Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı; 
“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI CANLI TUTMAK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”


Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Muratağa , Atlılar, Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aşır ve dernek üyelerini kabul ederek görüştü. 


Görüşmede, Dernek tarafından idame ettirilmeye çalışına, Muratağa,  Atlılar, Sandallar Şehitler Müzesi’nin Eski Eserler ve Müzeler Dairesi bünyesine alınması konusu görüşüldü. 


Bakan Ataoğlu, Muratağa, Atlılar ve Sandallar’ın Kıbrıs Türk mücadele tarihinde çok önemli bir yeri olan, özellikle Kıbrıs Türkü’ne yönelik yapılan soykırım saldırılarının en trajik örneklerinden birisi olduğunu belirterek, şehitleri yaşatmanın, hatıralarını ve tarihlerini canlı tutmanın, bu topraklarda yaşayan her bir bireyin boynunun borcu olduğunun altını çizdi. 


“MÜZEDE İSTİHDAM EDİLECEKLER, ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİNE MENSUP KİŞİLERDEN OLACAK”


Ataoğlu, Müze’nin Eski Eserler ve Müzeler Dairesi bünyesine alınabilmesi için gerekli olan işlemlerin başlatıldığını, bunun yanında Müze için yapılacak olan istihdamın da Muratağa, Atlılar ve Sandallar şehitleri ailelerine mensup kişilerden olacağını, gerekli girişimin başlatıldığını belirtti.
 

Print
Posted: Nov 7, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive