ATAOĞLU TURİZMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI ANLATTI.

ATAOĞLU TURİZMLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI ANLATTI.

Bakan Ataoğlu konuşmasının başında Barış Harekatı’nın 50. yıldönümünde verilen mesajların önemine işaret etti ve “50 yıl önce gösterilen birlik beraberlik 50. yılda da gösterildi. O yıllarda yaşanan olaylar umarım bir kez daha yaşanmaz” dedi.

TBMM’de geçen tezkereyle ilgili bir soru üzerine de Bakan Ataoğlu, “böylesi bir tezkereye ihtiyaç olursa burada da yapılacak bir çağrı sonrasında Meclis toplanır ve eminim burada da oybirliği ile geçer” ifadelerini kullandı.

Bakan Ataoğlu Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a daha çok turist çekmek maksadıyla yapılan “Ada Kıbrıs” ismi altındaki tanıtım kampanyasıyla ilgili çalışmaları da aktardı.

Yaklaşık 9 aydır kampanya ile ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Ataoğlu, “TC’deki herkesin KKTC’ye gelmesini istiyoruz. Aynı dili aynı para birimini kullanan bu adaya gelmeleri çağrısını yapıyoruz. Amacımız Türkiye’nin her köşesine ulaşmak. Türkiye’den gelen turistin artması için yıllar öncesinden yola çıktık şimdi maliyeti çok daha düşük bir miktarda milyonlara ulaşılabildiğimizi görüyoruz” dedi.

Türkiye dışında İngiltere, Rusya, Almanya ve başka ülkelerde de televizyon reklamları ve fenomenlerle yapılacak tanıtımlarla turizmi daha ileriye taşımayı amaçladıklarından bahseden Ataoğlu, televizyon görsellerinin yanı sıra sosyal medyayı da kullandıklarını söyledi.

Bakan Ataoğlu, açılan yeni havalimanının tam kapasitede çalışması için uğraş verdiklerini de aktardı.
Uçak sayısı ve sefer sayılarını artırdıklarını, yeni havayolu şirketlerinin de uçuşa başlaması için çalışma yapıldığını kaydeden Ataoğlu, uçuşlarda yüzde 40 artış oldu ancak uçak bilet fiyatlarının da dengeli olması gerekir. Türkiye’nin farklı illerine nasıl uçuş yapılabilir uçak sayılarını nasıl artırabiliriz çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Ülkede kayıtlı yatak sayısının yaklaşık 30 bin civarında olduğunu belirten Ataoğlu, yatak ve otel sayısının artmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, ilgili bakanlıklarla istişare halinde çalıştıklarını anlattı.

Uçak seferlerini artırmak, yeni uçak şirketlerinin hizmet vermeye başlaması ve uçak bilet fiyatlarını düşürmek için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Bakan Ataoğlu, yeni oteller yapılabilmesi için yeni arazilerin tespiti noktasında girişimlerin başladığını aktardı.

Bakan Fikri Ataoğlu, hızlı bir şekilde ‘Airbnb’ yasasını geçirmek istediklerini belirterek, yasa sayesinde ülkeye gelen turist sayısını net şekilde görebileceklerini söyledi.

‘Airbnb’ yasası geçtikten sonra kişilerin turistlere kiraladığı evlerin Turizm Bakanlığı’nın kontrolü altına gireceğini ve ülkede kaç kişinin konakladığının bilineceğini aktaran Ataoğlu, yasa sayesinde kişi sayısının resmi olarak bilineceğini ve Maliye’nin de kiraya veren kişilerden vergi alabileceğini belirtti.

Bakan Ataoğlu söz konusu yasanın hazır olduğunu, meclis açıldığında meclise sevk edeceklerini ve yasanın geçmesi için öncelik talep edeceklerini kaydetti.

Print
Posted: Jul 25, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
2627
BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik Ve Çevre Bakanlığı “Temiz Sahiller” düşüncesi kapsamında başlattığı sahil temizliklerine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Read more
28
LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

4. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali dün akşam (27 Ağustos Salı akşamı) Dernekler Sokağı’nda düzenlenen Kıbrıs Gecesi etkinliği ile başladı.

Read more
293031
ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

Ataoğlu, Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında KKTC’de bulunan ekipleri kabul etti.

Read more
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Archive