ÜLKE TURİZMİNİN GÖZ BEBEĞİ HAYAT BULUYOR.

ÜLKE TURİZMİNİN GÖZ BEBEĞİ HAYAT BULUYOR.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tarihi Girne Antik Limanı projesi hakkında detaylı açıklamada bulundu.

Ataoğlu,  ülkenin  tanıtım yüzü olan tarihi Girne Limanı’nı iyileştirmek,  hak ettiği görünüme kavuşturmak için , bakanlık olarak  ciddi çalışma içine girdiklerini  belirterek, “2023 yılının bakanlık olarak yaptıkları çalışmaların meyvesini alma yılı” olacağını ifade etti.

Ataoğlu, uzun yıllar limanda yaşanan görüntü kirliliği, alt yapı eksikliği, kaçak yapılaşma ve binaların restorasyonunu kapsayacak şekilde hazırlanan yeni proje ile Antik Limanın yeniden hayat bulacağını söyledi.

30 MAYISTA BİTMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Bakan Ataoğlu, limanın yeniden hayat bulması için 1 Aralık 2022 tarihinde ilk kazmanın vurulduğunu, projenin yaz sezonu başlamadan 30 Mayıs 2023 tarihinde sona ermesini öngördüklerini ifade etti. 
 
Limanın girişinde bulunan taksi durağının girişinden başlayıp kale köprüsü altına kadar limanın yenileneceğini belirten Ataoğlu, bölgedeki mal sahipleri, esnaf, yatçılar ve balıkçıların işbirliği ve ortak uzlaşı şeklinde çalışmaların sürdüğünün kaydetti.

TÜM ALT YAPI YENİLENİYOR

Altyapıya yönelik olarak, kanalizasyon, su, telefon ve elektrik şebeklerinin tamamıyla yenileneceğini söyleyen Ataoğlu, öncelikli olarak kaçak olarak nitelendirilen binaların yıkımının yapıldığını, mevcut asfalt zeminin sökülme işlemlerinin tamamlandığını ve çıkan molozların taşınmasına başlandığını vurguladı.

Ataoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

“Zemin temizliği yapıldıktan sonra altyapıya uygun olarak kanalizasyon işleri ile başlayıp su, elektrik, yağmur suyu drenaj ve telefon gibi alt yapı işlerinin yenilenmesi yapılacaktır.

Altyapının tamamlanmasının ardından ise zemin wash beton ve kumyalı taşı ile döşenerek, alan içinde eski eserler yapıtların gün ışığına çıkacak hassas bölgelerini cam bir zemin altında halkın gösterimine sunacağız.” diye konuştu.

BİNALARIN CEPHELERİ RESTORE EDİLİYOR

Liman girişine acil durumlar için hidrolik bariyerler yerleştirileğini de ifade eden Ataoğlu, binaların temizliği ve restorasyonu için de işlemlerin başladığını dile getirdi.

Ataoğlu, bazı binalar üzerinde bulunan elektrik kablolarının söküldüğünü, bina cephelerinde antik limanın dokusuna uygun taşlar kullanılarak güzel bir konsept yaratılacağını söyledi. 

Bina cephelerinde bulunan mevcut kapı, balkon, pencere ve diğer aksamların da eski dokusuna uygun ahşap olacak şekilde tasarlandığını anlatan Ataoğlu, projenin çok kapsamlı düşünüldüğünü belirtti.
 
YAT VE BALIKÇI İSKELELERİ DE YENİLENECEK

Bakan Ataoğlu proje kapsamında limanda bulunan yat ve balıkçı teknelerine ulaşım için yapılmış olan ahşap iskelenin de yenileneceğini, yatların su ve elektrik besleme ünitelerinin de değişeceğini ifade etti.

İŞVEREN VE ÇALIŞANLARA DESTEK

Girne Antik Limanda bulunan ve 6 ay boyunca iş yerini açamayacak olan iş yerlerine hibe yapılarak esnafın ayakta kalmasının sağlandığını kaydeden Ataoğlu, çalışanlara da asgari ücretin yarısı kadar katkı yapıldığını, hiç kimsenin mağdur olmaması için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

LİMAN İÇİN KOMİTE OLUŞTURULACAK

Ataoğlu, Girne Antik Liman için bu ay içerisinde oluşturlacak olan yönetim komitesi ile Girne Belediyesi’nin ve bölgedeki paydaşların  komitede olacağını söyleyerek,  oluşan komite aracılığı ile sürdürülebilir yönetim şartlarının birlikte planlanacağını vurguladı.

Print
Posted: Jan 19, 2023,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15
15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

Kardeş Azerbaycan halkının 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Read more
1617
Bilgilendirme

Bilgilendirme

Koruma altındaki Kaplumbağalara ve üreme alanlarına zarar vermenin cezası aylık asgari ücret kadardır. 

Read more
18192021
22232425262728
293012345

Archive