EŞEK YÖNETİM PROJESİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI…

EŞEK YÖNETİM PROJESİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI…

Karpaz’da bulunan başıboş eşeklerle ilgili hayvan refahına uygun, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm üretmek amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi himayesinde, Proje yürütücülüğünü Taşkent Doğa Parkının üstlendiği, Erenköy Karpaz Belediyesi’nin de destek verdiği, Eşek Yönetim Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı.

Proje kapsamında oluşturulacak Bilim Kurulu tarafından düzenlenecek geniş kapsamlı ve katılımlı çalışmaların ardından Eşek Yönetim Planı oluşturulacak ve hayata geçirilecek.

Karpaz Eşekleri Yönetim Planı İşbirliği Protokolü, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yenierenköy – Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı ve Taşkent Doğa Parkı adına Kemal Basat tarafından imzalandı.

ATAOĞLU; “AMACIMIZ, SORUNA BİLİMSEL, İNSANCIL VE KALICI ÇÖZÜM BULABİLMEKTİR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yaptığı açıklamada Çevre Koruma Dairesi bünyesinde gerçekleştirilen Proje’nin bilimsel temellere göre tüm paydaşlar için kazanç getirecek şekilde gerçekleşeceğini, bunun garanti altına alınması için de projenin işleyişini denetlemekle sorumlu, Çevre Koruma Dairesi, Veteriner Dairesi, Belediye, Doğa Park, Üniversiteler ve Sivil Toplum Örgütlerinin de aralarında bulunacağı 11 kişilik bir bilim kurulunun kurulacağını dile getirdi.

Amaçlarının yıllardır çözülemeyen başıboş eşek sorununa bilimsel, insancıl ve kalıcı çözüm üretmek olduğunu dile getiren Ataoğlu Projeye destek veren herkese teşekkür etti.

BAKIRCI; “BELEDİYE OLARAK PROJEYE DESTEĞİMİZ TAMDIR”

Yenierenköy - Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı da yaptığı açıklamada, başıboş eşek sorununun yıllardır bölge halkı için yarattığı sıkıntılara vurgu yaptı. Bölgenin var olan eşek sorununun nihai çözümüne ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakırcı, Belediye imkanları dahilinde bu Projenin başarılı olması için her türlü desteği vereceklerini de aktardı.

BASAT; “PROJE İLE KAZAN-KAZAN-KAZAN”

İmza töreninde Doğa Park adına da bir konuşma yapan Kemal Basat, 2017 yılından beri bölgedeki başıboş eşek sorununun çözümü için çalışmalar yaptıklarını, bu konuda ciddi bir bilgi ve tecrübe biriktirdiklerini anlattı. İmza edilen projenin 1 yıl hazırlık, 3 yıl uygulama ve 6 yıl yönetim olmak üzere toplam 10 yıllık olarak planlandığını, amacının ise bilimsel temellere dayalı bir ‘Eşek Yönetim Planı’ oluşturarak mevcut kaybet-kaybet-kaybet ortamının, yani hem başıboş eşeklerin bölgedeki hayvan refahına aykırı mağduriyetini, hem başıboş eşeklerden dolayı bölgedeki Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nin yaşanan doğa tahribatını, hem de bölge halkının başıboş eşeklerden dolayı yaşadığı sıkıntıları çözerek, Proje sonunda durumu kazan-kazan-kazan’a çevirmek olduğunu aktardı.

Print
Posted: Aug 10, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
29

ATAOĞLU’NDAN 27 EYLÜL DÜNYA TURİZM GÜNÜ MESAJI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizminin gelişimine, ülke ekonomisine sağladığı katkılara ve geleceğe yönelik hedeflere dikkat çekti.

Read more
3012
Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), iş birliğiyle yürütülen tanıtım kampanyaları bu yıl da devam ediyor.

Read more
34
Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 16. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
5
Topçuköy Bal Festivali

Topçuköy Bal Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Topçuköy Bal Festivali’nin açılışına katıldı.

Read more
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive