Ataoğlu: "THY ile işbirliğimiz sürecek"

Ataoğlu: "THY ile işbirliğimiz sürecek"

Ataoğlu: "THY ile işbirliğimiz sürecek"


Ataoğlu, THY Yönetim Kurulu 
Başkanı Bolat ile görüştü


Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat ile görüştü.
İstanbul’da gerçekleşen görüşmede Kuzey Kıbrıs turizmi, uçak bilet fiyatları, tanıtma ve pazarlama faaliyetleri ile yeni projeler ele alındı.


Görüşmede KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç, KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile KITSAB Başkanı Oğuz Akançay yer aldı.


Bakan Ataoğlu görüşmede yaptığı konuşmada Türk Hava Yolları ile her zaman sıkı ilişkiler içerisinde olduklarını ve yeni projelerde Kuzey Kıbrıs turizmi için çalıştıklarını söyledi.


 KKTC turizminin gelişimi ve ülkemizin uluslararası alanda daha güçlü şekilde tanıtılması adına THY’nin büyük bir rol üstlendiğini anlatan Ataoğlu, THY’nin desteği ile zoru kolaya çevirdiklerini belirtti.


Ataoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü;


 “THY ile yapılan görüşmede KKTC için uygun bilet politikasının sürdürülmesi konusunda taleplerimizi iletirken, bu taleplerimize olumlu karşılık almak bizleri memnun etmiştir.


Uygun bilet politikası, hem vatandaşlarımızın hem de ülkemize gelmek isteyen misafirlerimizin ulaşımını kolaylaştıracak, turizme önemli katkı sağlayacaktır.


Ayrıca, KKTC’nin tanıtım çalışmalarını hem Türkiye’de hem Avrupa’da daha geniş kitlelere ulaştırmak adına ortak projeler üzerinde fikir birliğine vardık. Acenteler ile birlikte düzenlenecek tanıtım etkinlikleri, ülkemizin turizm potansiyelini daha görünür kılacak ve hedef pazarlara etkili bir şekilde ulaşmamızı sağlayacaktır.


Bunun yanında, uluslararası alanda geniş erişime sahip influencer ve içerik üreticilerinin THY tarafından KKTC’ye getirilerek ülkemizin doğal güzellikleri, kültürü ve misafirperverliğinin dünyaya tanıtılması konusunda da karşılıklı bir anlayış geliştirdik. 


Görüşmede THY’nin KKTC için yeni hazırladığı tanıtım filmini de görme şansı bulduk. Hazırlanan filim yakın zamanda THY uçaklarında gösterilerek KKTC turizmi için çok önemli bir tanıtım desteği yaratacak.


THY ile yapmış olduğumuz bu çalışmalarla, KKTC’nin marka değerini daha da yukarı taşımayı hedefliyoruz.Türk Hava Yolları ile iş birliğimizi güçlendirerek ülkemiz turizmine yeni açılımlar kazandırmaya devam edeceğiz.”

Print
Posted: Nov 27, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
1718
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

Ramazan ayının rahmetini, bereketini ve manevi huzurunu bir kez daha hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Read more
192021
Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor. 

Read more
22
2324252627281
2345678

Archive