ATAOĞLU, TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ HARUN MADEN’İ KABUL ETTİ.

ATAOĞLU, TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ HARUN MADEN’İ KABUL ETTİ.

ATAOĞLU, TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ HARUN MADEN’İ KABUL ETTİ.

KKTCFİDAN.COM PLATFORMU SAYESİNDE 2017’DEN İTİBAREN ADAMIZ İÇİN 4.000 ÜZERİNDE FİDAN BAĞIŞLANDI.

ATAOĞLU: “ÜLKEMİZİN DAHA FAZLA YEŞERMESİ 
İÇİN EFİDAN PROJESİNE DESTEK OLALIM”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 21-26 Mart Orman haftası nedeni ile Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden’i kabul etti.

Ziyarete Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Orman Dairesi Müdürü Ercan Poyraz ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Marka ve Müşteri Deneyimi Yönetimi Müdürü Ayhan Barış da katıldı.

2017 yılında Kuzey Kıbrıs Turkcell’in, Turizm ve Çevre Bakanlığı ve Orman Dairesi ile birlikte hayata geçirdiği efidan projesi sayesinde ülkemize bugüne kadar 4.000 üzerinde fidan bağışlanmıştır.

Orman Dairesi eFidan projesi kapsamında bağışlanan fidanların dikiminin geçekleştirilmesi için Geçitköy’de 2016 yılında çıkan yangından dolayı hasar gören bölgede 8.000 fidanlık bir araziyi bu amaç için tahsis etmiştir. Bu araziye bugüne kadar 4.000 üzerinde fidan dikilmiştir. 
eFidan, dijital bir dönüşümdür

Orman haftası münasebeti ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na gerçekleştirilen ziyarette konuşan Turkcell Genel Müdürü Harun Maden:

“Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak Kıbrıs halkına verdiğimiz teknolojik hizmetlerin yanı sıra birçok sosyal kültürel ve çevre konusunda sosyal sorumluk projelerinde yer almaktayız.

Çevre de bizim en duyarlı olduğumuz konulardan birisidir. eFidan projesi,2017 yılında Orman Dairesi ile birlikte hayata geçirildi.

eFidan, hayatın tüm alanlarının dijitalleştiği gibi ormanlarımızın zenginleştirilmesi konusunda da dijital bir dönüşümdür.

Orman Dairesi’nin tahsis etmiş olduğu 8.000 fidanlık araziye bugüne kadar 4000 adet fidan bağışında bulunuldu.

efidan projesi ile birlikte, vatandaşlarımız, Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar Günü, Dünya Kadınlar Günü, yeni doğan bebek için tebrik, vefat, evlilik yıl dönümü gibi özel günler için 5TL karşılığında ister cep telefonu faturaları üzerinden veya isterlerse hesap numarasına havale ile fidan bağışını gerçekleştiriyor. Bağışlanan fidan karşılığında sertifikası da belirtilen e-mail adresine dijital olarak gönderilmektedir. Fidanlar için ödenen tutarın tümü Orman dairesine bu arazinin bakımı için aktarılmaktadır. 
Turizm ve Çevre Bakanımız ve Orman Dairesi ve ilgili daire müdürlüklerinin katkılarıyla eFidan projemizin yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. “ diyerek sözlerini tamamladı.

Ataoğlu: "Kuzey Kıbrıs Turkcell’in bu sorumlu dokunuşu, bir insanın kalbine dokunuş kadar önemlidir"

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da kabulde yaptığı konuşmada 
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerinin önemine vurgu yaparak, böylesi projelerin bir insanın kalbine dokunuşu kadar önemli ve anlamlı projeler olduğunu söyledi.

Ataoğlu, efidan projesi aracılığı ile insanların özel günlerinde bu platformu kullanarak ülkenin yeşermesine katkıda bulunmaları ve çevre bilincinin hatırlanması açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Çevre konusunda son olarak Ambalaj Atıkları Tüzüğünü hayata geçirerek hem plastik poşet kullanımını hemde ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması adına çalışmalar yürürttüklerinden bahseden Ataoğlu, yakın zamanda Sanayi ve Ticaret Odası işbirliğinde kurulacak olan yetkilendirilmiş kuruluş aracılığı ile ülkede sıfır atık projesini başlatacaklarını dile getirdi

Çevre bilincinin küçük yaştan itibaren artırılması hedefi ile daha önce 9 yaş sınıflarında başlatılan çevre derslerinin artık tüm yaşlara yayılacağını da belirten Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü ilerki yıllarda sembolik olarak kutlamak istediklerini de vurguladı.
Ataoğlu son olarak efidan projesine öncülük eden Turkcell ailesine ve Orman Dairesi çalışanlarına teşekkür ederken, yapılan bu güzel çalışmaların boşa gitmemesi için tüm halkımızın duyarlılık gösterip e fidan projesine destek olmaya çağırdı.

Print
Posted: Mar 29, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
89
Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk  Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, teşkilata üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. 

Read more
1011
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Ataoğlu'nun mesajı;
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya açılan penceresi olan basın kuruluşlarımız, ülkemizin haklı mücadelesini, kültürel zenginliklerini ve toplumsal değerlerini en doğru şekilde yansıtarak çok önemli bir görevi ifa etmektedir. 

Read more
1213

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI, ESKİ ESERLER VE MÜZELER DAİRESI, KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ AMACI İLE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMA GEREĞİ DUYMUŞTUR.

Lambusa Kral Mezarları ile ilgili olarak, sosyal medyaya yansıyan, üzerinde kazı yapılıyor yönündeki bilgilerin doğru anlaşılması amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur. 

Read more
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive