ATAOĞLU: “TÜRSAB İLE BİRLİKTE SAĞLIK TURİZMİ’NİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

ATAOĞLU: “TÜRSAB İLE BİRLİKTE SAĞLIK TURİZMİ’NİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)  Sağlık Turizmi İhtisas Başkanı Zeynep Hale ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Ataoğlu kabulde yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ın dünyada gün geçtikçe önemi artan Sağlık Turizmi alanında daha fazla pay alabilmesi için çalıştıklarını söyledi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin pandemi sürecinde halkının ve ülkesinde bulunan turistlerin sağlığını koruma noktasında önemli bir başarı elde ettiğinin altını çizen Bakan Ataoğlu, “ülkemiz Kuzey Kıbrıs, gelişmiş ülkeler ve Akdeniz çanağındaki turizm bakımından rakip ülkeler arasında, vaka, iyileşme, vefat sayıları ve tedavi olanakları açısından pandemiyi en iyi yöneten ülkelerden biri olmuştur. 

Elde ettiğimiz bu başarının etkisiyle uluslararası alanda ülkemize duyulan güven de artmıştır. Gerek elde ettiğimiz başarının olumlu etkisi, gerekse de konseyin üyeleri ile birlikte uluslararası alanda yürüttüğü faaliyetlerle sağlık ile turizm hizmetlerinin birleştirilerek Kuzey Kıbrıs’ta sunulan ürünlere her geçen gün rağbet artmaktadır” dedi. 

Bakanlığın iç dinamikleri ve Anavatan Türkiye’nin desteği ile Kuzey Kıbrıs’taki mevcut turizm çeşitlerini geliştirmek için çalıştıklarını belirten Bakan Ataoğlu, eş zamanlı olarak da Sağlık Turizmi gibi katma değeri yüksek alternatif turizm alanlarının gelişmesi için adımlar attıklarının altını çizerek, önümüzdeki yıldan itibaren Kuzey Kıbrıs’a sağlık turizmi yatırımlarının gelmesinin önünü açacak çalışmaları da tamamlamak üzere olduklarını söyledi.  

Bakan Fikri Ataoğlu konuşmasının sonunda Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nin davetlisi olarak Kuzey Kıbrıs’ta bulunan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Sağlık Turizmi İhtisas Başkanlığı heyetinin muhatapları ile yapacağı çalışmaların iki ülke arasındaki Sağlık Turizmi alandaki işbirliği geliştireceğine inanç belirtti.
 
HALE
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)  Sağlık Turizmi İhtisas Başkanı Zeynep Hale de ziyarette yaptığı konuşmada, Bakan Fikri Ataoğlu’a iki ülke arasında Sağlık Turizmi alanındaki işbirliğinin gelişmesine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, hedeflerinin,Turizm Bakanlığı’nın vereceği destek ve Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) birlikte yürütecekleri çalışmaların en kısa sürede sonuç alınması olduğunu söyledi. 

Zeynep Hale konuşmasının sonunda, adada bulunacakları iki gün boyunca Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Savaşan yanı sıra KITSAB Başkanı, Özel Hastaneler Birliği Başkanı ve turizm profesyonelleri ile çeşitli toplantılar yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)  Sağlık Turizmi İhtisas Başkanı Zeynep Hale ziyaretin sonunda Bakan Ataoğlu’na iki ülke arasında Sağlık Turizmi alanında iş birliğinin gelişmesine verdiği destekten ötürü plaket taktim etti.

Print
Posted: Nov 28, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
89
Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk  Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, teşkilata üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. 

Read more
1011
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Ataoğlu'nun mesajı;
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya açılan penceresi olan basın kuruluşlarımız, ülkemizin haklı mücadelesini, kültürel zenginliklerini ve toplumsal değerlerini en doğru şekilde yansıtarak çok önemli bir görevi ifa etmektedir. 

Read more
1213

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI, ESKİ ESERLER VE MÜZELER DAİRESI, KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ AMACI İLE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMA GEREĞİ DUYMUŞTUR.

Lambusa Kral Mezarları ile ilgili olarak, sosyal medyaya yansıyan, üzerinde kazı yapılıyor yönündeki bilgilerin doğru anlaşılması amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur. 

Read more
1415161718
Ataoğlu: “Gürültü Kirliliğine Karşı  Teknolojik Denetim Başladı”

Ataoğlu: “Gürültü Kirliliğine Karşı Teknolojik Denetim Başladı”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevresel gürültünün sürekli izlenmesine yönelik önemli bir adım attıklarını belirterek, “Avrupa Birliği finansmanıyla yaklaşık 300 bin Euro’luk yatırımla çevresel gürültü izleme sistemi kurduk. Bu sistemle artık 24 saat esasına dayalı, anlık ve sürekli bir denetim sürecini başlatıyoruz” dedi.

Read more
19
Ataoğlu: “Bu Belgesel, Geçmişe Saygı, Geleceğe Çağrıdır”

Ataoğlu: “Bu Belgesel, Geçmişe Saygı, Geleceğe Çağrıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Kıbrıs Kartalları” belgeselinin gala gösteriminde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının tarihinin yalnızca bir toplumun değil, aynı zamanda insanlık onurunun, bağımsızlık tutkusunun ve vatan sevgisinin destanı olduğunu vurguladı.

Read more
20
212223
KKTC, Mersin Marina’da “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Tanıtım Atağında

KKTC, Mersin Marina’da “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Tanıtım Atağında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, uluslararası tanıtım atağını Mersin’de sürdürüyor.

Read more
242526
“Ada Kıbrıs” Mersin’de Göz Kamaştırıyor!

“Ada Kıbrıs” Mersin’de Göz Kamaştırıyor!

KKTC, Çukurova’da Tanıtım Atağında  

Read more
27
28293031123
45678910

Archive