ANADOLU JET KKTC UÇUŞLARINI ARTIRDI

ANADOLU JET KKTC UÇUŞLARINI ARTIRDI

Anadolujet; İstanbul ve Ankara’dan sonra Antalya, İzmir, Adana ve Gaziantep’ten de ülkemize sefer başlattı. Bu yeni şehirlerle sefer sayısını 44’ten 65’e yükselen şirket, İzmir ve Adana’dan haftada 7, Antalya’dan hafta 4, Gaziantep’ten haftada 3 sefer yapacak.

Antalya’dan bugün öğleden sonra gelen ilk sefer için Ercan Havalimanı VIP Salonu’nda açılış töreni düzenlendi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Turist akışının hızlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Anadolujet’in hamlesi yerinde” şeklinde konuştu.

Ercan’daki törene, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami de katıldı.

YOLCULARA ÇİÇEKLİ, HALK DANSLI KARŞILAMA

Antalya’dan gelen 129 yolcu Ercan’da çiçeklerle karşılanırken Kıbrıs Halk Dansları ve Sanat Merkezi ekibi apronda halk dansları gösterisi sundu.

Basın Antalya’dan gelen ilk uçağı ve yolcuları görüntülerken, yolcular da kendileri için halk dansı yapan ekibi cep telefonlarıyla kayda aldı.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu da konuşmasında, turist sayısının arttığını, yatak sayısının 26 binlere taşındığını ifade ederek, Anadolu’dan turist akışının hızlanması için Anadolu Jet’in başlattığı yeni seferlerin güzel bir adım olduğunu söyledi.

Bakan Ataoğlu, Yeni Ercan havalimanının devreye girmesinin charter uçuşlar, tarifeli seferler ve büyük gövdeli uçakların ülkeye gelebilmesi için önemli olacağını kaydetti.


Ataoğlu, Türk Hava Yolları’nın ve ailesine kattığı Anadolujet’in kendileri için gurur kaynağı olduğunu da söyledi.

Anadolujet’in KKTC’ye ilk seferini 2008’de Hatay’dan başlattığını anımsatan Ataoğlu, son iki yıldır sadece Ankara ve İstanbul seferi olan şirketin ağına 4 sefer daha eklemesinin önemli olduğunu belirtti. Ataoğlu, şirketin bu atılımının uçak bilet fiyatlarına yansıyacağını da söyledi.

TÜRSAB ile yapılan işbirliğine, Anadolu’nun her ilinde KKTC ile ilgili yapmaya başladıkları tanıtımlara işaret eden Ataoğlu, “Anadolujet’in bu hamlesi yerinde” dedi.

Ataoğlu, TC Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, TC Kültür ve Turizm Bakanına, TC Lefkoşa Büyükelçisine, THY ve Anadolujet yetkililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından hat açılışıyla ilgili sembolik kurdele kesimi yapıldı, ardından da pasta kesildi.

Print
Posted: Apr 8, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2728
Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında gösterdiği azim ve fedakarlığın en önemli örneklerinden biridir. Halkımızın vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu, her türlü baskı ve tehdide rağmen dimdik ayakta durmasını sağlamıştır. Bu direniş, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de ışık tutan bir onur madalyasıdır.

Read more
2930
Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarını ziyaret ederek, tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

Read more
3112
3
Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Ataoğlu: “Gençlere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz”

Read more
45
KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile  İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
6
6 Şubat 2023…

6 Şubat 2023…

Acının, kaybın ve tarifsiz hüznün günü… 

Read more
789
1011121314
KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

ATAOĞLU; “YEREL BANKALARA SAHİP ÇIKILDIĞI SÜRECE, KARŞILIK ALINIYOR”

Read more
1516
17
ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Karpaz'da 14 eşeğin telef edilmesi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

 

Read more
181920212223
242526272812
3456789

Archive