Ataoğlu, HTL Uygulama Oteli Açılış töreninde vurguladı;

Ataoğlu, HTL Uygulama Oteli Açılış töreninde vurguladı;

 

Ataoğlu, HTL Uygulama Oteli Açılış töreninde vurguladı; 


“ARA ELAMAN YETİŞTİRMEK, HEM ÜLKENİN İSTİHDAM SORUNUNU, HEM DE SEKTÖRÜN EN ÖNEMLİ SIKINTISINI BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERECEKTİR” 


Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı himayelerinde, Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Kıbrıs Türk Mobilya Sanayicileri Derneği’nin destekleriyle hayata geçirilen Haydarpaşa Ticaret Lisesi Uygulama Oteli açılış törenine katıldı. 


Ataoğlu’nun da katıldığı Haydarpaşa Ticaret Lisesi uygulama oteli açılışına, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca, TİKA Lefkoşa Ofis Koordinatörü Havva Pınar Özcan, Haydarpaşa Ticaret Lisesi Müdürü Meltem Adalı ile diğer yetkililer yer aldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından öğrencilerin sunduğu müzik dinletisi ile başlayan törende, konuşmalar yapıldı. Katkı koyanlara plaket takdim edilen törende, açılış ardından izaz ikramda bulunuldu.  


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu açılışta yaptığı konuşmasında, turizm ile eğitimin ülkenin en önemli ekonomik alanları olduğunu belirterek, ancak turizm alanında personel sayısının yetersiz kaldığına işaret etti. Ataoğlu, bugün için yaklaşık bine yakın bir ara eleman eksikliğinin olduğuna dikkati çekerek, özellikle Bafra turizm bölgesinde yapılacak yeni turizm yatırımları ile birlikte bu rakamın 7 binlere kadar çıkabileceğini belirtti. 


Bu anlamda ara eleman yetiştirilmesinin önemine vurgu yapan Ataoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın, KKTC ekonomisinin lokomotif sektörü olan turizm sektörünün gelişmesine büyük katkı sağlayacak, özellikle de ülkemizin istihdam sorununu büyük ölçüde giderecek olan turizmde ara eleman yetiştirilmesine yönelik çalışmalarını destekliyoruz. Böylesi ara eleman yetiştirilmesine yönelik çalışmaların arttırılması için de katkı koymaya hazırız” ifadelerini kullandı. 


Böyle bir heyecana ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ataoğlu, katkı sağlayan herkese teşekkür etti, devamını diledi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, otel gezildi.


Ataoğlu, uygulamalı otel öğrencileri ile sohbet etti, açılışa özel açılan anı defterini imzaladı.

Print
Posted: Apr 20, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
910111213
RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ramazan Sokağı Gençlik Buluşması”nda gençlerle bir araya geldi.

Read more
1415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive