ÇEVRE ŞÖLENİNDE ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENDİ

ÇEVRE ŞÖLENİNDE ÇOCUKLAR EĞLENEREK ÖĞRENDİ

Turizm ve Çevre Bakanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre günü dolayısıyla çevre şöleni düzenledi.

Lefke Atatürk Parkında kalabalık bir öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleşen Çevre Şöleninde çevre temalı eğlenceli oyunları düzenlendi.

Festivalde düzenlenen oyunlarla çocukların geri dönüşüm konusunda eğlenerek bilgilendirilmesi sağlandı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi Lefke Şubesi organizasyonu ve bölge okullarının katılımıyla Lefke’de çevre şöleni düzenledi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevreye karşı olan duyarlılığı artırmak ve özellikle çocuklarda çevre bilincinin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kortejle başladı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık müdürleri, Lefke Kaymakamı Sadi Güneş, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve bölge okullarından öğrencilerin katıldığı kortej, Lefke Kaymakamlık Binası Önü’nden başlayarak Atatürk Parkı’na kadar sürdü.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, doğanın ve tabiatın korunmasına dair yapılan çalışmaların son zamanlarda elle tutulur hale geldiğini fakat ortaya çevre bilinci konulmasının iyi bir eğitimle mümkün olacağını söyledi.

Bu bakımdan çocukların küçük yaştan itibaren doğa konusunun ders niteliğinde işlenilmesi ve çevre uygulamalarıyla çocuklara bu sevginin aşılanması gerektiğini ifade eden Ataoğlu, bu bilinçle hareket ederek, Bakanlığın çalışmaları sonucunda çevre dersinin müfredata girmesini sağladıklarını, okullara çevre konulu boyamaların, uyarıcı okul çantaları ve ayrıştırıcı çöp kutuları dağıtarak bu alanda bir farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

“Amacımız çevreye karşı daha bilinçli bir gençliğin yetişmesini sağlamak” diyen Ataoğlu, görevlerinin gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğunu kaydederek, hep beraber bunun başarılabileceğine dikkati çekti.

Konuşmanın ardından katılımcı okullar çevre konulu gösteriler sundular.

Etkinlikte ayrıca çocuklara izaz ikramda bulunuldu ve her çocuğa evinde ekebilmek üzere birer fidan hediye edildi.

Etkinlik tüm okulların katılımıyla gerçekleştirilen final tablosuyla son buldu.

Print
Posted: May 21, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2829303112
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

ATAOĞLU; “İLKLERİ CESARETLE VE KARARLILIKLA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Read more
3
45678910
1112131415
LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

LEFKOŞA’NIN TARİHİ BURÇLARI İÇİN BAKANLIK VE BELEDİYE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi arasında Lefkoşa tarihi surlarının temizlik, konservasyon ve korunması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

Read more
16
HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

HELENİSTİK ERKEN ROMA DÖNEMİ’NE AİT TARİHİ ESERLER ST. BARNABAS MÜZESİ’NDE SERGİLENİYOR…

Gazimağusa Limanı’nda yolun çökmesiyle ortaya çıkan Helenistik Erken Roma Dönemi’ne ait tarihi eserler, St Barnabas İkon ve Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.

Read more
17
181920
33. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ VE ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

33. DEVLET FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ VE ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin düzenlediği 33. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni dün akşam yapıldı.

 

Read more
21222324
25262728293031
1234567

Archive