Ataoğlu: "Özgürlüğümüzün 50’inci yılında birlikte daha güçlüyüz"

Ataoğlu: "Özgürlüğümüzün 50’inci  yılında birlikte daha güçlüyüz"

Ataoğlu: "Özgürlüğümüzün 50’inci 
yılında birlikte daha güçlüyüz"


Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.


"20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 50'inci yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz. Yarım asır önce, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve güvenliği için atılan bu tarihi adım, bizlere barış ve huzur içinde bir gelecek armağan etmiştir. Bu özel günde, bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü korumak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.


Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde, anavatan Türkiye'nin desteği her zaman yanımızda olmuştur. Türkiye ile olan güçlü bağlarımız, geleceğe umutla bakmamızın en büyük teminatıdır. Anavatanımızla olan kardeşlik ve dayanışma, bizlere yalnızca geçmişte değil, gelecekte de güç vermeye devam edecektir.


Bugün, 50 yıllık özgürlüğümüzün ışığında, KKTC'nin daha parlak bir geleceğe yelken açması için kararlılıkla çalışıyoruz. Turizmden kültüre, eğitimden sağlığa ve ekonomiye her alanda daha güçlü bir KKTC inşa etmek için el birliğiyle gayret göstermeye devam edeceğiz. Gençlerimizin, çocuklarımızın, daha güzel ve aydınlık yarınlarda yaşayabilmeleri için her türlü çabayı sarf edeceğiz.


20 Temmuz, sadece bir tarih değil, aynı zamanda özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesidir. Bu özel gün vesilesiyle, birlik ve beraberlik içinde daha güçlü bir gelecek inşa etme kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz.


Tüm halkımızın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, barış ve özgürlüğümüzün ilelebet sürmesini temenni ediyorum."

Print
Posted: Jul 19, 2024,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
2627
BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

BİZ TEMİZLİYORUZ, LÜTFEN SİZ DE TEMİZ TUTUN.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik Ve Çevre Bakanlığı “Temiz Sahiller” düşüncesi kapsamında başlattığı sahil temizliklerine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

Read more
28
LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

LEFKOŞA HALK DANSLARI FESTİVALİ, KIBRIS GECESİ ETKİNLİĞİYLE DÜN AKŞAM BAŞLADI.

4. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali dün akşam (27 Ağustos Salı akşamı) Dernekler Sokağı’nda düzenlenen Kıbrıs Gecesi etkinliği ile başladı.

Read more
293031
ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

ATAOĞLU; “KÜLTÜR VE SANAT AMBARGO TANIMAZ”

Ataoğlu, Lefkoşa Halk Dansları Festivali kapsamında KKTC’de bulunan ekipleri kabul etti.

Read more
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456

Archive