ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı katkıları ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) himayelerinde organize edilen 4. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında, KKTC’de bulunan halk dansları ekiplerini kabul etti.

Kabulde, Bulgaristan, İtalya-Sicilya, Makedonya, Meksika, Romanya ve Türkiye'den gelen ekiplerin yanı sıra, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa da hazır bulundu.
 
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TUFAD, FOGEM, FOLKDER, Gençlik Merkezi Birliği ve HASDER ekipleri işbirliğinde organize edilen ve Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın katkıları ile Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) himayelerinde düzenlenen 4. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında, KKTC’de bulunan Bulgaristan, İtalya-Sicilya, Makedonya, Meksika, Romanya ve Türkiye halk dansları heyetlerini kabulünde yaptığı konuşmasında, heyetleri ağırlamaktan, KKTC’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Kültür, sanat ambargo tanımaz. İşte bugün bunun en güzel örneğini dünyaya veriyoruz. Özellikle, sevginin ve dostluğun olduğu ortamlar, kalıcıdır. Kalıcı olan dostluklar da barışı getirir” diyen Ataoğlu, festival kapsamında KKTC’ye gelen yabancı ekiplerin, KKTC’nin doğal güzelliklerinin, sıcak havasının keyfini doyasıya çıkarmalarını diledi.

Ataoğlu, sıcak iklimi yanında, konuksever ve sıcak kanlı Kıbrıs Türk halkı ile de tanışmalarını, burada oluşturacakları dostlukların değerini bilmelerini söyleyerek, “KKTC’nin doğal güzelliklerini, güzel ve sıcak havasını, kültürünü ve tarihi zenginliklerini, kendi ülkelerinize döndüğünüz zaman, arkadaşlarınıza, ailenize anlatınız” dedi.

Ataoğlu, Festivalin güzel geçmesini temenni ederek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, hediye teatisinde bulunularak, hatıra fotoğrafı çekildi.

Print
Posted: Aug 31, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive