GAZİMAĞUSA'NIN KURTULUŞU, 42. YILDÖNÜMÜ’NDE KUTLANDI

GAZİMAĞUSA'NIN KURTULUŞU, 42. YILDÖNÜMÜ’NDE KUTLANDI

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Gazimağusa'nın kurtuluşunun 42. yıldönümü kutlama törenlerine katıldı

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Gazimağusa'nın kurtuluşunun 42. yıldönümü kutlama törenlerine katıldı
Gazimağusa'nın Rum işgalinden kurtuluşu, 42. Yıldönümü olan bugün düzenlenen törenlerle kutlandı.
Gazimağusa'da Zafer Anıtı ve Polatpaşa Bulvarında düzenlenen törenlere, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 4. Piyade Alay Komutanı Piyade Albay Akın Örsdemir, milletvekilleri Erdal Özcenk ile Teberrüken Uluçay, askeri erkan, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
Zafer Anıtı’nda düzenlenen ilk törende anıta çelenkler sunuldu, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.
Polatpaşa Bulvarı’nda yer alan tören ise, Gazimağusa Kaymakamı Acı, Gazimağusa Belediye Başkanı Arter ve 4. Alay Komutanı Örsdemir'in birlikleri denetlemesi ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 4. Alay Komutanlığından Piyade Yüzbaşı Can Yolga günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
Yolga, 15 Ağustos 1974 tarihinin kahraman Mehmetçik ile Kıbrıs Türkü’nün sırt sırta verdiğinde neler yapabileceğinin en önemli göstergesi olduğunu vurguladı.
Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı ve egemenliği için canı ve kanı pahasına zor şartlarda uzun yıllar birlik beraberlik içerisinde Rum saldırılarına karşı mücadele ettiğini belirten Yolga, Kıbrıs Türk halkının milli mücadele yıllarını anlattı.
"Görevimiz; kahraman atalarımızın bize bıraktığı vatanı ne pahasına olurda olsun korumaktır" diyen Yolga, şehitleri andı gazilere şükranlarını sundu.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de konuşmasına, bugün bir turizm ve eğitim kenti olan Gazimağusa'nın Rum işgalinden kurtuluşu ve bağımsızlığına kavuşmasını kutlayarak başladı. Arter, Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı ve egemenliği için canını kanını veren şehitleri rahmetle, gazileri şükranla andı.
Arter, Kıbrıs Türk halkı ve Mağusalıların, her zor zamanında yanında olan Türkiye'nin desteğiyle bağımısızlığına kavuştuğunu ve gözyaşıyla kanla acıyla geçen bir dönemi kapatıp bağımsızlık ve egemenliğine kavuştuğuna işaret etti.
Barış harekatı sonunda KKTC devletinin temellerinin atıldığını ifade eden Arter, kahraman Kıbrıs Türk halkının geleceğine Unutulmaz bir miras bıraktığını, bu mirasın da şehitlerin ve gazilerin mirası olduğunu ve herkesin olduğunu kaydetti.
Kıbrıs'ta kalıcı bir barış ve huzur için geçmişten dersler çıkarılması gerektiğini vurgulayan Arter, "Kıbrıs'ta baskılarla çözüm bulunamaz, ne devlet ne de bağımsızlık ve bayrağımız sahipsiz değildir. Vatanımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur ve bugünkü konumumuzdan bizi kimse geri götüremez. İdealimiz; Özgür güçlü tam bağımsız KKTC'dir" diye konuştu.
Şiirlerin de okunduğu tören, resmi geçitle son buldu.

Print
Posted: Aug 16, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
2728
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Konya 17. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline katıldı.

Read more
2930311
2345678
91011
"Operanın Genç Yetenekleri"

"Operanın Genç Yetenekleri"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç yeteneklerini sanatseverlerle buluşturuyor!

Read more
1213
2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

ATAOĞLU, AZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ’DE DÜZENLENEN, 2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI’NA KATILDI.

Read more
1415
"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Babalar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
16
Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

HAFTA SONU TATİLİ, SAHİLLERİ ÇÖP ALANINA ÇEVİRDİ! 

Read more
17
Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Gazimağusa’da Sanat ve Tarih Buluşuyor

Ataoğlu: “Tarihi yerlerimizi ve alternatif 
turizm modellerimizi ön plana çıkarıyoruz”

Read more
18
Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

Ataoğlu’ndan Turizme Nefes:

“Turizmi Ayağa Kaldırmak İçin 
Tüm Gücümüzle Çalışıyoruz” 

Read more
19
Venedik Sarayı’nda büyüleyici bir organizasyon

Venedik Sarayı’nda büyüleyici bir organizasyon

Gazimağusa, kültür, sanat ve tarihî mirası bir araya getiren büyüleyici bir sahne deneyimine ev sahipliği yaptı.

Read more
202122
23242526272829
30123456

Archive