BAKAN ÜSTEL KTSO YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ.

BAKAN ÜSTEL KTSO YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Candan Avunduk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) yetkililerini kabul etti.

Bakan Üstel kabulünde yaptığı konuşmasında, KTSO’nın KKTC ekonomisi için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, devletin görevinin sanayicinin önünü açmak olduğunun altını çizdi.

“Üretmeyen toplum, yok olmaya mahkumdur” diyen Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, üretilen ürünlerin gerek iç pazarda gerekse de dış pazarda daha çok tercih edilmesinin devletin en önemli sorumluluğu olduğunu belirtti.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, yerli sanayinin desteklenmesi adına, özellikle turizm alanında yerli ürünlerin tercih edilmesi için ilgili sektörlerle geçmişte istişarelerinin olduğunu hatırlatarak, bugün de aynı noktada olduklarını ve konu ile ilgili girişimlerinin olacağını belirtti.

Üstel: “sürdürülebilir çevre için, ortak komisyon kurulacak”

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, KTSO başkan ve heyetini kabulünde çevre konulşarına da değindi.
Ülkenin sürdürülebilir bir çevreye, daha temiz ve daha güzel bir ülke yaratmak adına, ilgili tüm sektörlerle bir araya gelinerek, ortak bir komisyon oluşturma düşüncesinde olduklarını belirtti.

“Üreten toplumların çevreye bir takım tahribatlar yaptığı gerçektir. KTSO’nın bu anlamda çevreye duyarlı tutumu memnuniyet vericidir” diyen Bakan Üstel, çevre konularında ülkenin sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için tüm sektörlerle işbirliği içerisinde ortak bir komisyonlar kurularak mücadele edilmesi düşüncesinde olduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile de çevre konularında işbirliği yapacaklarını belirten Bakan Üstel, çevre bilincini daha ileriye taşıma kararlılığında olduklarının altını çizdi.

Üstel: “SAİS çok yakında devrede olacak”

Ülke turizminin en önemli doğal zenginliği olan denizlerin kirletilmemesi için yeni bir projenin çok yakın bir süre içerisnde hayat bulacağını da belirten Bakan Üstel, turizm tesislerinin arıtma tesislerinden denize bırakılan suyun kalitesinin ölçülmesi için “Sürekli Atık Su İzleme Sistemlerinin (SAİS) “ çok yakın bir tarihte devreye gireceğini belirtti.

Çevre konuları ile ilgili olarak bir diğer önemli proje olan ve eski Bakan döneminde hayata geçirilen katı atık tüzüğünün devam ettirilerek geliştirileceğine de dikkati çeken Bakan Üstel, “Zehirli katı atıkların, hastanede kullanılan tıbbi atıkların, çevreye uyumlu bir biçimde imhasını gerçekleştirip, imha sırasında ortaya çıkan çevreye zararlı gazların filtrelenmesini sağlayacak proje de Temnmuz ayı sonunda hayat bulacak” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, öncelikle tüm halkın çevre konularına duyarlı ve bilinçli olması gerektiğinin altını çizerek, çevre yasasında da büyük değişiklikler yapma kararlılığında olduklarını, çevre bilincini arttırmak ve ülkenin sürdürülebilir, sağlıklı bir çevreye kavuşmasını sağlamak hedefiyle çalıştıklarını belirtti.

Avunduk: “Mal ve hizmet üretimi ön planda tutulmalı”

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Candan Avunduk da kabulde yaptığı konuşmasında, Bakan Üstel’e yeni görevinde başarılar diledi.

KTSO olarak, ülkenin kalkınabilmesi için mal ve hizmetlerin ön planda tutulması gerektiğini savunduklarını belirten Avunduk, üretilen ürünlerin önce iç piyasaya sonra da ihracata yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yerli ürünlerin turizm sektöründe kullanımını teşvik eden işbirliğinin devam ettirilerek daha da geliştirilmesi konusunda yardım ve işbirliği talep eden Avunduk, bu konuda yapılacak işbirliklerine hazır olduklarını belirtti.

Avunduk: “Kirleten Temizler”

KTSO Başkanı Candan Avunduk, üretimden kaynaklı çevre kirliliğinin sorumluluğunu Oda olarak kendi üzerlerine aldıklarını, “kirleten temizler” prensibiyle hareket ettiklerini belirtti.

Avunduk, çevre ile ilgili konularda Oda olarak Bakanlıkla işbirliğine her zaman var olduklarını da hatırlatarak, üretici sorumluluğu konularında da hassas olduklarını belirtti.

Print
Posted: Jul 22, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive