Ataoğlu, “Küresel İklim Değişikliği" ve “Yatırımlar ve İş Birliği Zirvesi"ne katıldı

Ataoğlu, “Küresel İklim Değişikliği" ve “Yatırımlar ve İş Birliği Zirvesi"ne katıldı

Ataoğlu, “Küresel İklim Değişikliği" ve “Yatırımlar ve İş Birliği Zirvesi"ne katıldı


Ataoğlu: “Gereksiz su kullanımının 
önüne geçmemiz gerekiyor"


 Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) ve Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) iş birliğinde 4. Uluslararası Su Konferansı Akdeniz Ülkelerindeki Sorunlar (WPMC -2024) ve 7. Uluslararası Doğal Çevre Konferansı Kaynaklar ve Sürdürülebilir Çevre Yönetim (NRSEM-2024) konferanslarının ortak açılışları yapıldı.


 “Küresel İklim Değişikliği" ve “Yatırımlar ve İş Birliği Zirvesi" Girne’deki Elexus Otel’de yapılıyor.


Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) ve Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) iş birliğinde 4. Uluslararası Su Konferansı Akdeniz Ülkelerindeki Sorunlar (WPMC -2024) ve 7. Uluslararası Doğal Çevre Konferansı Kaynaklar ve Sürdürülebilir Çevre Yönetim (NRSEM-2024) konferanslarının ortak açılışları gerçekleştirildi.


Üç gün sürecek olan “Küresel İklim Değişikliği Uluslararası Konferansı” ve “Yatırımlar ve İş Birliği Geliştirme Programı Zirvesi"; bilim insanlarını, iş dünyası temsilcilerini ve mühendislik ile mimarlık alanındaki uzmanları bir araya getiriyor.


Cumurhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Dr. İlyas Demirci, YDÜ Rektörü Prof Dr. Tamer Şanlıdağ ve çok sayıda konuk, etkinlikte yer aldı.


ATAOĞLU


 Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Türk dünyasında birlik ve beraberliklerinin daha ileriye gitmesi ve kalıcı olabilmesi için bugün en önemli konuları tartışmak adına birlikte olduklarını aktardı.


Organizasyonda emeği geçenlere ve YDÜ ailesine teşekkürlerini sunan Ataoğlu, havaların ısınması, iklim değişikliği ve suyun giderek tehlikeye girmesinin herkesin yaşadığı sıkıntılar olduğunu ifade etti.


“Bugün itibariyle önümüzü görerek bu süre içerinde alınması gereken tedbirler nelerse, o tedbirleri almamız gerecek.” ifadesini kullanan Ataoğlu, çevre kirliliğinin önlenmesiyle ilgili çocukların daha eğitimli ve bilinçli olabilmeleri için çevre dersinin müfredata girmesi konusundaki çalışmalara değindi.


Sürekli atık sistemi konusuna da değinen Ataoğlu, ülkeki inşaat, turizm ve eğitim sektörünün gelişmesiyle birlikte ortaya çıkabilecek sıkıntılar konusunda ciddi tedbirler alınmaya başlandığını dile getirdi.


Gelecek yıllarda su sıkıntısının ne kadar daha yoğun olacağına dikkat çekildiğini aktaran Ataoğlu, bu konuda gerekli tedbirlerin alınmasının önemine değindi.


Zirvenin kendilerine ışık tutacağını belirten Ataoğlu, KKTC Su Temin Projesi’nin önemine dikkat çekti.


“Ne mutlu bize Anavatan'ımız var.” diyen Ataoğlu, gereksiz su kullanımının önüne geçilmesine vurgu yaptı.


Güngör Çöplüğü’nde yaşanan sıkıntılara da değinen Ataoğlu, çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Suyun önemine bir kez daha dikkat çeken Ataoğlu, çalışmaların verimli olacağına inanç belirtti.
 

Print
Posted: Dec 16, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
17181920212223
24252627282930
31123456

Archive