Şehir Planlama Dairesi personeli Netcad eğitimlerini tamamladı

Şehir Planlama Dairesi personeli Netcad eğitimlerini tamamladı

Şehir Planlama Dairesi personeli
Netcad eğitimlerini tamamladı


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Şehir Planlama Dairesi personeli 2 gün boyunca devam eden Netcad Anamodül Eğitimlerini tamamladı.


Uluslararası Final Üniversitesi Laboratuarında, bilgisayar destekli olarak gerçekleşen eğitimlerde  Netcad Yazılım A.Ş. firmasından Özel Sektör Projeler Müdürü Fırat Kılıç ve Proje Yönetim Uzmanı Ramazan Doğan’ın anlatımları ile Netcad uygulamasında sıfırdan bir proje çizimi, proje düzenleme, proje detaylandırma ve mevcut veriler kullanılarak analiz işlemleri ele alındı.


 Eğitim sonunda plan unsurlarının standartlaştırılması adına şablon tanımlar üretilerek plan bütünlüğünün sağlanması hedeflenmiştir. 


Bu hedef doğrultusunda eğitimlerde proje çizim, sayısallaştırma işlemleri ve şablon tanım oluşturma işlemleri gerçekleştirilmiştir.


Ayrıca mevcut veri setleri kullanılarak plan analizleri ( yerleşime uygunluk analizi ) uygulamalı olarak eğitimlerde verilmiştir.


YİĞİTCAN: “PERSONELİMİZ İÇİN VERİMLİ BİR EĞİTİM OLDU”


Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan konu ile ilgili olarak yaptı açıklamada Netcad eğitim programının Sehir Planlama Dairesi’nde görev alan şehir plancısı, mimar ve harita teknikerleri için çok gerekli bir program olduğunu vurgulayarak , Programı öğrenen teknik personellerimizin bu konularda yapacakları çalışmalarda çok daha başarılı olacaklarını, bu egitimin tüm arkadaşlarımız için bir fırsat olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.


Yiğitcan konuşmasını şöyle sürdürü:


“Kurumumuzda bilgiyi üretebilen, yönetebilen ve bilgiye dayalı karar verebilen, meslek disiplinleri ile bilgi teknolojilerinin bütünleşik olabilmesi amacıyla, "Netcad Eğitimi" oldukça önem arz etmektedir. Bu eğitim ile başta yeni personelimiz olmak üzere diğer personellerimizin de Netcad programına olan hâkimiyeti artarken, kurum içi eğitim faaliyetleri ile bilgi alış verişine katma değeri daha fazla olacaktır.” diye konuştu.


Netcad uygulamasının şehir planlama süreçlerinde kullanılan önemli bir araç olduğunu ifade eden Yiğitcan, bu eğitimler sonrasında şehir planlama faaliyetlerini daha verimli ve etkili hale getirmek için personelin teknik becerilerini güçlendirdiğini belirtti.


Bu kapsamında eğitim alan tüm arkadaşlara başarılar dileyen Yiğitcan, eğitime katılarak başarı sağlayan plancı, mimar ve tekniker unvanlı 16 personele katılım belgelerini takdim etti.

Print
Posted: Mar 26, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive