BAĞIMSIZLIK AŞKIYLA TUTUŞAN BİR MİLLETİN ZAFERİ.

BAĞIMSIZLIK AŞKIYLA TUTUŞAN BİR MİLLETİN ZAFERİ.

Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlüğe olan sarsılmaz inancının en büyük nişanesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’inci yılı… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk milletinin azim ve kararlılığıyla kazanılan bu büyük zafer, bağımsızlık aşkıyla tutuşan bir milletin hiçbir zorluk karşısında eğilmeyeceğini tüm dünyaya daha ilan etmiştir.

30 Ağustos Zaferi, sadece bir askeri başarı değil; esaret zincirlerini kıran, mazlum milletlere örnek olan bir direnişin sembolüdür. Bu büyük zafer, Türk milletinin var olma mücadelesinin, birlik ve beraberlik ruhuyla neler başarabileceğinin en güçlü kanıtıdır. Atalarımız, vatan toprağını korumak, bağımsızlığımızı kazanmak ve geleceğimize umutla bakabilmemiz için canlarını hiçe sayarak destan yazmışlardır.

Bugün, vatanımız için hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi ve bu uğurda gazi olan kahramanlarımızı bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Onların mücadelesi, bizlere vatan sevgisinin ve özgürlüğe olan inancın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Bu eşsiz zaferin ardındaki ruh, geçmişten bugüne yolumuzu aydınlatan bir ışık, geleceğimize yön veren en kıymetli mirastır.

30 Ağustos, yalnızca geçmişin anılması değil; aynı zamanda geleceğe dair sorumluluğumuzu, özgürlüğümüzü koruma kararlılığımızı ve milli birliğimizi güçlendirme irademizi de simgelemektedir. Bizler, bu ruhla, bu kararlılıkla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak tüm Türk dünyası ile birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, tüm Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Vatan sevgisiyle dolu, birlik ve beraberlik içinde nice zaferler kazanmaya devam edeceğimize olan inancımla, büyük Türk milletinin bu şanlı gününü coşkuyla selamlıyorum.

Fikri Ataoğlu
Başbakan Yardımcısı
Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı

Print
Posted: Aug 29, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2728
Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında gösterdiği azim ve fedakarlığın en önemli örneklerinden biridir. Halkımızın vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu, her türlü baskı ve tehdide rağmen dimdik ayakta durmasını sağlamıştır. Bu direniş, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de ışık tutan bir onur madalyasıdır.

Read more
2930
Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarını ziyaret ederek, tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

Read more
3112
3
Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Ataoğlu: “Gençlere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz”

Read more
45
KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile  İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
6
6 Şubat 2023…

6 Şubat 2023…

Acının, kaybın ve tarifsiz hüznün günü… 

Read more
789
1011121314
KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

ATAOĞLU; “YEREL BANKALARA SAHİP ÇIKILDIĞI SÜRECE, KARŞILIK ALINIYOR”

Read more
1516
17
ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Karpaz'da 14 eşeğin telef edilmesi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

 

Read more
181920212223
242526272812
3456789

Archive