

Read more
2021222324
25262728293031
1234567

Archive