BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK GÜNÜ NEDENİYLE RESİM YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK GÜNÜ NEDENİYLE RESİM YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

Biyolojik çeşitlilik ile ilgili yaşanan sorunlara dikkat çekmek, bireylerin konu hakkında bilinçlendirilmesi ve konuya dikkat çekmek amacıyla Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi'nin kabul edildiği 22 Mayıs günü, Birleşmiş Milletler tarafından "Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü" olarak kabul edilmiş ve anılmaya başlanmıştır. 

Her yıl farklı bir temayla anılan Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü’nün bu yılki teması “Tüm Canlılar İçin Ortak Bir Gelecek İnşası” olarak belirlenmiştir.  

Çevre Koruma Dairesi olarak Yaban Hayatımızı Fark Ediyoruz Projesi kapsamında bu yıl 2000’e yakın okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisine ülkemizin biyolojik çeşitliliğiyle ilgili çevre eğitimleri verdik. Ülkemizin biyolojik çeşitliliğinin anlatılması en önemli önceliklerimizdendir. 

Doğasını tanıyan bireyler elbette bu doğayı sevip koruyabilen bireyler olacaktır. Bu nedenle de ülkemizin biyolojik çeşitliliğini anlatmak için çevre eğitimi çalışmalarımız artarak devam edecektir. Biyolojik çeşitlilik günü kapsamında geçen sene de pandemi koşullarına rağmen düzenlenen ve bu yıl itibariyle de gelenekselleştirilen “Ülkemizin Doğasındaki Canlılar” temalı resim yarışması, 22 Mayıs Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü Etkinlikleri Kapsamında düzenlenmiştir. Yarışma hem yetenekli gençleri belirlemeyi hem de gençlerin ülkemizin doğasında bulunan canlılar hakkında farkındalık kazanmalarını amaçlamaktaydı.

 Geçen seneye göre katılımın oldukça arttığı yarışma sonucunda, farklı kategorilerde eserleri ödül almaya hak kazanan öğrenciler belirlenmiştir. Öğrencileri yarıştırmaktan ziyade farkındalık yaratma ve çizmeye teşvik etme düşüncesiyle gerçekleştirilen etkinlik sonunda derecelendirme yapılmamıştır ve eserleri ödül almaya hak kazanan öğrenciler sıralamasız açıklanmıştır. 

Yarışma farklı üniversitelerde görev yapan jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiştir. Yarışmanın jürileri olarak Öğretim görevlileri Müge Günay (15 Kasım Üniversitesi), Raif Dimililer (Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi), Elif Atamaz (Lefke Avrupa Üniversitesi), Zehra Şonya (Doğu Akdeniz Üniversitesi), Levent Duranlı (Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi), Doç. Dr. Serkan İlseven (Yakın Doğu Üniversitesi) ve Çevre Koruma Dairesi’nden yarışma sorumlusu Doç. Dr. Nazım Kaşot görev almıştır.     İlerleyen günlerde ödül almaya hak kazanan öğrencilere sayın bakanımız Fikri Ataoğlu’nun açılışını yapacağı törenle hediyeleri takdim edilecektir. Ödül almaya hak kazanan öğrenciler aşağıdaki gibidir: 

1,2 ve 3. Sınıflar Kategorisi

• Ayşe Erden Yakın Doğu İlkokulu
• Deniz Erdal Dr Suat Günsel Girne İlkokulu
• Azra İnançlı Yakın Doğu İlkokulu
• Irmak Onbaşıoğlu Necat British Koleji
4 ve 5. Sınıflar Kategorisi
• Armin Çatozlular Yakın Doğu İlkokulu 
• Beyza Verda Yıldırım Gelibolu İlkokulu 
• Sofia Soloveya Necat British Koleji 
• Günay Kaan Dr. Suat Günsel Girne İlkokulu 

Ortaokul Kategorisi 

• Sabiha Altıntuğ Güzelyurt TMK
• Maria Shestakova 19 Mayıs TMK
• Irmak Bozkurt Güzelyurt TMK 
• Kaya İdris Aydın TMK

Lise Kategorisi

• Özgü Işık Yağlı 19 Mayıs TMK
• Yaren Özoğul Namık Kemal Lisesi
• Ceren Taşkın 19 Mayıs TMK
• Nil Kaleli 19 Mayıs TMK

Meslek ve Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Kategorisi 

• Cerin Saldun Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 
• Tuğse Bardak Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 
• Fuldem Ulupınar Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Print
Posted: May 22, 2022,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
1718
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

Ramazan ayının rahmetini, bereketini ve manevi huzurunu bir kez daha hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Read more
192021
Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor. 

Read more
22
2324252627281
2345678

Archive