“TÜRKİYE BASKI RESİM SANATÇILARI SERGİSİ” AÇILDI…

“TÜRKİYE BASKI RESİM SANATÇILARI SERGİSİ” AÇILDI…

ATAOĞLU: “TÜRKİYE BASKI SANATÇILARI RESİM SERGİSİ DOSTLUĞUN, KARDEŞLİĞİN, BİRLİK VE BERABERLİĞİN VERİLDİĞİ BİR MESAJ. BU MESAJIN KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDEN VERİLMESİ AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR”.

Türkiye’den gelen 5 akademisyen sanatçının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 50 eserden oluşan “Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi”, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen serginin açılışına Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Rektör Dr. Suat İrfan Günsel, Lübnan Fransız Üniversitesi Rektörü Mohammad Sadik, Kurucu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tümer Garip, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim elemanları, sanatçılar ve davetli misafirler katıldı.

TURİZM VE ÇEVRE BAKANI ATAOĞLU: “ESERLER ÜLKEMİZ SANATINA ÖNEMLİ BİR ARŞİV OLACAK…”

Sanata ve sanatçıya değer veren Yakın Doğu Üniversitesini kutlayan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, sanatçıların yaptığı eserlerin ülkemiz sanatına zenginlik katacağını ve önemli bir arşiv olacağını belirtti. 

Bakan Ataoğlu, “Türkiye Baskı Sanatçıları Resim Sergisi dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin verildiği bir mesaj. Bu mesajın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden verilmesi önem taşıyor. Bu mesajın verilmesi ciddi ihtiyaç taşıyor” dedi.

Türkiye’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılması ile ilgili her ilde etkinlik yapılması kararı alındığını dile getiren Bakan Ataoğlu, amacın ülkemizi tanıtarak Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurabilmek olduğunu söyledi. 

“Bu önemli adımlar atılırken sanatçıların Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde bizlerle birlikte olması, sesimizi KKTC’den duyurma şansı veriyor” diyen Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatın kimsenin göremediğini görmek, kimsenin hayal edemediğini hayal ettikten sonra yansıtmak olduğunu ifade etti. 

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi sayesinde sergiler için Türki Cumhuriyetler ve Türkiye’den gelen sanatçıların, KKTC’deki sanatçılarla bir araya gelme olanağı sağlandığını dile getiren Bakan Ataoğlu, birliktelik sonucunda bir çok eserlerin ortaya çıktığını ve bunun önemli olduğuna vurgu yaptı. 

 Ataoğlu, değerlerin ileriye taşınmasını temenni ederek ilerleyen günlerde açılacak olan sergileri de heyecanla beklediğini sözlerine ekledi.

SERGİ KURDELESİ KESİLEREK SERGİ GEZİLDİ…

Konuşmaların ardından Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından Türkiye Baskı Resim Sanatçılarına Teşekkür Belgesi takdim edilerek sergi kurdelesi kesildi. Ağaç baskı, metal gravür, serigrafi, teknikleri kullanılarak üretilen eserlerin sergileneceği sergi, hafta içi 10.00-12.00 saatleri arasında 24 Nisan 2019 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Print
Posted: Apr 11, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
24252627
KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

KALKINMA BANKASI VE KIBRIS TÜRK SANAYİ ODASI (KTSO) ARASINDA "SANAYİ DESTEK KREDİSİ" PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Sanayicilerin desteklenmesine yönelik imzalanan Sanayi Destek Kredisi protokolü; yüksek enflasyon ve faiz oranları nedeniyle ekonomik ve finansal  zorluk yaşayan sanayicilerin zorluklarının hafifletilmesine, rekabet güçlerinin artırılması ve üretim kapasitelerinin desteklenmesine yönelik hazırlandı.

Read more
2812
34
Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Kuzey Kıbrıs turizmi Berlin’de tanıtılıyor

Ataoğlu: “Alternatif turizm modelleriyle
Kuzey Kıbrıs’ı ön plana çıkarıyoruz”

Read more
56
Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri

Kültür Dairesi, 31. ve 32. Devlet Fotoğraf Yarışması ve Sergileri’nin Benim Şehrim Güzelyurt’um ile Benim Şehrim Lefke’m kategorilerinde sergilenen eserleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’ne taşıdı

Read more
7
"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

"ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" (Konser)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yılında sizleri çok özel bir konsere davet ediyoruz.

Read more
8
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Kadınlarımız, toplumun temel yapı taşı, ailelerimizin mimarı ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Onların emeği, sevgisi ve fedakârlıklarıyla şekillenen bir dünyada yaşıyoruz.

Read more
9
1011
KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

KÜLTÜR DAİRESİ HALK DANSLARI DERNEKLERİNE ZİYARET BAŞLATTI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaimağaoğlu, Kıbrıs Türk kültürünün geleceğe taşınmasında başı çekerek lokomotif görevi yapan halk dansları derneklerine ziyaret başlattı.

Read more
12
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyirciyle buluşuyor.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın yeni oyunu “His” seyircisiyle buluşuyor.

Read more
13141516
1718
Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümü

Bugün, Çanakkale Zaferi'nin 110'uncu yıl dönümünde, bu destanı yazan kahramanlarımızı büyük bir minnet, gurur ve duygusallıkla anıyoruz. 

Read more
1920212223
24
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, KTFD BAŞBAKANI OSMAN ÖREK’İN, 26’NCI ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Federe Devleti (KTFD) Başbakanı Osman Örek’in 26’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle, Lefkoşa Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

Read more
252627282930
31123456

Archive