TURİSTLER “PORTAKAL” HASATINA KATILDI

TURİSTLER “PORTAKAL” HASATINA KATILDI

Turizm ve Çevre Bakanlığı, Almanya’dan gelen turistlere yönelik portakal hasatı etkinliği düzenledi. Yaklaşık 2 yıl önce başlatılan hasat etkinlikleri, ülkeye gelen turistlerin oldukça ilgisini çekiyor.

Sürdürülebilir alternatif turizm  kapsamında  özel ilgi turizmine yönelik olarak gerçekleştirilen etkinlikler her yıl artarak devam ediyor.

Etkinliğe Turizm ve Çevre Bakanlığı adına Bakanlık Müdürü Ali Orçan ve Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Memurlarından Şanel Tağmaç da katılarak, turistler ile bilgi alışverişinde bulundular.

Söz konusu etkinlik Güzelyurt’a bağlı Zümrütköy’de gerçekleşirken, turitler Kazım Başlı’ya ait portakal bahçesinde hem portakal toplama, hem tadına bakma hem de potakal suyunu tatma imkanı buldular. 

Organizasyona Zümrütköy Muhtarlığı ile Cypruvex’de destek vererek, turistlerin farklı bir gün geçirmesine vesile olmuş oldular.

Etkinliğe katılan turistlere, bakanlık tarafından heybe içerisinde tanıtıcı yayınlar broşürü, ülkede yetişen ürünler, Kıbrıs’a özgü yiyecek içeçekler ve kültürel bilgiler içeren broşürler de verildi. 

Ataoğlu: “Tanıtım açısından çok başarılı bir turizm 
modeli”

Ataoğlu, alternatif turizmin ülkemizdeki bölgeler içerisinde yatişen niş ürünlerin turistlere tanıtılmasının ülkeye gelen turist açısından çok önem arz ettiğini söyledi.

Ataoğlu, ülkede yetişen ürününlerin toplanması, ve daha sonrasında geçtiği prosedürlerde yabancı turistlerin de aktif olarak katılımlarının sağlanmasının tanıtım açısından da çok başarılı bir model olduğunu belirtirken, haftaya da turistlere çilek hasatı yaptırmayı düşündüklerini vurguladı.

Kış aylarında kültürel etkinliklere ve bu tür hasat etkinliklerinin yoğun geçtiğini söyleyen Ataoğlu, hellim yapımından, patates toplamaya kadar her türlü etkinlikleri turistlere yaptırdıklarını ifade etti.

Turistlerin bu tür etkinlikleri başka ülkelerde bulamadıklarını da söyleyen Ataoğlu, Kıbrıs Türk insanının misafirperverliği karşısında turistlerin her yıl adamızı ziyaret etmek istediğini de vurguladı.


 

Print
Posted: Apr 26, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«December 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2425
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

KKTC ilk kez Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri Konferansı’na katıldı

Read more
26
11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo kapılarını açtı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen organizasyon, binlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Read more
27282930
123
KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

Ataoğlu:“Türkiye ile turizmde ortak hedeflere yürüyoruz”

Read more
4
Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret ederek Başkonsolos Mustafa Davulcu ve konsolosluk personeliyle bir araya geldi.

Read more
567
8
MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

Mikroplastik mücadelesinde yeni adım: 15–50 mikron poşetler 1 Ocak 2026’dan itibaren yasaklanıyor.

Read more
91011121314
1516
TARIM, TURİZM, SANAYİ HİBE PROGRAMLARI VE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ BAŞLIYOR.

TARIM, TURİZM, SANAYİ HİBE PROGRAMLARI VE GİRİŞİMCİLİK PROJESİ BAŞLIYOR.

Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi finans desteği, Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlık Kıbrıs Türk Yatırım Geliştirme Ajansı-YAGA koordinasyonunda yürütülmekte olan hibe programlarına başvurular açıldı.

Read more
1718192021
22232425262728
2930311234

Archive