Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

 

Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor


Ataoğlu:“Rauf Raif Denktaş, dünya barışının 
simgesi olmuş büyük bir devlet adamıydı” 


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı uhdesinde yapılacak olan Rauf Raif Denktaş Anıt Mezarı, Cumhuriyet Parkı Çevre Düzenlemesi ve Peyzaj Tasarımı Projesi ilk etabı hayat buluyor.


Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile DAÜ arasında imzalanan protokol çevresinde başlatılan çalışma tamamlanarak ihaleye çıkılmış olup, ihaleyi alan Capiton şirketi ile sözleşme imzalandı.


Protokole Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ile Capiton Şirketi adına Nejat Hatipoğlu imza koydu.


ATAOĞLU


Düzenlenen imza töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, projenin ilk etabının kısa süre içerisinde başlayacağını ve 4 aylık süre zarfında bitirilmesinin planlandığını belirtti.


Ataoğlu, projenin ilk etabında çevre düzenlemesi, beton zeminlerin  yenilenmesi ve ilavesi, bitkisel peyzaj, sulama sistemi, oturma grupları, kay kay alanı, Rauf Raif Denktaş anı duvarı ve bilgi panolarının yapılacak işler arasında olduğunu kaydederken, projenin ikinci etabında ise elektrik sisteminin yenilenmesi, çocuk oyun alanlarının yapılması ve alanın tellenmesinin yer aldığını ifade etti.


Ataoğlu konuşmasını şöyle sürdürü;


“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Raif Denktaş için yapılacak olan anıt mezarı projesini hayata geçirdiğimiz için bir yandan bunun mutluluğunu yaşarken, bir yandan da bu projenin elimizde olmayan nedenlerden ötürü gecikmesinden dolayı burukluğunu yaşıyoruz.


Liderimiz Rauf Raif Denktaş’a yakışır bir eser ortaya koymak için Denktaş ailesi başta olmak üzere, hükümetimiz, bakanlığımız, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve görünmeyen bir çok kahraman çalışmaların daha güzel olması için katkı koymuştur. 


Rauf Raif Denktaş, sadece Kıbrıs Türk halkının değil, tüm Kıbrıs adasının ve hatta geniş anlamda dünya barışının simgesi olmuş büyük bir devlet adamıydı. 


Denktaş'ın hayatı, mücadelesi ve vizyonu, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde daima ilham kaynağı olmuştur. Bugün onun anıt mezarını inşa etmek, sadece bir fiziki yapı değil, aynı zamanda onun ruhunu ve mirasını gelecek nesillere taşımak anlamına geliyor.
Anıt mezarın yapımı sadece bir sembol değildir, aynı zamanda Kıbrıs Türk halkının tarihine ve kimliğine yapılmış bir vurgudur. Bu mezar, gelecek kuşaklara Denktaş'ın mücadelesini ve Kıbrıs Türk halkının geçmişini hatırlatacaktır.


Bu anlamlı ve önemli projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Denktaş'ın anıt mezarı, onun büyük mücadelesini ve Kıbrıs Türk halkının azmiyle dolu tarihini sonsuza kadar yaşatacaktır.” Diye konuştu.

 

Print
Posted: Apr 24, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2829
“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) iş birliğinde düzenlenen “Opera’ya Yolculuk” konseri, 2 Ekim 2026 Cuma akşamı Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Deniz Kapısı’nın tarihî atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Read more
301234
ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs 10’uncu Uluslararası Pediatri Sempozyumuna katılarak, konuşma gerçekleştirdi.

Read more
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive