KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD
TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA


Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”


Ülkemiz turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında 3-5 Kasım tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen World Travel Market (WTM) turizm fuarında yerini aldı.


Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, dünyanın en önemli turizm organizasyonlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı’na katılarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) turizm potansiyelini uluslararası alanda tanıtan turizm paydaşları ile bir araya geldi.


Londra’daki fuar kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da KKTC standını ziyaret ederek, Bakan Ataoğlu, Milletvekili Ahmet Savaşan ve turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyarette iki ülke arasında turizm alanındaki iş birliği ve tanıtım çalışmaları ele alındı.


Bakan Ataoğlu, fuar sırasında yaptığı açıklamada, KKTC turizminin pandemiden sonra toparlanma sürecine devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:


 “World Travel Market, turizm sektörünün geleceğini şekillendiren en önemli platformlardan biridir. Biz de Kuzey Kıbrıs olarak bu fuarda yerimizi alarak, ülkemizin doğal güzelliklerini, kültürel zenginliklerini ve misafirperverliğini tanıtıyoruz. KKTC, Akdeniz’in en güvenli, huzurlu ve özgün destinasyonlarından biri olarak her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor. Amacımız, bu ilgiyi sürdürülebilir bir turizm politikasıyla kalıcı hale getirmek.”
Bakan Ataoğlu ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti ile turizm alanındaki güçlü iş birliğine vurgu yaparak,
“Sayın Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un standımızı ziyaret etmesi bizleri son derece memnun etti. Türkiye ile turizm alanındaki ortak çalışmalarımız, KKTC turizmine büyük katkı sağlamaktadır. Bu iş birliğini artırarak sürdüreceğiz,” diye konuştu.
KKTC standı, fuarın ilk gününden itibaren yoğun ilgi gördü. Fuarda yerli ve yabancı tur operatörleri, seyahat acenteleri ve medya temsilcileriyle çok sayıda görüşme gerçekleştirildi.

 

Print
Posted: Nov 4, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
3031
ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

Zaimağaoğlu, Kütüphane Haftası etkinliklerini “Kitap Oku ve Farkında Ol!” sloganıyla KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Read more
12
BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi (JMD) ile Telsim Vodafone (VMOL) arasında, deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

 

Read more
3
BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde, 30 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında KKTC, Berlin Temsilciliğinin daveti ve Kültür Dairesi’nin koordinasyonu temsil edildi. 

Read more
45
678
4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

8 Nisan Çarşamba günü düzenlenen oturumda; K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Genel Müdürü Mine Emiroğlu, projenin detaylarını ve adanın gelecek turizm stratejilerini sektör paydaşlarıyla paylaştı.

 

Read more
9101112
1314
“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

KKTCDOB’un “Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu” etkinliği Gazimağusa Belediyesi iş birliğiyle 20 Nisan'da Othello Kalesi'nin tarihi atmosferinde çok özel bir çalışmada yeniden sahneleniyor. 

Read more
1516
ATAOĞLU’NDAN KEPEZ BELEDİYESİ’NE ZİYARET

ATAOĞLU’NDAN KEPEZ BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya 5’inci Diplomasi Forumu’na katılmak üzere gittiği Antalya’da, temaslarda bulunuyor. 

Read more
171819
202122
“Bir Usta ve Türk Balesi”

“Bir Usta ve Türk Balesi”

Dünya Dans Günü haftasına özel olarak hazırlanan “Bir Usta ve Türk Balesi” gösteri ve söyleşi etkinliğimiz Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşuyor. 

Read more
23
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Read more
242526
27282930123
45678910

Archive