ANADOLU JET, KUZEY KIBRIS - HATAY SEFERLERİNE BAŞLADI

ANADOLU JET, KUZEY KIBRIS - HATAY SEFERLERİNE BAŞLADI

ÜSTEL: "BİLET FİYATLARININ UCUZLAMASI İÇİN ALAN VERGİLERİNİN AŞAĞIYA ÇEKİLMESİ YÖNÜNDE ÇALIŞMA BAŞLATTIK"

Anadolu Jet’in, Kuzey Kıbrıs ile Hatay arasında tarifeli uçuşları bugün başladı.

Ercan Havalimanı’nda seferlerin başlaması vesilesiyle tören düzenlendi.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, törende yaptığı konuşmada, bir süre önce yapılan girişimin meyvelerini almaya başladıklarını, bilet fiyatlarının aşağıya çekilmesi için de teknik çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Üstel, THY ve Anadolu Jet in sefer sayılarını arttırmasının fiyatların aşağıya çekilmesine hizmet edeceğine inandığını kaydetti.

KKTC'ye uygulanan ambargonun havayolu işletmeleri arasında rekabeti olumsuz etkilediğini dolayısıyla fiyatların yüksek olmasında etkili olduğunu kaydeden Üstel, havalimanı vergilerinin de fiyatlarda etkili olduğunu söyledi.

Üstel,”Havaalanımızda da yüksek vergiler mevcuttur. Türkiye’deki havalimanlarında da vergiler uygulanıyor, tüm bunları masaya yatırıp, nasıl asgariye indireceğiz,o çalışmaları yapacağız” dedi.

Üstel, T&T’nin de bilet fiyatlarının düşmesi için katkı koyması gerektiğini söyledi.

Havalimanının tamamlanması için hükümetin üzerine düşeni yaptığını dolayısıyla 2020 de hava limanının tamamlanmasını temenni ettiğini kaydeden Üstel, Limanın bitmesinin daha çok yolcu taşıyan uçakların gelmesi ve rekabetin artması anlamı taşıdığını kaydetti.

Havalimanının tamamlanmasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de neden Kıbrıslı Türklere ulaşımda ambargo uygulandığını soracaklarını kaydeden Üstel, yeni havalimanı KKTC’nin vitrini olacağını ve Avrupa ülkelerimin kapılarını zorlayacaklarını ifade etti.

Anadolu Jet’in Karadeniz’ e de direk seferler başlamasını arzu ettiğini kaydeden Üstel, gelecek yıl için bu çalışmaların başlatılmasını istedi.

Cari açığın büyük bir kısmının turizm ve yüksek eğitim sektörünün kapattığını kaydeden Üstel, 2020’nin hem turizm yılı olacağına hem de öğrenci sayısında da artış olacağına inandığını ifade etti.
 

 

Print
Posted: Aug 9, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
5
Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Ataoğlu, Adalıer’i ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Polis Genel Müdürü Ali Adalıer’i ziyaret ederek görüşmede bulundu.

Read more
6789
Kuzey Kıbrıs turizmi  Hollanda’da tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Hollanda’da tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında, 08-11 Ocak 2026 tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht şehrinde gerçekleşecek olan, Vakantiebeurs 2026 Hollanda Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
1011
1213
Ataoğlu, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
1415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive