EŞEK YÖNETİM PROJESİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI…

EŞEK YÖNETİM PROJESİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI…

Karpaz’da bulunan başıboş eşeklerle ilgili hayvan refahına uygun, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm üretmek amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi himayesinde, Proje yürütücülüğünü Taşkent Doğa Parkının üstlendiği, Erenköy Karpaz Belediyesi’nin de destek verdiği, Eşek Yönetim Projesi İş Birliği Protokolü imzalandı.

Proje kapsamında oluşturulacak Bilim Kurulu tarafından düzenlenecek geniş kapsamlı ve katılımlı çalışmaların ardından Eşek Yönetim Planı oluşturulacak ve hayata geçirilecek.

Karpaz Eşekleri Yönetim Planı İşbirliği Protokolü, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yenierenköy – Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı ve Taşkent Doğa Parkı adına Kemal Basat tarafından imzalandı.

ATAOĞLU; “AMACIMIZ, SORUNA BİLİMSEL, İNSANCIL VE KALICI ÇÖZÜM BULABİLMEKTİR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yaptığı açıklamada Çevre Koruma Dairesi bünyesinde gerçekleştirilen Proje’nin bilimsel temellere göre tüm paydaşlar için kazanç getirecek şekilde gerçekleşeceğini, bunun garanti altına alınması için de projenin işleyişini denetlemekle sorumlu, Çevre Koruma Dairesi, Veteriner Dairesi, Belediye, Doğa Park, Üniversiteler ve Sivil Toplum Örgütlerinin de aralarında bulunacağı 11 kişilik bir bilim kurulunun kurulacağını dile getirdi.

Amaçlarının yıllardır çözülemeyen başıboş eşek sorununa bilimsel, insancıl ve kalıcı çözüm üretmek olduğunu dile getiren Ataoğlu Projeye destek veren herkese teşekkür etti.

BAKIRCI; “BELEDİYE OLARAK PROJEYE DESTEĞİMİZ TAMDIR”

Yenierenköy - Dipkarpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı da yaptığı açıklamada, başıboş eşek sorununun yıllardır bölge halkı için yarattığı sıkıntılara vurgu yaptı. Bölgenin var olan eşek sorununun nihai çözümüne ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakırcı, Belediye imkanları dahilinde bu Projenin başarılı olması için her türlü desteği vereceklerini de aktardı.

BASAT; “PROJE İLE KAZAN-KAZAN-KAZAN”

İmza töreninde Doğa Park adına da bir konuşma yapan Kemal Basat, 2017 yılından beri bölgedeki başıboş eşek sorununun çözümü için çalışmalar yaptıklarını, bu konuda ciddi bir bilgi ve tecrübe biriktirdiklerini anlattı. İmza edilen projenin 1 yıl hazırlık, 3 yıl uygulama ve 6 yıl yönetim olmak üzere toplam 10 yıllık olarak planlandığını, amacının ise bilimsel temellere dayalı bir ‘Eşek Yönetim Planı’ oluşturarak mevcut kaybet-kaybet-kaybet ortamının, yani hem başıboş eşeklerin bölgedeki hayvan refahına aykırı mağduriyetini, hem başıboş eşeklerden dolayı bölgedeki Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nin yaşanan doğa tahribatını, hem de bölge halkının başıboş eşeklerden dolayı yaşadığı sıkıntıları çözerek, Proje sonunda durumu kazan-kazan-kazan’a çevirmek olduğunu aktardı.

Print
Posted: Aug 10, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2728
Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında gösterdiği azim ve fedakarlığın en önemli örneklerinden biridir. Halkımızın vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu, her türlü baskı ve tehdide rağmen dimdik ayakta durmasını sağlamıştır. Bu direniş, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de ışık tutan bir onur madalyasıdır.

Read more
2930
Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarını ziyaret ederek, tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

Read more
3112
3
Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Ataoğlu: “Gençlere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz”

Read more
45
KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile  İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
6
6 Şubat 2023…

6 Şubat 2023…

Acının, kaybın ve tarifsiz hüznün günü… 

Read more
789
1011121314
KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

ATAOĞLU; “YEREL BANKALARA SAHİP ÇIKILDIĞI SÜRECE, KARŞILIK ALINIYOR”

Read more
1516
17
ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Karpaz'da 14 eşeğin telef edilmesi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

 

Read more
181920212223
242526272812
3456789

Archive