ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı katkıları ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) himayelerinde organize edilen 4. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında, KKTC’de bulunan halk dansları ekiplerini kabul etti.

Kabulde, Bulgaristan, İtalya-Sicilya, Makedonya, Meksika, Romanya ve Türkiye'den gelen ekiplerin yanı sıra, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa da hazır bulundu.
 
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TUFAD, FOGEM, FOLKDER, Gençlik Merkezi Birliği ve HASDER ekipleri işbirliğinde organize edilen ve Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın katkıları ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) himayelerinde düzenlenen 4. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında, KKTC’de bulunan Bulgaristan, İtalya-Sicilya, Makedonya, Meksika, Romanya ve Türkiye halk dansları heyetlerini kabulünde yaptığı konuşmasında, heyetleri ağırlamaktan, KKTC’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Kültür, sanat ambargo tanımaz. İşte bugün bunun en güzel örneğini dünyaya veriyoruz. Özellikle, sevginin ve dostluğun olduğu ortamlar, kalıcıdır. Kalıcı olan dostluklar da barışı getirir” diyen Ataoğlu, festival kapsamında KKTC’ye gelen yabancı ekiplerin, KKTC’nin doğal güzelliklerinin, sıcak havasının keyfini doyasıya çıkarmalarını diledi.

Ataoğlu, sıcak iklimi yanında, konuksever ve sıcak kanlı Kıbrıs Türk halkı ile de tanışmalarını, burada oluşturacakları dostlukların değerini bilmelerini söyleyerek, “KKTC’nin doğal güzelliklerini, güzel ve sıcak havasını, kültürünü ve tarihi zenginliklerini, kendi ülkelerinize döndüğünüz zaman, arkadaşlarınıza, ailenize anlatınız” dedi.

Ataoğlu, Festivalin güzel geçmesini temenni ederek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, hediye teatisinde bulunularak, hatıra fotoğrafı çekildi.

Print
Posted: Aug 31, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2829
“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) iş birliğinde düzenlenen “Opera’ya Yolculuk” konseri, 2 Ekim 2026 Cuma akşamı Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Deniz Kapısı’nın tarihî atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Read more
301234
ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs 10’uncu Uluslararası Pediatri Sempozyumuna katılarak, konuşma gerçekleştirdi.

Read more
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive