KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD
TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA


Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”


Ülkemiz turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında 3-5 Kasım tarihleri arasında İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen World Travel Market (WTM) turizm fuarında yerini aldı.


Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, dünyanın en önemli turizm organizasyonlarından biri olan World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarı’na katılarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) turizm potansiyelini uluslararası alanda tanıtan turizm paydaşları ile bir araya geldi.


Londra’daki fuar kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da KKTC standını ziyaret ederek, Bakan Ataoğlu, Milletvekili Ahmet Savaşan ve turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Ziyarette iki ülke arasında turizm alanındaki iş birliği ve tanıtım çalışmaları ele alındı.


Bakan Ataoğlu, fuar sırasında yaptığı açıklamada, KKTC turizminin pandemiden sonra toparlanma sürecine devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:


 “World Travel Market, turizm sektörünün geleceğini şekillendiren en önemli platformlardan biridir. Biz de Kuzey Kıbrıs olarak bu fuarda yerimizi alarak, ülkemizin doğal güzelliklerini, kültürel zenginliklerini ve misafirperverliğini tanıtıyoruz. KKTC, Akdeniz’in en güvenli, huzurlu ve özgün destinasyonlarından biri olarak her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor. Amacımız, bu ilgiyi sürdürülebilir bir turizm politikasıyla kalıcı hale getirmek.”
Bakan Ataoğlu ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti ile turizm alanındaki güçlü iş birliğine vurgu yaparak,
“Sayın Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un standımızı ziyaret etmesi bizleri son derece memnun etti. Türkiye ile turizm alanındaki ortak çalışmalarımız, KKTC turizmine büyük katkı sağlamaktadır. Bu iş birliğini artırarak sürdüreceğiz,” diye konuştu.
KKTC standı, fuarın ilk gününden itibaren yoğun ilgi gördü. Fuarda yerli ve yabancı tur operatörleri, seyahat acenteleri ve medya temsilcileriyle çok sayıda görüşme gerçekleştirildi.

 

Print
Posted: Nov 4, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345678
9101112131415
16171819202122
2324252627281
2345678

Archive