Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni Girne’ye taşıdı

Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni  Girne’ye taşıdı

Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni  Girne’ye taşıdı


- 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi 5 Aralık 2025 tarihine kadar Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin izlenimine sunuluyor


Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin genç kuşak sanatçıları özendirmek, üretimlerini bir çatı altında sergileyip başarılarını takdir ve teşvik etmek hedefiyle düzenlediği 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi 5 Aralık 2025 tarihine kadar Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin izlenimine sunuluyor.


Kültür Dairesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlama etkinlikleri kapsamında, Gazimağusa’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nın Ayhan Menteş Sergi Salonu’nda ilk kez sanatseverlerle buluşturduğu 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi, Temmuz ayında Atatürk Kültür Merkezi’ne taşınarak Lefkoşa’daki sanatseverlerin izlenimine sunulmuştu.


Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Kültür Dairesi’nin kültürel ve sanatsal etkinlikleri ülkenin her köşesine taşıma amacıyla Gazimağusa ve Lefkoşa’nın ardından 17 Kasım Pazartesi günü Girne’ye taşıdığı 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’nde, Seçici Kurul üyeliklerini İnci Kansu, Mümine Özdemirağ Yağlı, Nilgün Güney, Osman Keten, Türksal İnce ve Zehra Şonya’nın yaptığı Yarışmanın ödülü eserleri ile sergileme alan eserleri sergileniyor. 


Sergide, Mert Şardu’nun başarı ödülü alan “The Goddess’s Dreams” adlı çalışması ile Kültür Dairesi Özel Ödülü’nü alan “Hecate” adlı eseri, Burcu Beyzade’nin Ali Atakan Özel Ödülü’nü alan “Zamana Karşı” adlı eseri ve İlgen Uğurlu’nun Ayhan Menteş Özel Ödülü’nü alan “Umut” isimli eseri ile birlikte sergileme alan; Kerime Erge Şahin’in “Kor”, “Taşma” ve “Heba”, Direnç Betmezoğlu’nun “40. Gün”, İlgen Uğurlu’nun “Çıkış” ve “Sorgu” isimli eserleri de 5 Aralık 2025 tarihine kadar, mesai saatleri içinde Girne’deki sanatseverlerin izlenimine sunulacak.

Print
Posted: Nov 19, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive