Ataoğlu: "Müzeler, toplumların kültürel kimliğini yansıtan eşsiz mekanlardır"

Ataoğlu: "Müzeler, toplumların kültürel kimliğini yansıtan eşsiz mekanlardır"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ataoğlu: "Müzeler, toplumların kültürel kimliğini yansıtan eşsiz mekanlardır"


Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası dolayısı ile mesaj yayımladı. 


Ataoğlu: "Tarihsel mirasımızı geleceğe taşımada en önemli köprülerden biri olan müzeler, toplumların kültürel kimliğini yansıtan ve geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran eşsiz mekanlardır. Müzeler, yalnızca geçmişin izlerini sergileyen yerler değil; aynı zamanda eğitim, kültür ve sanatın buluşma noktalarıdır.


Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası, bu kıymetli mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu hafta vesilesiyle, ülkemizin dört bir yanında yer alan müzelerimizin zenginliğine dikkat çekmeyi ve toplumun her kesiminde kültürel farkındalığı artırmayı hedefliyoruz.


Bakanlık olarak, kültürel mirasımızın korunması, tanıtılması ve müzecilik alanında sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın tarih bilinciyle yetişmesini sağlamak, en önemli görevlerimizden biridir.


Müzeler haftası kapsamında 18-19 Mayıs tarihlerinde ülkemizde açık olan müze ve ören yerlerine yapılacak tüm ziyaretlerin halkımıza ücretsiz olacağını da vurgulamak isterim.


Bu anlamlı haftada, emeği geçen tüm müze çalışanlarına ve kültür mirasımıza sahip çıkan herkese teşekkür ediyor, halkımızı müzelerimizi ziyaret etmeye ve geçmişle yeniden bağ kurmaya davet ediyorum." 

Print
Posted: May 18, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
282930123
CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

CUMHURİYET YERLEŞKESİNİN AÇILIŞI DÜZENLENEN TÖRENLE YAPILDI.

Cumhuriyet Yerleşkesinin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Read more
4
56789
Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Ataoğlu, Hülya Avşar’ı kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından 4-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, Hülya Avşar Cup Tenis Turnuvası için ülkemizde bulunan sanatçı Hülya Avşar’ı kabul etti.

Read more
10
Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Ataoğlu: "Hedefimiz, engelleri ortadan kaldıran, erişilebilirliği artıran bir toplum inşa etmektir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Read more
11
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Anneler Günü dolayısıyla duygusal bir mesaj yayımladı.

Read more
12131415
Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri

Kültür Dairesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını 17 Mayıs Cumartesi akşamı Büyük Han’da düzenleyeceği Atatürk’le Yeniden Doğmak 2. Gençlik Konseri ile kutluyor…

Read more
16
ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

ADA KIBRIS’IN LANSMANI İSTABUL’DA YAPILDI.

Ataoğlu: "Kampanya Türkiye ile sınırlı kalmayacak. Farklı ülkelerde de tanıtımlar sürdürülecek" Kuzey Kıbrıs turizminin Türkiye’de tanıtılması amacıyla hayata geçirilen “AdaKıbrıs” projesinin lansmanı İstanbul’da yapıldı.

Read more
1718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive