Turizm Ve Çevre Bakanlığından Kültürel Mirasın Korunmasında Dev Adım

Turizm Ve Çevre Bakanlığından Kültürel Mirasın Korunmasında Dev Adım
• Güzelyurt ve Lefke bölgesinin turizmden hak ettiği payı alması adına devam eden çalışmalar sonucunda Güzelyurt Tarihi Tren İstasyonu ve Lefke Kent Müzesi projeleri tamamlandı ve ihale sürecine girildi...

• Ekim ayı itibarıyle bölgeye gelen turistlerin esnafla buluşturulması konusunda güzergahlar belirlendi. Her gün 8-9 otobüs turist Güzelyurt ve Lefke esnafı ile buluşacak...

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güzelyurt Ve Lefke’yi ziyaret ederek, Güzelyurt Tarihi Tren İstasyonunu ve Lefke’de kent müzesi olması planlanan Vasıf Palace Binasını ve ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu her iki projenin tamamlandığını, paralarının bloke edildiğini ve kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkılacağınının müjdesini verdi.

“YILLARDIR ATIL DURUMDA BULUNAN VE AMACINA UYGUN KULLANILMAYAN GÜZELYURT TREN İSTASYONU RESTORASYONU 5-6 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK” 

Güzelyurt’un turizmden daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar çerçevesinde yıllardır atıl durumda bulunan ve amacına uygun kullanılmayan Güzelyurt’taki tarihi tren istasyonu bir süre önce boşaltımış ve etrafı tellenerek koruma altına alınmıştı.

Eski tren istasyonu bölgesinde incelemelerde bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çalışmalar çerçevesinde 31 Aralık 1951’de son seferini yapmış olan ve 66 yıldır atıl durumda olan tren istasyonunun restore edileceğini belirterek, konuyla ilgili projenin hazır olduğunu, paranın bloke edildiğini ve kısa bir süre içerisinde ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Ataoğlu, tarihi tren istasyonunun restore edilip müzeye dönüştürülmesinin Güzelyurt ilçesine büyük oranda turist akışı ve dolayısı ile ekonomik gelişimine katkı koyacağını da söyledi.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da tarihi tren istasyonunun turistlerin ilgi odağı olması açısından ve kentte çeşitlilik adına bir değer olduğunu belirterek, projeye katkı koyan herkese teşekkür etti.

“LEFKE KENT MÜZESİ TURİSTLERİN ZİYARET EDECEĞİ BİR ÇEKİM MERKEZİ OLACAK”

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından Batı bölgesinin turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik olarak başlatılan çalışmalar çerçevesinde Güzelyurt’tan sonra Lefke’yi ziyaret ederek Lefke Çarşı Merkezi’nde bulunan ve kent müzesi olması planlanan Vasıf Palace Binası’nda incelemelerde bulundu.
Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke’ye yapılması planlanan kent müzesinin projesinin tamamlanarak, parasının bloke edildiğini ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağının müjdesini verdi.

Ataoğlu, Lefke’de Vasıf Palace olarak bilinen tarihi binanın turistlerin ziyaret edebileceği bir merkez haline dönüşeceğini ifade ederek, kurulacak müzenin turistlerin Lefke’de zaman geçirmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da kent müzesi projesinin Lefke için önemine değinerek, projenin bölgeye büyük katkı sağlayacağına inanç belirtti.
Kaya, Lefke bölgesinin ciddi potansiyeline rağmen turizmden yeteri kadar pay almadığına işaret ederek, Belediye olarak Bakan Ataoğlu’na konuya yönelik hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

“EKİM AYI İTİBARIYLA HER GÜN 8-9 OTOBÜS TURİST GÜZELYURT VE LEFKE ESNAFIMIZLA BULUŞACAK”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güzelyurt ve Lefke temasları çerçevesinde daha sonra esnafla bir araya geldi.

Ataoğlu, bir süredir Batı bölgesinin turizmden gerekli payı alması yönünde yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle çalışmalar başlatıp, toplantılar düzenlediklerini belirtti.

1974 sonrasında ilk kez 2016 kış döneminde turistlerin tüm ilçeleri ziyaret etmelerini sağladıklarını anımsatan, Bakan Ataoğlu, 15 Ekim’den itibaren yeniden turistlerin ilçeleri ziyaret etmesi ve esnafla daha fazla vakit geçirmesi için turların başlayacağını söyledi.

Bu bölgelerde turistleri esnafla buluşturmak adına çalışmaların tamamlandığını ve yol güzergahlarının belirlendiğini ifade eden Ataoğlu, bölgeye gelen turistlerin çarşı merkezlerinden geçmelerinin sağlanacağını belirtti.

Bakan Ataoğlu, daha sonra bölgeye gelen turlardan daha fazla verim almak için bölgelerdeki esnaf ve sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişinde bulunarak esnafın turizme yönelik talep ve beklentilerini dinledi ve turistlerin bölgede daha çok zaman geçirmesi yönünde yapılabilecek alternatif çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Print
Posted: Sep 10, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15
15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

Kardeş Azerbaycan halkının 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Read more
1617
Bilgilendirme

Bilgilendirme

Koruma altındaki Kaplumbağalara ve üreme alanlarına zarar vermenin cezası aylık asgari ücret kadardır. 

Read more
18192021
22232425262728
293012345

Archive