ALTUN TABYA YENİDEN TURİZMİN HİZMETİNDE

ALTUN TABYA YENİDEN TURİZMİN HİZMETİNDE

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: "HER BİREYİMİZ GELEN TURİSTE BİR REHBER OLMALIDIR"

Gazimağusa Suriçi’nde 1973’te faaliyete başlayan Altun Tabya Hotel, uzun bir aradan sonra Suriçi turizminin canlanmasına katkı sağlamak amacıyla yeniden hizmet vermeye başladı.
Gazimağusa Suriçi’ni Canlandırma Projesi çerçevesinde Surlariçi’nde 1973 yılında faaliyete başlayan Altun Tabya Hotel uzun bir aradan sonra yeniden hizmete girdi.
Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Altun Tabya Hotel’in yeniden turizme kazandırılması için restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete başladı.
Hizmete giren Altun Tabya Hotel’de bu sabah kahvaltılı bir basın toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de katıldı.
Altun Tabya Hotel İşletmecisi Berna Altunsoy toplantıda kısa bir konuşma yaparak Hotel’in 1973 yılında faaliyete başladığını ve her Mağusa’lıya iz bırakan bir yeri olduğunu söyleyerek, uzun bir aradan sonra kültürel mirasa kazandırmak düşüncesiyle Hoteli yeniden faaliyete koyduklarını belirtti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında Hotel’in Mağusa’da anlam taşıyan bir yeri olduğunu söyleyerek, kendilerinin belediye olarak hotelin turizm alanında hakettiği yere gelebilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.
Projenin bir kısmının yapıldığını ve devamının da geleceğini kaydeden İsmail Arter, kent müzesi ile ilgili taleplerin bulunduğunu ve bakanlık ile istişare içerisinde bu yönde yoğun çalışmalarının olduğunu söyledi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yaptığı konuşmasında, 1973 yılında faaliyete başlayan ve Mağusa’ya ciddi katkılar sağlayan Altun Tabya Hotel’in yeniden hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bakanlık olarak turizmin kalkınmasına yönelik çalışmalarını anlattı.
Ataoğlu tarihi eserlerle ilgili ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, deniz kapısı, şömineli ev ve eski polis karakolunun müzeye dönüştürülmesi yönünde girişimlerinin var olduğunu söyledi ve bölgede bulunan Gazi İlkokulu ve Veteriner Dairesinin de turizme kazandırılması düşüncelerinin bulunduğunu kaydetti.
Tarihi Namık Kemal Meydanı’nda bulunan Cümbez Ağacının yok olmaya yüz tuttuğunu bununla ilgili bir hocanın Pazartesi günü kente gelerek gerekli çalışmaları yapacağını dile getiren Ataoğlu, bunun yanında gerek hendek projesi gerek se kente turist akışını sağlayacak çalışmalarının tümünün Mağusa’nın hayat bulmasına vesile olacağını vurguladı.
Bakan Ataoğlu konuşmasında halka çağrıda da bulunarak onların çevre konusunda duyarlı davranmalarını ayrıca her birinin kente gelecek turiste birer rehber olmalarını istedi.

Print
Posted: Aug 18, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
2223
Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
24
Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Ataoğlu:“Rauf Raif Denktaş, dünya barışının 
simgesi olmuş büyük bir devlet adamıydı” 

Read more
25262728
293012345

Archive