Ataoğlu: HERKESİ KUZEY KIBRIS’A DAVET EDİYORUZ”

Ataoğlu: HERKESİ KUZEY KIBRIS’A DAVET EDİYORUZ”

Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın, 10 bin yıllık köklü tarihe sahip aşk ve sevgi adası olduğunu dile getirerek herkesi Kuzey Kıbrıs’a davet etti.

Kuzey Kıbrıs’ta günümüzün bilinçli turistlerine bir yandan sürdürülebilir turizmi destekleyen bir destinasyon sunmaya gayret ederken, bir yandan da gezginlere ziyaret ettikleri bölgenin yerel halkı ile yaşayabilecekleri ülke kültürüne yakından tanıklık edebilecekleri seçenekleri sunmak için politikalar geliştirdiklerini kaydeden Ataoğlu, ‘yeni turist profiline uygun olarak, birden fazla tecrübe ve kütür deneyimi sunan alternatif ve tercih edilen bir destinasyon olmak için çalışıyoruz’ dedi.

Ataoğlu, ITB Berlin 2019 Turizm Fuarı’nın, Kuzey Kıbrıs için önemli olduğunu ifade etti.

Fuara bu yıl farklı bir konsept ile Girne Kalesi ve Batık Gemi temasının kullanıldığını ifade eden Ataoğlu,Girne Kalesi’nde sergilenen batık geminin maketinin kullanıldığını söyledi.

Hedeflerinin,batık gemi gibi paha biçilmez ve dünyada tek olan değerlere dikkat çeken Ataoğlu,amaçlarının turistlerin ilgisini ülkeye çekmek olduğunu vurguladı.

Ülkeyi ziyaret eden turist sayısının her geçen yıl arttığını belirten Ataoğlu,“ Ben dünyayı gezdim diyen birisi eğer Kuzey Kıbrıs’a gelmediyse, dünyayı gezmiş sayılmaz , Akdeniz’in anahtarı kuzey Kıbrıs’tır “diyerek herkesi Kuzey Kıbrıs’a davet etti.

Bakan Ataoğlu,konuşmasının sonunda,ITB Berlin 2019 Turizm Fuarının sonuçlarının hayırlı olmasını diledi..

Ataoğlu’nun konuşmasının ardından TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da bir konuşma yaparak, Türkiye turizminde yaşanan gelişmeler ve hedefler hakkında iblgi verdi.

Print
Posted: Mar 8, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«December 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2425
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

KKTC ilk kez Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri Konferansı’na katıldı

Read more
26
11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo kapılarını açtı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen organizasyon, binlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Read more
27282930
123
KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

Ataoğlu:“Türkiye ile turizmde ortak hedeflere yürüyoruz”

Read more
4
Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret ederek Başkonsolos Mustafa Davulcu ve konsolosluk personeliyle bir araya geldi.

Read more
567
8
MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

MARKET POŞETLERİ YASAKLANIYOR.

Mikroplastik mücadelesinde yeni adım: 15–50 mikron poşetler 1 Ocak 2026’dan itibaren yasaklanıyor.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Archive