“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivali’nde sahnelendi
K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (TCDOBGM) ve K.K.T.C. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (KKTCCSO) ortak prodüksiyonumuz olan “Saraydan Kız Kaçırma”, 7 Kasım 2025’te Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında başarıyla sahnelendi.
Günler öncesinden tüm biletleri tükenen temsil, sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Temsil sonunda sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.
Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Özgür Aslan, K.K.T.C. Antalya Başkonsolosu Aslı Erkmen ve T.C. Antalya Vali Yardımcısı Dr. Suat Seyitoğlu da temsil izleyenler arasındaydı.
KKTCDOB Genel Sanat Yönetmeni Tuğrul Enver Töre ve sanatçılar, temsil sonunda sahne arkasına gelen Başkonsolos Erkmen ile anı fotoğrafı da çektirdi.
Konser için KKTCCSO Bursa'ya hareket ederken, 8 Kasım'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dönen KKTCDOB ekibimiz, 14 Kasım’da gerçekleşecek olan “Marşlarla Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri” için hazırlıklarına başladı.