“ÜLKEMİZİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM SÜRECİ DEVAM EDECEK”

“ÜLKEMİZİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUM SÜRECİ DEVAM EDECEK”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Siyasal ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi’nin (SİTA) düzenlediği Kuzey Kıbrıs İklim Zirvesi’ne katıldı.

“İklim krizinin ülkedeki etkilerini gözler önüne sermek, ülkesel önleme ve uyum stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak, acil önlem planlarının oluşturulmasına zemin hazırlamak ve sivil toplum kuruluşları ve toplumla karar vericileri eyleme geçirmek” amacıyla düzenlenen Zirvede, “Lefkoşa İklim Sözleşmesi” de imzalandı.

Sözleşmeye, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman imza koydu.

Lefkoşa İklim Sözleşmesi’nde, iklim krizi ile mücadele konularında ortak akılla çalışma; doğanın, ormanların ve su kaynaklarının korunması adına gerekli önlemlerin zaman kaybetmeden alınması için gerekli adımların atılması; bakanlıkların ve kurumların iklim krizinin gerekliliklerini gözeterek hareket etmesi; elektrikte yeşil enerjiye geçişin hızlandırılması; fosil yakıt kullanımının azaltılması amacıyla hybrid ve elektrikli araçlara uygulanan vergilerin teşvik edici hale getirilmesi;
 
yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş ve rüzgar) kullanımının teşviki gibi bir dizi çevreci adım yer alıyor.

Lefkoşa’da yer alan zirvenin açılışına Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve diğer yetkililer katıldı.

ATAOĞLU: ZİRVE SONUÇLARINI YOL HARİTASI KABUL EDECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, zirvenin açılışında yaptığı konuşmasında, iklim değişikliğinin ciddiyetine işaret ederek, zirveyi düzenleyenlere teşekkür etti. iklim değişikliğine KKTC’nin uyum sürecinin devam ettiğini, olası iklim değişikliklerinin neden olabileceği doğal afetler karşısında ülkenin tüm kurumları ile hazır hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
Ataoğlu, iklim değişikliğine yönelik atılan adımları, yasal düzenlemeleri ve diğer çalışmaları anlatarak, zirvede, orman yangınlarına karşı çalışmalar, sulak alanların, tarım alanlarının korunması için yapılacak çalışmaların önemli olduğunu belirtti.  

Bakanlık olarak zirvede imzalanan Lefkoşa Sözleşmesi’ni, yol haritası olarak kabul edeceklerini de belirten Ataoğlu, ülkenin iklim değişikliğine uyumu için gereken çalışmaların gerek fiziki gerekse de yasal boyutta devam edeceğini belirtti.

 

Print
Posted: Oct 18, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
29
ATAOĞLU: "COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ’NİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

ATAOĞLU: "COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ’NİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Şehir Planlama Dairesi ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında “Kamuda Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Kullanımı” üzerine yapılması planlanan işbirliği protokolü çerçevesinde KKTC’den bir heyet Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu.

Read more
30
GENÇLİK DAİRESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ GENÇ ENERJİ VİDEO İÇERİK YARIŞMASI'NDA KAZANANLAR BELLİ OLDU.

GENÇLİK DAİRESİ'NİN DÜZENLEDİĞİ GENÇ ENERJİ VİDEO İÇERİK YARIŞMASI'NDA KAZANANLAR BELLİ OLDU.

Gençlik Dairesi'nin "gençenerjiburada" adlı Instagram sayfasında yürütülen ve ikincisi "Yolculuk" teması ile gerçekleştirilen “Genç Enerji Video İçerik Yarışması”nı kazananlar açıklandı.

Read more
1
ATAOĞLU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI.

ATAOĞLU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISI İLE MESAJ YAYIMLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
2345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive