ATAOĞLU, BAKANLIĞIN DAVETİ ÜZERİNE İNGİLTERE’DEN GELEN KIBRIS TÜRK GENÇLİK BİRLİĞİ ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

ATAOĞLU, BAKANLIĞIN DAVETİ ÜZERİNE İNGİLTERE’DEN GELEN KIBRIS TÜRK GENÇLİK BİRLİĞİ ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

ATAOĞLU: “KÜÇÜK TOPLUMLAR HER ZAMAN KENETLENEREK AYAKTA DURUR”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Kıbrıs Türk Gençlik Birliği Başkanı Nafiya Horozoğlu ve beraberindeki dernek üyelerini kabul etti.

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği ile Londra temasları esnasında2018 Kasım ayında bir araya gelen Ataoğlu, o görüşmede gençlerin ülke kültürünü unutmamaları açısından ülkemize gelmeleri için davette bulunmuştu.

Kabulde konuşan Dernek Başkanı Nafiya Horozoğlu, derneğin kurulmasının ardından ilk görüşmeyi Bakan Ataoğlu ile gerçekleştirdiklerini söylerken, Londra’da yaşayan gençlerin bir çatı altında toplanması ve KKTC ile bağlarını güçlendirme adına Ataoğlu’nun desteğinin fazla olduğunu belirtti.

Horozoğlu, derneğin kurulma amacının Kıbrıs Türk kültürüne sahip çıkmak olduğunu söyleyerek, Londra’da doğan ve orada büyüyen bir çok genç olduğunu, gençlerimizin ülkesini, kültürünü ve tarihini unutmaması ve yaşatması adına çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın daveti üzerine rehber eşliğinde adayı gezdiklerini de belirten Horozoğlu, ülkemizde üretim yapan işletmelere, tarım ve çiftçilikle uğraşan köylere de ziyaretler düzenlediklerini vurguladı.

Böylesi bir fırsatın kendilerine sunulduğu için çok mutlu olduklarını da söyleyen Horozoğlu, Bakan Ataoğlu’na gençler adına bir kez daha teşekkürlerini sundu.

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği olarak yapacak bir çok projeleri olduğunu da belirten Horozoğlu, Bakanlık ile işbirliği içerisinde çalışma arzusunda olduklarını da kaydetti.

ATAOĞLU: “KÜÇÜK TOPLUMLAR KENETLENEREK AYAKTA DURUR”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise İngiltere’den gelen Kıbrıs Türk Gençlik Birliği üyesi gençlere “vatanınıza hoş geldiniz” derken, tüm gençler ile ayrı ayrı sohbet etti.

İngiltere’de yaşayan 300 bini aşkın Kıbrıslı Türk olduğuna da değinen Ataoğlu, küçük toplumların her zaman kenetlenerek ayakta durduğunu, bu nedenle İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler ile var olan gönül bağının daha da güçlenmesi için çalıştıklarını belirtti.

Kuzey Kıbrıs’ın, Güney’e oranla gerek doğal güzellikleri bakımından gerekse tarihi yapıtları, sahilleri ve hotelleri bakımından daha iyi durumda olduğunu dile getiren Ataoğlu, gençlerin ülkelerine sahip çıkmalarını ve İngiltere’ye döndüklerinde birer rehber gibi ülkelerini anlatmalarını istedi.

Bu yıl ülkeye 1 milyon 200 bin civarında turist geldiğine de vurgu yapan Ataoğlu, 2019 yılı için 1 milyon 500 bin turist hedefinde olduklarını söyledi.

Turizmde yerli istihdam ve yerli ürünlerin kullanımı konusunda da ciddi çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Ataoğlu, ülke ekonomisinin daha iyi noktalara gelebilmesi için turizme ihtiyaç duyulduğunu belirtti. 


 

Print
Posted: Apr 11, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
1718
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

Ramazan ayının rahmetini, bereketini ve manevi huzurunu bir kez daha hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Read more
192021
Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor. 

Read more
22
2324252627281
2345678

Archive