KKTC Turizmi Hollanda’da Tanıtılıyor

KKTC Turizmi Hollanda’da Tanıtılıyor

Ataoğlu, TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya geldi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında Hollanda’nın Utrecht kendinde düzenlenen Vakantiebeurs 2019 Turizm Fuarı’nda ülke turizmini tanıtıyor.

Avrupa’nın önemli fuarları arasında yer alan Vakantiebeurs 2019 Turizm Fuarı, 9 Ocak’ta kapılarını turizm profesyonellerine açarken, fuar 13 Ocak tarihinde son bulacak.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Vakantiebeurs 2019 Turizm Fuarı’na katılarak ülke turizmi ile ilgili temaslarını sürdürüyor.

BAKAN ATAOĞLU, TC KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

KKTC Standında TC Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile bir araya gelen Ataoğlu, iki ülke arasında devam eden işbirliği çalışmaları hakkında Bakan Ersoy ile uzun bir görüşme gerçekleştirdi.

Bakan Ataoğlu, Hollanda pazarını 2010 yılında açtıklarını ve Avrupa’daki en değerli pazarlardan bir tanesinin Hollanda pazarı olduğunu belirtti.

Özellikle Corendon Havayolları’nın ülkeye charter seferler ile turist taşıdığını dile getiren Ataoğlu, pazarın genişletilmesi ile ilgili temaslarının sürdüğünü söyledi.

Hollanda’dan gelen turistlerin Kuzey Kıbrıs’tan oldukça memnun ayrıldığına da değinen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın hem kültürel zenginlikleri kapsamında, hem de bakir kalmış doğal güzellikleri ile Hollandalı turisti cezp ettiğini ifade etti.

Özellikle kış aylarında bu ülkelerden gelen turistlerin ülke turizmi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Ataoğlu, turizm paydaşları ile birlikte mücadeleye  devam edeceklerini kaydetti 

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nı temsilen fuarda Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Cansev Yeşilada ile tanıtma memuru Ozan Kırmızı görev yapıyor. Fuarda bakanlık temsilcilerinin yanı sıra sektör temsilcileri; KITSAB, KITOB ve KITREB’den birer temsilci de bulunarak
ülkenin tanıtılması için katkıda bulunuyor. 

Söz konusu fuarda Hollanda dilinde genel bilgi broşürleri, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için 50 neden broşürü, Kuzey Kıbrıs yol haritası, Kıbrıs mutfağı ve özel ilgi turizmine yönelik broşürler dağıtılıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen ülkelerin ve kurumların yer aldığı ‘Vakantiebeurs 2019’  fuarı dün profesyonel acenteler için açılmıştı. Fuar bugünden itibaren de halkın ziyaretine açıldı. 

Yoğun bir katılımın yaşandığı fuarda, KKTC standını ziyaret eden misafirlere ülkenin kültürünü yansıtan yiyeceklerden, üzüm sucuğu ve pastelli ikram ediliyor.

Print
Posted: Jan 10, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
16171819202122
2324252627281
2345678

Archive