KIBRIS VAKIFLAR İDARESİ'NİN 453'ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.

KIBRIS VAKIFLAR İDARESİ'NİN 453'ÜNCÜ KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI.

Kıbrıs Vakıflarının kuruluşunun 453’üncü ve İngiliz Sömürge İdaresi tarafından Kıbrıs Türk halkına devrinin 68’inci yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Merkez Binasında tören düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Mustafa Tümer, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Üyeleri, Evkaf çalışanları, bazı bürokratlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla devam etti. Daha sonra konuşmalara geçildi.

Konuşmaların ardından Kıbrıs Vakıflar İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde, Tangül Ünal Çağıner Vakfı ana sponsorluğundaki “Vakıf ve Yardımlaşma” konulu 1.Ortaokullar Arası Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi. Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

-Ataoğlu: “Birlik ve beraberliğimiz sonsuz olsun”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Vakıfların geçmişten bugüne gelen sürecinde, tüm vakfedenleri, hayatta olmayanları rahmetle andı. Ataoğlu, değerleri ileriye taşımak vakıfların kurulduğunu ifade etti.

Yaklaşık bin yıllık geçmişi olan vakıfların var olması gerektiğini dile getiren Ataoğlu, vakfedilenlerin değerini bilerek, daha ileriye taşınması için birlik, beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söyledi.

Değerlerin geçmişten bugüne taşınmasının birlik ve beraberlik sayesinde olduğunun altını çizen Ataoğlu, “Birlik ve beraberliğimiz sonsuz olsun” dedi.

Konuşmaların ardından “Vakıf ve Yardımlaşma” konulu 1.Ortaokullar Arası Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni yapıldı. Dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerine ödül ve plaketleri takdim edildi. Yarışmada dereceye öğrencilerin isimleri şu şekilde:

-6.sınıf
1-Berre Minel Arslan  Girne Amerikan Koleji
2-Hanife Şöföroğlu   Güzelyurt TMK
3-Erke Doruk İşeri     TMK


-7.sınıf
1-Pembe Sadeli   Bayraktar Ortaokulu
2-Huriye Şık    TMK
3-Belgin Haydaroğulları  Güzelyurt TMK


-8.sınıf
1-Melis Atay    TMK
2-Nil Yörütmen     Güzelyurt TMK
3-Zehra Çaktu    Güzelyurt TMK

Print
Posted: Apr 16, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
910111213
RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ramazan Sokağı Gençlik Buluşması”nda gençlerle bir araya geldi.

Read more
1415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive