Ataoğlu : “ YAKIN DOĞU AİLESİ ÜLKEDE MÜZECİLİĞİN GELİŞMESİNDE TAKDİRE ŞAYAN ADIMLAR ATIYOR...”

Ataoğlu : “ YAKIN DOĞU AİLESİ ÜLKEDE MÜZECİLİĞİN GELİŞMESİNDE TAKDİRE ŞAYAN ADIMLAR ATIYOR...”

Ataoğlu : “ YAKIN DOĞU AİLESİ ÜLKEDE MÜZECİLİĞİN GELİŞMESİNDE TAKDİRE ŞAYAN ADIMLAR ATIYOR...”

14 Azerbaycanlı ressamın 40 eserini Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ne bağışladığı Azerbaycan Sanatçıları Resim Sergisi, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ağaoğlu’nun katılımı ile açıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi sergi alanında gerçekleşen açılış törenine; Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim görevlileri, Azeri sanatçılar ve misafirler katılım gösterdi.
Serginin açılışında, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Konya Selçuk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Azerbaycanlı sanatçılardan Prof. Dr. İlham Enveroğlu ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim Üyesi Vahid Novruzov birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’ne katkılarından dolayı Azerbaycanlı sanatçılara teşekkür belgesi verildi.
Prof. Dr. Ümit Hassan: “Azerbaycan Resmi Kendi İç Dinamikleri İle Var oluyor…
Serginin açılış konuşmasını yapan Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, çok değerli sanatkârlarla bir arada olduklarını söyleyerek, kültür ve birliktelikle kardeşliğe vurgu yaptı.
Kurucu Rektör Suat Günsel’e sanatla buluşturma ortamını sağladığı için şükran duyduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Hassan 16. 17. 18. 19’uncu yüzyılların sanat etkileşimlerinden bahsetti. Azerbaycan’ın dünya çapındaki varlığı edebiyat ve müzik olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hassan, arzulanan ve hedeflenen temel husus olan hem milli şuuru kaybetmemek hem de evrensel olana açılmanın Azerbaycan sanatında vücut bulduğunu söyledi.
Konya Selçuk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlham Enveroğlu, sergide ve Yakın Doğu Üniversitesinde bulunmaktan onur duyduğunu belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi ailesinin yapmış olduğu etkinliklere yetişmenin mümkün olmadığını belirten Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Yakın Doğu Üniversitesinin ülkenin tanıtılması ve turistlerin ziyaret noktaları haline gelmesini sağlayacak güzel atılımlar yaptığını söyledi.
Konuşmasında müzelerin önemine vurgu yapan Bakan Ataoğlu, “1979 yılından günümüze kadar ‪1991 yılında sadece St.‬ Barnabası’ın restore edilmesi dışında bu süre içerisinde hiçbir adım atılmadı. Yakın Doğu Üniversitesi ülkemizin tanıtılması ve turistlerin ziyaret edecekleri güzel alanlar oluşması için atılan adımların ötesinde adımlar atmaya başladı. Özelde Yakın Doğu Üniversitesinin devletten daha ileri attığı adımlar takdire şayan. Bize düşen görev ise atılan adımların yanında olmak, müzelerin işlevselliğini kazandırmak, açılacak olan müzelere turistleri getirip ziyaret noktasını oluşturarak bu vesile ile ülkemizi tanıtmasını sağlamaktır” dedi.
Hükümet ve bakanlık olarak kendilerine düşen görevi yerine getirmek için adımlar attıklarını dile getiren Bakan Ataoğlu, tüm ilçelerde müze açılması için çalışma başlattıklarını ve Yakın Doğu Üniversitesinin de, açmaya çalıştıkları müzelerin iç dizaynı ile ilgili hiçbir talepte bulunmadan hayata geçmesi için her şeyini ortaya koyduğunu belirtti.
Yakın Doğu Üniversitesinin bundan yapacakları ile ilgili de gurur duyduğunu ifade eden Turzim ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Sanata değer veren ve sanatın ne kadar değerli olduğuna inanan ve güzel bir sanat müzesini gerçekleştirerek etkinlikler düzenleyen Yakın Doğu Üniversitesi ailesine, Azerbaycan’dan bizlerle birlikte olan bütün sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sanatçıların eserlerinin sergilendiği müzenin turistlerin ziyaret noktası olmasını temenni ediyorum” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
Kurdele Keserek Sergiyi Gezdiler…
Konuşmaların ardından Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, üniversite yönetimi ve sanatçılar serginin açılış kurdelesini kestiler ve sergiyi gezdiler. 14 Azerbaycanlı sanatçının yağlı boya ve akrilik teknikleri kullanarak hazırladığı eserler Kıbrıs Modern Sanat Müzesi envanterine katılacak. 

Print
Posted: Feb 15, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive