ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

 

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”


Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.


Çevre Dairesi ve Gençlik Federasyonu iş birliğinde düzenlenecek çöp toplama maratonu, her cumartesi günü farklı ilçelerde organize edilecek. 
Etkinlikler, 4 Mayıs’ta Girne’de, 11 Mayıs’ta Lefkoşa’da, 18 Mayıs’ta Mağusa’da ve 25 Mayıs’ta Güzelyurt-Lefke bölgelerinde yer alacak.


Yapılacak etkinliklerde, “en fazla çöp toplayan” birinci ve ikinci ekip, “en fazla geri dönüştürülebilen çöp toplayan” ve “en fazla cam toplayan” ekipler ödüllendirilecek.


Çevre kirliliğiyle mücadelede bir araya gelinmesi ve ülkede çevre temizliğini teşvik hedefiyle düzenlenen etkinlikte verilecek toplamda 40 bin TL’lik ödül, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Girne Antik Liman’da yapılacak ödül töreni ile sahiplerine verilecek. 


Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nda etkinliğe ilişkin basın toplantısı düzenlenerek, 4’lü ekipler halinde yapılacak başvuruların, Gençlik Federasyonu’na ait sosyal medya hesaplarından yapılabileceği, başvuruların başladığı duyuruldu.


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katılımıyla yapılan basın toplantısında, Çevre Dairesi çalışanları ve Gençlik Federasyonu temsilcileri yer aldı.


ATAOĞLU: “GENÇLERİN ÇEVRE HASSASİYETİ, TAKDİRE ŞAYAN”


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, burada yaptığı konuşmada, çevre gibi önemli bir konuya gençlerin gösterdiği hassasiyet ve önem için teşekkürlerini ileterek, Bakanlık olarak çevre temizliğinin sağlanması ve bilincin artması için yoğun çalışma yürüttüklerini kaydetti.


Ataoğlu, Çevre Dairesi tarafından her hafta sivil toplum ve yerel yönetimlerle yapılan çalışmalar ve ders müfredatlarına çevre dersinin konulmasıyla çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren aşılanmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi vererek, tek kullanımlık ürünler ve poşetlere ilişkin stokların tüketilmesi amacıyla tanınan sürenin ardından bu ürünlerin tamamen yasaklanacağını belirtti. 


Amaçlarının bugün gençlerle birlikte başlatılan bu projeyle sınırlı kalmamak ve bunu düzenli hale getirmek olduğunu söyleyen Bakan Ataoğlu, “bu projenin bir örnek oluşturmasını temenni ediyorum ve inanıyorum ki çevre bilinci, çevreye karşı duyarlı yetişen gençlerimizle toplumun her kesimine yayılacaktır” dedi.


Bakan Ataoğlu, 5 Haziran’ın sadece sembolik bir gün olarak kutlanması dileklerini de paylaşarak, bir ada ülkesi olarak turizmin ve çevre temizliğinin öneminin altını çizdi. 


AKTUNÇ: “GENÇLERLE BÖYLE BİR PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRİYOR OLMAKTAN MUTLUYUZ”


Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç da, kısa bir konuşma yaparak, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkürlerini sundu.


Anlamlı bir etkinlik için bir araya gelindiğini ifade eden Aktunç, Gençlik Federasyonu’nun lansmanına katıldığında gençlerin fikirlerini öğrenme fırsatı bulduğunu söyleyerek, bu fikirlerden birini Bakanlık nezdinde gerçekleştiriyor olmanın verdiği mutluluğu paylaştı. 
Çevre farkındalığının önemine değinen Aktunç, etkinliğe katılım temennisinde bulundu. 


ÖZBİLGEHAN: “ÇEVRE BİLİNCİNİ VE TOPLUMSAL DUYARLILIĞI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”


Proje hakkında bilgiler paylaşan Gençlik Federasyonu Başkanı Mustafa Özbilgehan da Gençlik Federasyonu’nu oluşturan derneklerin yaptığı projelerde çevrenin her zaman ön planda olduğunu kaydetti. 


Bu kapsamda hem çevreden hem de gençlikten sorumlu olan bakanlıkla iş birliği yapmaktan duydukları memnuniyeti getiren Özbilgehan, etkinliğin en büyük amacının bir araya gelinerek, eğlenceli bir şekilde çöp toplanılması ve bu sayede çevre bilincinin, geri dönüşüm farkındalığının ve toplumsal duyarlılığının artırılması olduğunu belirtti. 


Özbilgehan, şenlik havasında geçecek bu etkinliğe katılım çağrısında bulundu.

Print
Posted: Apr 18, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
567
Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI CANLI TUTMAK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Read more
89
ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Read more
10
Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

 Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında, Girne, Akdoğan ve Gazimağusa Halk Kütüphanelerinde etkinlikler yer alacak

Read more
11
“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivali’nde sahnelendi

Read more
1213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Archive