ALTUN TABYA YENİDEN TURİZMİN HİZMETİNDE

ALTUN TABYA YENİDEN TURİZMİN HİZMETİNDE

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: "HER BİREYİMİZ GELEN TURİSTE BİR REHBER OLMALIDIR"

Gazimağusa Suriçi’nde 1973’te faaliyete başlayan Altun Tabya Hotel, uzun bir aradan sonra Suriçi turizminin canlanmasına katkı sağlamak amacıyla yeniden hizmet vermeye başladı.
Gazimağusa Suriçi’ni Canlandırma Projesi çerçevesinde Surlariçi’nde 1973 yılında faaliyete başlayan Altun Tabya Hotel uzun bir aradan sonra yeniden hizmete girdi.
Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Altun Tabya Hotel’in yeniden turizme kazandırılması için restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete başladı.
Hizmete giren Altun Tabya Hotel’de bu sabah kahvaltılı bir basın toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de katıldı.
Altun Tabya Hotel İşletmecisi Berna Altunsoy toplantıda kısa bir konuşma yaparak Hotel’in 1973 yılında faaliyete başladığını ve her Mağusa’lıya iz bırakan bir yeri olduğunu söyleyerek, uzun bir aradan sonra kültürel mirasa kazandırmak düşüncesiyle Hoteli yeniden faaliyete koyduklarını belirtti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasında Hotel’in Mağusa’da anlam taşıyan bir yeri olduğunu söyleyerek, kendilerinin belediye olarak hotelin turizm alanında hakettiği yere gelebilmesi için her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti.
Projenin bir kısmının yapıldığını ve devamının da geleceğini kaydeden İsmail Arter, kent müzesi ile ilgili taleplerin bulunduğunu ve bakanlık ile istişare içerisinde bu yönde yoğun çalışmalarının olduğunu söyledi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yaptığı konuşmasında, 1973 yılında faaliyete başlayan ve Mağusa’ya ciddi katkılar sağlayan Altun Tabya Hotel’in yeniden hizmete girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bakanlık olarak turizmin kalkınmasına yönelik çalışmalarını anlattı.
Ataoğlu tarihi eserlerle ilgili ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, deniz kapısı, şömineli ev ve eski polis karakolunun müzeye dönüştürülmesi yönünde girişimlerinin var olduğunu söyledi ve bölgede bulunan Gazi İlkokulu ve Veteriner Dairesinin de turizme kazandırılması düşüncelerinin bulunduğunu kaydetti.
Tarihi Namık Kemal Meydanı’nda bulunan Cümbez Ağacının yok olmaya yüz tuttuğunu bununla ilgili bir hocanın Pazartesi günü kente gelerek gerekli çalışmaları yapacağını dile getiren Ataoğlu, bunun yanında gerek hendek projesi gerek se kente turist akışını sağlayacak çalışmalarının tümünün Mağusa’nın hayat bulmasına vesile olacağını vurguladı.
Bakan Ataoğlu konuşmasında halka çağrıda da bulunarak onların çevre konusunda duyarlı davranmalarını ayrıca her birinin kente gelecek turiste birer rehber olmalarını istedi.

Print
Posted: Aug 18, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive