KÜLTÜR DAIRESI’NIN DÜZENLEDIĞI XXXIII. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI’NIN SONUÇLARI AÇIKLANDI.

KÜLTÜR DAIRESI’NIN DÜZENLEDIĞI XXXIII. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI’NIN SONUÇLARI AÇIKLANDI.

7 Kategoride düzenlenen yarışmanın Başarı Ödülleri; Elif Yılmaz, Hasan Bağlar,  Meltem Çelikeri, Ulaş Sönmez, Tevfik Ulual, Veysi Canateş ve Yeliz Sönmez’in, Mansiyonlar da Besime Tanul, Elif Atamaz, Hiba Mokalled Topcuoğlu, Mehmet Gökyiğit, Ulaş Sönmez, Umut Yolsal’ın oldu.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği XXXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda Başarı Ödülleri, Elif Yılmaz, Hasan Bağlar,  Meltem Çelikeri, Ulaş Sönmez, Tevfik Ulual, Veysi Canateş ve Yeliz Sönmez’in oldu. Mansiyonlar ise Besime Tanul, Elif Atamaz, Hiba Mokalled Topcuoğlu, Mehmet Gökyiğit, Ulaş Sönmez, Umut Yolsal’ın eserlerinin oldu. Yarışmada Kültür Dairesi Özel Ödülü’nü Ayşe Gökyiğit ve Seçici Kurul Özel Ödülü’nü de Elif Yılmaz almaya hak kazandı. 

Yarışmada En Fazla Eseri Sergilenen Fotoğrafçı Ödülü bu yıl, 9’ar fotoğrafı sergilenecek olan 2 fotoğrafçının, Besime Tanul ve Şerif Özege’nin oldu. 

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Eski Dekanı ve Fotoğraf Sanatçısı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu ile Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı ve Fotoğraf Sanatçısı Dr. Sefa Ulukan ile KKTC’den Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun’dan oluşan seçici kurul, değerlendirmelerini 31 Mayıs 2025 tarihinde tamamladı. Değerlendirme toplantısında gözlemci üye olarak Kültür Dairesi Kültür Merkezi Yönetmeni ve Fotoğraf Sanatçısı Ceyhan Özyıldız ile Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu da hazır bulundu. Seçici kurulun, yarışmaya eser veren 47 katılımcının toplam 1014 fotoğrafı arasından yaptığı seçmeler sonucunda, 26 katılımcının 107 fotoğrafı sergilenmeye değer bulundu.

Başarı Ödülleri ve Mansiyonlar

Seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda, 7 kategoride gerçekleştirilen XXXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın Serbest (Siyah&Beyaz) kategorisindeki Başarı Ödülü “Köy Kahvesi” isimli fotoğrafıyla Veysi Canateş’in ve Mansiyon “English Lesson” isimli fotoğrafıyla Mehmet Gökyiğit’in oldu. 
Serbest (Renkli) kategorisindeki Başarı Ödülü ise “İçten Bakış” isimli fotoğrafıyla Elif Yılmaz’ın, Mansiyon ise “Silüet” isimli fotoğrafıyla Ulaş Sönmez’in oldu.

Doğa (Renkli-Siyah&Beyaz) kategorisindeki Başarı Ödülüne ise “Örümcek” isimli fotoğrafıyla Meltem Çelikeri layık görülürken, Mansiyonu da “Çiftler” isimli fotoğrafıyla Besime Tanul aldı.
Devlet Fotoğraf Yarışması’nın, Benim Şehrim: Mağusa’m (Renkli-Siyah&Beyaz) kategorisindeki Başarı Ödülü “Perpective” isimli fotoğrafıyla Hasan Bağlar’ın ve Mansiyon da “Salamis” isimli fotoğrafıyla Umut Yolsal’ın olurken, Kavramsal (Serbest) kategorisindeki Başarı Ödülü’ne “Boşluk” isimli fotoğrafıyla Ulaş Sönmez ve Mansiyona da “Penceremdeki Özgürlük” isimli fotoğrafıyla Elif Atamaz layık bulundu. 

  Mimari (Siyah&Beyaz): Hakkı Atun-Burhan Atun Eserleri kategorisindeki Başarı Ödülü “Atatürk Kültür Merkezi” isimli fotoğrafıyla Tevfik Ulual’ın ve Mansiyon “Cengiz Topel Anıtı” isimli fotoğrafıyla Mehmet Gökyiğit’in oldu. 

Devlet Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl eklenen Su Altı Fotoğrafçılığı: Kuzey Kıbrıs Denizleri (Renkli) kategorisindeki Başarı Ödülüne ise “Derin Bakış” isimli fotoğrafıyla Yeliz Sönmez layık görülürken, Mansiyonu da “Arslan” isimli fotoğrafıyla Hiba Mokalled Topcuoğlu aldı.

Özel Ödüller

XXXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın özel ödüllerinden Kültür Dairesi Özel Ödülü, yarışmaya Mimari (Siyah&Beyaz): Hakkı Atun-Burhan Atun Eserleri kategorisinde katılan “Kavis” isimli fotoğrafıyla Ayşe Gökyiğit’e giderken, Seçici Kurul Özel Ödülü de yarışmaya Benim Şehrim: Mağusa’m (Renkli-Siyah&Beyaz) kategorisinde katılan “Sesta” isimli fotoğrafıyla Elif Yılmaz’ın oldu.

Yarışmanın En Fazla Eseri Sergilenen Fotoğrafçı Ödülü’nü paylaşan Besime Tanul’un “Çiftler” isimli Mansiyon alan fotoğrafı ile birlikte; “Çifte Mazgallar”, “Gölge”, “Eitopya Friends”, “Budapeşte Building”, “Yansımalar”, “Bakmak Ve Görmek”, “Kilit” ve “Dünya Elimizde Güzelleşir” isimli 9 fotoğrafı ve Şerif Özege’nin “Amigos”, “Dance”, “Davar”, “Dereboyu”, “Kara Lahana”, “Saray” ve “Sullu” isimli 9 fotoğrafı sergileme aldı.

Sergilenecek Eserler

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, bu yıl ilk kez 7 kategoride düzenlenen XXXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi’nde; Serbest (Siyah&Beyaz) kategorisinde 14 fotoğrafçının 20 fotoğrafı, Serbest (Renkli) kategorisinde 14 fotoğrafçının 19 fotoğrafı, Doğa (Renkli-Siyah&Beyaz) kategorisinde 9 fotoğrafçının 16 fotoğrafı, Benim Şehrim: Mağusa’m (Renkli-Siyah&Beyaz) kategorisinde 13 fotoğrafçının 18 fotoğrafı, Kavramsal (Serbest) kategorisinde 7 fotoğrafçının 10 fotoğrafı, Mimari (Siyah&Beyaz): Hakkı Atun-Burhan Atun Eserleri kategorisinde 10 fotoğrafçının 16 fotoğrafı ve Yarışmaya bu yıl ilk kez eklenen Su Altı Fotoğrafçılığı: Kuzey Kıbrıs Denizleri (Renkli) kategorisinde de 6 fotoğrafçının 8 fotoğrafı sergilenecek. Sergilenecek eserlerin listesi, Kültür Dairesi’nin web sayfası kulturdairesi.gov.ct.tr adresinden 33. Devlet Fotoğraf Yarışması başlığı altında kamuoyu ile paylaşıldı.

Ödül Töreni ve Sergi 

Kültür Dairesi yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışını, 19 Ağustos 2025 tarihinde Dünya Fotoğrafçılık Günü’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Print
Posted: Jun 2, 2025,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
171819202122
2324252627281
2345678

Archive