ATAOĞLU: "SANATIN VE SANATCININ DEĞERİNİ HER ZAMAN TAKDİR ETMELİYİZ"

ATAOĞLU: "SANATIN VE SANATCININ DEĞERİNİ HER ZAMAN TAKDİR ETMELİYİZ"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi tarafından 15 Nisan Dünya Sanat Günü kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kültür ve Sanatla Bir Ömür Hizmet Ödülü"ne değer bulunan 13 duayen sanatçı yapılan törende ödüllerini aldı.

Dünya Sanat Günü nedeniyle Kültür Dairesi’nin ülke kültür sanatına yapıtlarıyla yön veren, duayen kültür sanat insanlarına teşekkür etmek amacıyla düzlediği “Kültür ve Sanatla Bir Ömür Hizmet Ödülü” töreni, İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Ödül törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, bazı bürokratlar ile sanatçı ve sanatsever katıldı.

Bu yıl, resim dalında Emin Çizenel, Güner Pir, Hikmet Uluçam, İsmet Tatar, Salih Mustafa Çizel ve Türksal İnce ile hem müzik hem de resim dalında Feridun Işıman, müzik alanında Aydın Hikmet, edebiyat alanında İlkay Adalı, Feriha Altıok ve Ayşe Tural ve karikatür dalında da Musa Kayra ve Serhan Gazioğlu, “Kültür ve Sanatla Bir Ömür Hizmet Ödülüne” değer bulundu.

Sanatçıların ödüllerini, Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, LTB Başkanı Harmancı ve Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu takdim etti.

Kültür Dairesi Sanat Koleksiyonu’nda yer alan eserler arasından ödül verilen sanatçıların eserlerinin de yer aldığı bir seçki, ödül takdim töreninde sanatseverlerin izlenimine de sunuldu.

-Ataoğlu
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, Kültür Dairesi aracılığıyla bu yıl “Kültür ve Sanatla Bir Ömür Hizmet Ödülü”nün üçüncüsünün düzenlendiğini belirterek, Dünya Sanat Günü’nde bir kez dana sanatın evrenselliğini ve gücünü kutlarken sanatın değerini takdir etmek için bir fırsat bulduklarını belirtti.

Bakan Ataoğlu, sanatın ve sanatçının değerinin sadece bir gün değil her gün takdir edilmesi ve desteklenmesi gerektiğinin önemine işaret ederek, tüm sanatçıların Dünya Sanat Günü’nü kutlayarak, saygılarını sundu.

-Zaimağaoğlu
Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Dünya Sanat Günü’nde “Kültür ve Sanatla Bir Ömür Hizmet Ödülü” töreninde, aralarında kendi öğretmenlerinin de bulunduğu sanatçılarla birlikte olmaktan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirerek, tüm sanatçıların Dünya Sanat Günü’nü kutladı.

Konuşmaların ardından ödüllerini alan sanatçıların bazıları da, kısaca söz alarak duygu ve düşüncülerini paylaştı, ödül alan tüm sanatçılar adına kendilerini bu bir ödüle layık gördüğü için Kültür Dairesi’ne teşekkür etti.

Print
Posted: Apr 16, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
910111213
RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ramazan Sokağı Gençlik Buluşması”nda gençlerle bir araya geldi.

Read more
1415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive