Kültür Dairesi, 13-24 Mayıs’ta Güzel Sanat Derneklerine mali yardım başvurularını kabul edecek

Kültür Dairesi, 13-24 Mayıs’ta Güzel Sanat Derneklerine mali yardım başvurularını kabul edecek

Kültür Dairesi, 13-24 Mayıs’ta Güzel Sanat Derneklerine mali yardım başvurularını kabul edecek


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi, Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü kapsamında 2024 yılında yapacağı mali yardımlar için, 13-24 Mayıs tarihleri arasında başvuru kabul edecek.


Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, derneklerin 1 Temmuz 2024 ile 30 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri ve/veya gerçekleştirecekleri güzel sanatlarla ilgili 2 adet proje ile başvuru yapabilecekleri ve bu projelerden sadece bir tanesinin yurt dışı projesi olabileceği belirtildi.


Sunulacak projenin toplam maliyeti (gerçekleşme bedeli) en fazla 252.000TL, bir derneğe yapılabilecek toplam katkı miktarı da en fazla 126,000 TL olacak.


Güzel Sanatlarla İlgili Derneklere Yardım Tüzüğü’nde, dernekler tarafından sunulacak herhangi bir projenin toplam maliyetinin (Projenin gerçekleşme bedelinin), Kültür Dairesi’nin bu amaçla kullanılacak toplam bütçe ödeneğinin yüzde 20’si ile sınırlandırılmakta olduğu ve ilgili bütçe kaleminin de 1,260,000TL olduğu duyuruldu.


Kültür Dairesi’nin Tüzük kapsamında yapacağı mali katkılardan yararlanmak amacıyla dernek tarafından sunulacak projenin, hayata geçirilmesi amacıyla yapılacak tüm harcamaları içeren Toplam Maliyet Tutarının en fazla 252.000,00TL ve bir projeye yapılabilecek toplam katkı miktarının da en fazla 100.800,00TL olacağının altı çizildi. Tüzük çerçevesinde bir derneğe yapılabilecek katkı miktarı ise toplam bütçe ödeneğinin yüzde 10’u ile sınırlandırıldığından, derneğin 2 veya 1 proje ile başvurmasına bakılmaksızın, bir derneğe yapılabilecek toplam katkı miktarının üst limitinin de 126,000 TL olacağına dikkat çekildi.


-Güncellenen Başvuru Rehberi, Başvuru Formu ve Proje Kabul Formu kulturdairesi.gov.ct.tr adresinden talep edilebilecek


Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamada, başvuru ile ilgili evrakların 2024 yılı için güncellendiği ve başvuruların güncel formlarla yapılması gerektiği vurgulandı. Katılım koşulları ile ilgili detaylar, beyan edilmesi gerekli evraklar ile materyallerin listesi ve değerlendirme ölçütleri hakkındaki bilgileri içeren Başvuru Rehberi 2024 ile Başvuru Formu 2024 ve Proje Kabul Formu 2024 isimli dokümanlar kulturdairesi.gov.ct.tr adresinden temin edilebileceği bildirilerek başvuruların bilgisayar ortamında doldurulması gerektiğine işaret edildi.


Mali yardımlar, güzel sanatlarla ilgili amatör derneklerin, Kıbrıs Türk halkının kültürel değerlerini yayıcı, özüne sadık kalarak geliştirici ve belgeleyici işlerin yerine getirilmesinde yapacakları veya yürütecekleri projeler ile üretime yönelik olarak geliştirecekleri proje, eğitsel yayın, eğitim çalışması ile kültürel ve sanatsal içerikli, projelerinin desteklenmesini ve özendirilmesini amaçlıyor.


Son başvuru kabul tarihinin 24 Mayıs 2024 olduğunun altı çizilen açıklamada, başvuruların kapalı zarf usulünde alınacağı ve eksik teslim edilen başvuruların Komisyon tarafından değerlendirilmeye alınmayacağı da vurgulandı.

Print
Posted: Apr 22, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive