Kültür Dairesi, 13-24 Mayıs’ta Güzel Sanat Derneklerine mali yardım başvurularını kabul edecek

Kültür Dairesi, 13-24 Mayıs’ta Güzel Sanat Derneklerine mali yardım başvurularını kabul edecek

Kültür Dairesi, 13-24 Mayıs’ta Güzel Sanat Derneklerine mali yardım başvurularını kabul edecek


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü kapsamında 2024 yılında yapacağı mali yardımlar için, 13-24 Mayıs tarihleri arasında başvuru kabul edecek.


Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, derneklerin 1 Temmuz 2024 ile 30 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri ve/veya gerçekleştirecekleri güzel sanatlarla ilgili 2 adet proje ile başvuru yapabilecekleri ve bu projelerden sadece bir tanesinin yurt dışı projesi olabileceği belirtildi.


Sunulacak projenin toplam maliyeti (gerçekleşme bedeli) en fazla 252.000TL, bir derneğe yapılabilecek toplam katkı miktarı da en fazla 126,000 TL olacak.


Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü’nde, dernekler tarafından sunulacak herhangi bir projenin toplam maliyetinin (Projenin gerçekleşme bedelinin), Kültür Dairesi’nin bu amaçla kullanılacak toplam bütçe ödeneğinin yüzde 20’si ile sınırlandırılmakta olduğu ve ilgili bütçe kaleminin de 1,260,000TL olduğu duyuruldu.


Kültür Dairesi’nin Tüzük kapsamında yapacağı mali katkılardan yararlanmak amacıyla dernek tarafından sunulacak projenin, hayata geçirilmesi amacıyla yapılacak tüm harcamaları içeren Toplam Maliyet Tutarının en fazla 252.000,00TL ve bir projeye yapılabilecek toplam katkı miktarının da en fazla 100.800,00TL olacağının altı çizildi. Tüzük çerçevesinde bir derneğe yapılabilecek katkı miktarı ise toplam bütçe ödeneğinin yüzde 10’u ile sınırlandırıldığından, derneğin 2 veya 1 proje ile başvurmasına bakılmaksızın, bir derneğe yapılabilecek toplam katkı miktarının üst limitinin de 126,000 TL olacağına dikkat çekildi.


-Güncellenen Başvuru Rehberi, Başvuru Formu ve Proje Kabul Formu kulturdairesi.gov.ct.tr adresinden talep edilebilecek


Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamada, başvuru ile ilgili evrakların 2024 yılı için güncellendiği ve başvuruların güncel formlarla yapılması gerektiği vurgulandı. Katılım koşulları ile ilgili detaylar, beyan edilmesi gerekli evraklar ile materyallerin listesi ve değerlendirme ölçütleri hakkındaki bilgileri içeren Başvuru Rehberi 2024 ile Başvuru Formu 2024 ve Proje Kabul Formu 2024 isimli dokümanlar kulturdairesi.gov.ct.tr adresinden temin edilebileceği bildirilerek başvuruların bilgisayar ortamında doldurulması gerektiğine işaret edildi.


Mali yardımlar, güzel sanatlarla ilgili amatör derneklerin, Kıbrıs Türk halkının kültürel değerlerini yayıcı, özüne sadık kalarak geliştirici ve belgeleyici işlerin yerine getirilmesinde yapacakları veya yürütecekleri projeler ile üretime yönelik olarak geliştirecekleri proje, eğitsel yayın, eğitim çalışması ile kültürel ve sanatsal içerikli, projelerinin desteklenmesini ve özendirilmesini amaçlıyor.


Son başvuru kabul tarihinin 24 Mayıs 2024 olduğunun altı çizilen açıklamada, başvuruların kapalı zarf usulünde alınacağı ve eksik teslim edilen başvuruların Komisyon tarafından değerlendirilmeye alınmayacağı da vurgulandı.

Print
Posted: Apr 22, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
2728
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Konya 17. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline katıldı.

Read more
2930311
2345678
91011
"Operanın Genç Yetenekleri"

"Operanın Genç Yetenekleri"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç yeteneklerini sanatseverlerle buluşturuyor!

Read more
1213
2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

ATAOĞLU, AZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ’DE DÜZENLENEN, 2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI’NA KATILDI.

Read more
1415
"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Babalar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
16
Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

HAFTA SONU TATİLİ, SAHİLLERİ ÇÖP ALANINA ÇEVİRDİ! 

Read more
17
Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Ataoğlu: “Tarihi yerlerimizi ve alternatif 
turizm modellerimizi ön plana çıkarıyoruz”

Read more
18
Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

“Turizmi Ayağa Kaldırmak İçin 
Tüm Gücümüzle Çalışıyoruz” 

Read more
19
Venedik Sarayı’nda büyüleyici bir organizasyon

Venedik Sarayı’nda büyüleyici bir organizasyon

Gazimağusa, kültür, sanat ve tarihî mirası bir araya getiren büyüleyici bir sahne deneyimine ev sahipliği yaptı.

Read more
202122
23242526272829
30123456

Archive