Ataoğlu: “İSTANBUL’DAN DÜNYAYA PENCERE AÇTIK”

Ataoğlu: “İSTANBUL’DAN DÜNYAYA PENCERE AÇTIK”

Ataoğlu: “İSTANBUL’DAN DÜNYAYA PENCERE AÇTIK”

Dünya’nın en büyük ve en prestijli turizm fuarlarından biri olan 23. Doğu Akdeniz uluslararası turizm ve seyahat Emitt fuarı bugün İstanbul'da açıldı.

31 Ocak 3 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek emitt 2019 turizm fuarında Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu başkanlığında sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet ülkemizi temsil ediyor.
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla açılan fuarda Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da bir konuşma yaptı.

Kuzey Kıbrıs’ın bir çok değeri içinde barındıran 10000 yıllık tarihi geçmişe ev sahipliği yapan bir ülke olduğuna vurgu yapan Bakan Ataoğlu yılın 10 ayında denize girilebileceğine dikkat çekti.

Turistlere yerel halk ile yaşayabilecekleri alternatifler sunuyoruz...
Kuzey Kıbrıs’da günümüzün bilinçli turistlerine bir yandan sürdürülebilir turizmi destekleyen bir destinasyon sunmaya gayret ettiklerini ifade eden Bakan Ataoğlu, bir yandan da gezginlere ziyaret ettikleri bölgenin yerel halkı ile yaşayabilecekleri, ülkemizin kültürüne yakından tanıklık edebilecekleri seçenekler sunmak için politikalar geliştirdiklerini vurguladı.
Özellikli ürünlerimiz ile alternatif yaratıyoruz...
Fuarların Kuzey Kıbrıs’a olumlu geri dönüşümleri bulunduğunu belirten Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya açılan önemli bir pencere olan emit fuarında yer alarak özellikli ürünleri ile turizm pazarına alternatif bir destinasyon olduğunu gösterme fırsatı bulduğunu söyledi. 
Alternatif turizm modelleri geliştiriyoruz...
Kuzey Kıbrıs’ın kitle turizmi yanında sağlık, spor, kongre, eko gibi alternatif turizm modelleri ile de dünyaya pek çok kıymetli ürün sunduğunu dile getiren Ataoğlu, KKTC’deki turizm gelirlerinin artması için büyük uğraş verildiğini vurguladı.

Ersoy ile görüş alışverişinde bulunduk...
Fuar etkinlikleri kapsamında KKTC standını ziyaret eden Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u da sektör temsilcileri ile birlikte ağırlayan Bakan Fikri Ataoğlu, Ersoy ile ülkeler arası işbirliğinin arttırılmasına yönelik görüş alış verişinde bulundu.

Ataoğlu ile birlikte fuara KKTC’den KITOB, KITSAB, RESBİR, Sağlık Turizmi Konseyi, eko turizm kooperatifi, acente ve otel yetkilileri ile diğer sektör temsilcileri katılıyor. Bu yıl Girne kalesindeki batık gemi konsepti ile fuara katılan turizm ve çevre bakanlığı standının yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Print
Posted: Feb 1, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«December 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2425
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri 7. Konferansı

KKTC ilk kez Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üye Ülkeleri Ulusal Kütüphaneleri Direktörleri Konferansı’na katıldı

Read more
26
11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

11. Dünya Helal Zirvesi Kapılarını Açtı

Dünya Helal Zirvesi ve Helal Expo kapılarını açtı. Bu yıl 11’incisi düzenlenen organizasyon, binlerce katılımcıyı bir araya getirdi.

Read more
27282930
123
KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

KKTC turizmi, İzmir’de tanıtılıyor

Ataoğlu:“Türkiye ile turizmde ortak hedeflere yürüyoruz”

Read more
4
Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İzmir Başkonsolosluk binasını ziyaret ederek Başkonsolos Mustafa Davulcu ve konsolosluk personeliyle bir araya geldi.

Read more
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Archive