ATAOĞLU: “YAPILAN HAREKETLER RUMLARIN UZLAŞMAZ TAVIRLARINI AYRICA BİZİM DE TURİZMDE HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA TERCİH EDİLMEMİZDEN DE DUYDUKLARI RAHATSIZLIĞI GÖSTERMESİ BAKIMINDAN ÖNEMLİDİR”

ATAOĞLU: “YAPILAN HAREKETLER RUMLARIN UZLAŞMAZ TAVIRLARINI AYRICA BİZİM DE TURİZMDE HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA TERCİH EDİLMEMİZDEN DE DUYDUKLARI RAHATSIZLIĞI GÖSTERMESİ BAKIMINDAN ÖNEMLİDİR”

ATAOĞLU: “YAPILAN HAREKETLER RUMLARIN UZLAŞMAZ TAVIRLARINI AYRICA BİZİM DE TURİZMDE HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA TERCİH EDİLMEMİZDEN DE DUYDUKLARI RAHATSIZLIĞI GÖSTERMESİ BAKIMINDAN ÖNEMLİDİR”
İngiltere’de Ocak ayından itibaren gerek otobüslerde, gerekse metrolarda birçok yerlerdeki KKTC reklamlarının oldukça ilgi görmesinden Güney Kıbrıs’ın rahatsız olduğunu söyleyen Ataoğlu, “yapılan hareketler uzlaşmaz tavırlarını ayrıca bizlerin de turizmde her geçen gün daha fazla tercih edilmemizden de duydukları rahatsızlığı göstermesi bakımından önemlidir.
BRT’de katıldığı “Birinci Boyut” programında açıklamalarda bulunan Ataoğlu İngiltere’nin başkenti Londra’da otobüs, metro ve merkezlerde KKTC tanıtım reklamlarına Rum tarafının engelleme girişimlerini değerlendirdi.
Ataoğlu, turizmde dışa açılım noktasında yapılan tanıtımlarda daha öncelerde de Güney Kıbrıs’ın engeli ile karşı karşıya kalındığını ancak bunu aştıklarını söyledi.
Ataoğlu, “Bu yıl Ocak ayından itibaren gerek otobüslerde, gerekse metrolarda birçok yerlerdeki KKTC reklamlarının oldukça ilgi görmesinden Güney Kıbrıs rahatsız oldu. Hatta bugün aldığımız bir bilgiye göre Rum yetkililer bir imza kampanyası ile gerekli yerlere başvurmaya hazırlanıyor. Ancak fazla yorulmasınlar, uğraşmasınlar neticede engelleri aşarak hedefimize ulaşıyoruz” dedi. 
Ataoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AnadoluJet’e ait bir uçağın KKTC’de konuşlandırılması yönündeki çalışmanın Nisan ayında uygulanmaya başlanacağını ve bilet fiyatlarında 300-400 TL düşüş yaşanacağını da açıkladı. 
Bakan Ataoğlu, “AnadoluJet Nisan ayında Adana’dan, Antalya’dan, İzmir’den ve Gaziantep’den uçmaya başlayacak. Farklı destinasyon Hatay veya Trabzon olabilir mi diye de bu yöndeki çalışmalar devam ediyor. Nisan ayı itibarıyla AnadoluJet’in devreye girmesi sonrasında bilet fiyatlarında 300- 400 TL düşüş bekliyoruz. Bunu THY yetkilileri yaptığımız görüşmeler sonucunda açıklıyorum” dedi. 
Fikri Ataoğlu, İngiltere’den ülkeye gelen yolcuların yaşadığı uçuş sıkıntısının aşılması yönünde de girişim başlattıklarını söyledi.
Turizm Bakanlığı ve THY yetkililerinin İngiltere’den KKTC’ye uçan yolcuların uçaktan inmeden yolculuk yapmaları yönünde bir çalışma içerisinde olunduğunu kaydeden Bakan Ataoğlu, söz konusu çalışmanın olumlu sonuçlanmasının beklendiğini dile getirdi.
Bakan Ataoğlu, hazırlanan Yerel İş Gücünün Desteklenmesi Tüzüğü ile hedeflenenin, KKTC vatandaşlarının turizm sektöründe daha fazla çalışmasına olanak sağlamak olmasına rağmen oluşan sendikalaşma yönünde yanlış algının huzursuzluk yarattığını ifade etti.
“SEKTÖRÜN DÜŞÜNCESİNİ BAKANLAR KURULU’NA TAŞIDIM”
Turizm sektörünün sendikalaşmaya sıcak bakmadığını da belirten Ataoğlu, sektörün bu yöndeki düşüncesini Bakanlar Kurulu’nun gündemine taşıdığını söyledi. 
Ataoğlu, “Buradaki hedef KKTC vatandaşlarının turizm sektöründe daha fazla çalışmasına olanak vermekti. Ama öyle bir algı oluştu ki sendikalaşma için bunlar yapılıyor diye, öyle bir şey yok. Zaten turizm sektörü ile yaptığım görüşmeler sonucunda hiçbir turizmci sendikalaşmaya sıcak bakmıyor. Bunu ben aracı olarak ilgili bakana ve Bakanlar Kurulu’na aktardım” diye konuştu. 
Ataoğlu, Yerel İşgücünün Desteklenmesi Tüzüğü ile birlikte belirli sektörlerde çalışan ülke vatandaşlarına 750 TL katkı mı yoksa işverenlerin sosyal yatırımlarının mı karşılanacağının henüz netleşmediğini söyledi.
Bakan Ataoğlu, bu konuda Bakanlar Kurulu’na bir önergenin de gelmediğini kaydetti.

Print
Posted: Feb 11, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
567
Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI CANLI TUTMAK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Read more
89
ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Read more
10
Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

 Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında, Girne, Akdoğan ve Gazimağusa Halk Kütüphanelerinde etkinlikler yer alacak

Read more
11
“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivali’nde sahnelendi

Read more
1213141516
1718
KKTC’nin 42’nci Yılı Mersin’de “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Kutlandı

KKTC’nin 42’nci Yılı Mersin’de “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), uluslararası tanıtım çalışmalarını Mersin’de düzenlenen “Ada Kıbrıs” sergisiyle sürdürdü. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayesinde, KKTC Mersin Başkonsolosluğu ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi, kuruluşunun 42’nci yıl dönümü kapsamında Mersin Marina’da ziyaretçilere açıldı.

Read more
19
Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni  Girne’ye taşıdı

Kültür Dairesi, 13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi’ni Girne’ye taşıdı

13. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması ve Sergisi 5 Aralık 2025 tarihine kadar Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda sanatseverlerin izlenimine sunuluyor

Read more
20212223
24252627282930
1234567

Archive