ÜSTEL, GÜRDAĞ ENTEGRE ATIK GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM TESİSİNİ ZİYARET ETTİ

ÜSTEL, GÜRDAĞ ENTEGRE ATIK GERİ DÖNÜŞÜM VE GERİ KAZANIM TESİSİNİ ZİYARET ETTİ

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, ülkemize yeni kazandırılacak olan Gürdağ Entegre Atık Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım tesisini ziyaret etti.

Tesiste ileri parçalama yöntemi ile uygun atıklardan geri dönüşüm ve geri kazanım yapılacak, atıklardan katı, sıvı ve gaz halinde yakıt elde edilecek.

Proje kapsamında katı ve sıvı atıklar için ayrı iki piroliz tesisi, tıbbi ve tehlikeli atıklar için tehlikeli atık yakma fırını ve inşaat-hafriyat atıklarının işlenmesi için tesisler bulunuyor.

Proje kapsamında lastik, arıtma ve dip çamurları, petrol türevi ve kontamine atıklar, bitkisel ve madeni atık yağlar, tıbbi atıklardan enfeksiyöz atıklar, atık ilaçlar, atık tarımsal ilaçlar ve inşaat-hafriyat atıkları tesiste işlenebilinecek.

Ülkemiz adına oldukça büyük bir kazanım olacak olan Entegre Atık Geri dönüşüm ve geri kazanım tesisinden Türkiye’de tehlikeli atıkların bertaraf edilebileceği sadece bir tesis bulunmakta.

ÜSTEL: “GEÇMİŞTE KALECİK’TE YAŞANAN PETROL FACİASININ ATIKLARI DA TESİSE GÖNDERİLECEK”

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Çevre Koruma Dairesi yetkilileri ile yaptığı incelemelerde tesisin en kısa zamanda hayata geçebilmesi için gerekli teknik desteğin sağlanmasını istedi.

Üstel ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, daha önce ülkede tehlikeli atıkların bertaraf edilebileceği bir tesis bulunmadığını, bu nedenle bu tesisin hayata geçmesinin önemine vurgu yaptı.

Tarihi geçmiş ilaçlar, tarımsal ilaçlar ile benzeri tehlikeli atıkların geçmiş yıllarda güvenli olarak depolandığını dile getiren Üstel, tehlikeli atıkların artık depolanmadan direk tesiste işlenebileceğini belirtti.

Gürdağ Entegre Atık Geri Dönüşüm ve Geri Kazanım tesisinin Çevre Koruma Dairesi tarafından online sistem üzerinden takip edilebileceğini söyleyen Üstel, hangi atıkların nasıl değerlendirildiği daire personeli tarafından izlenip, denetleneceğini, ayrıca tesisten çıkacak olan gaz emisyonlarının 24 saat online sistem üzerinden görüntülenebileceğini de vurguladı.

Tehlikeli atıkların yanı sıra şu an mevcut durumda ülkemizde inşaat-hafriyat atıklarının da değerlendirilmemekte olduğunu dile getiren Üstel, bu tesis ile bu atıkların da değerlendirileceğini kaydetti.

Yıllar önce Kalecik’te yaşanan gemi kazasında denize akan petrolün varillerde saklandığını hatırlatan Üstel, “artık tüm bu atıkları değerlendirebilecek çok modern bir tesise sahibiz” dedi.

Projede Çevre Koruma Dairesi personellerinin yoğun çalışma ve yönlendirmeleri ile Gürdağ firmasına ışık tuttuklarını da belirten Üstel, Türkiye’den gelen teknik ekiplerin de projeye olumlu katkılar yaptığını söyledi.

Yakın zamanda tesisin basına da tanıtılacağını dile getiren Üstel, kısa süre içerisinde tüm eksikliklerin giderilerek Ağustos ayı içerisinde tesisin faaliyete geçeceğini de ifade etti.

Print
Posted: Jul 29, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
910111213
RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ramazan Sokağı Gençlik Buluşması”nda gençlerle bir araya geldi.

Read more
1415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive