Esenyel: "TURİZMDE, SON 42 YILIN EN İYİ SONUÇLARINA ULAŞTIK"

Esenyel: "TURİZMDE, SON 42 YILIN EN İYİ SONUÇLARINA ULAŞTIK"

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, bu yıl turizmde son 42 yılın en iyi sonuçlarına ulaşıldığını belirtti. Esenyel, “Kuzey Kıbrıs turizmi, kabuğundan çatlamış ve artık gözle görülür, herkesin de kabul ettiği büyük bir atılım ve büyümenin eşiğine gelmiştir " dedi.

İsmet Esenyel bugün yaptığı açıklamada, göreve başladıkları Nisan 2016’dan itibaren koydukları hedeflere ulaşmak için tüm paydaşlarla canla başla ve uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, bu çalışmaların sonuçlarını almaya başladıklarını söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, turizmin bu sezon, en yüksek seviyeye ulaştığını belirterek, özellikle son aylarda turizm ekonomisindeki kazanım ve dönüşümün büyük olduğunu kaydetti.

Esenyel "Kuzey Kıbrıs turizmi, kabuğundan çatlamış ve artık gözle görülür, herkesin de kabul ettiği büyük bir atılım ve büyümenin eşiğine gelmiştir. Kimsenin bizleri haksız yere eleştirmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu istatistikler turizm sektörümüzden ekmek yiyen herkese armağan olsun” dedi.

Doluluk oranları, konaklamalar, geceleme sayıları ve gelen yolcu sayılarının zirve yaptığını kaydeden Esenyel, turistik konaklama tesislerinden alınan veriler ve bakanlık tarafından elde edilen sonuçlara göre son yılların değil, devlet kuruldu kurulalı en yüksek turizm sezonunu yaşadıklarını ifade etti. Esenyel “Doluluk oranlarımız geçen yıl verilerini de büyük oranda aşmıştır . Sırf halkımız gerçeği görsün diye biz de gerçekleri ortaya koymaya karar verdik” şeklinde devam etti.

“RAKAMLAR, TURİZM POLİTİKASININ DOĞRULUĞUNU GÖSTERİYOR”

İsmet Esenyel, 2017 yılındaki turizm istatistiklerine göre 42 yılın en iyi sonuçlarına ulaşıldığını ifade ederek, rakamsal verilerin, ortaya koydukları turizm politikasının doğruluğunu gösterdiğinin altını çizdi.

Esenyel, muhaceret verilerine göre, Ocak- Ağutos 2017 döneminde Ercan Havalimanı'ndan giriş yapan yolcu sayısının 1 milyon 56 binden 1 milyon 258 bine yükseldiğini kaydetti.

Son zamanlarda Ercan Havalimanı’nın misyonunu yitirdiği, turizm amacından koptuğu ve turizm sezonunun ciddi şekilde kan kaybettiği yönündeki eleştirilere değinen Esenyel, bu sektöre gönül veren tüm kesimleri rahatsız eden bu eleştirilerin tamamen uydurma olduğunu söyledi.

İsmet Esenyel daha önce resmi makamlarda buluna kişilerin yaptıkları açıklamalarda dikkatli olmaları gerektiğini söyleyerek ”popülizm yapmak ve gündemde kalmak için yapılan yalan yanlış açıklamalar, halkımızı ve bu sektörün gelişmesi için çaba sarf eden tüm kesimlerimizi derinden üzmektedir. Bu yaratılan olumsuz etkiyi ortadan kaldırmak adına bu verileri halkımız ile paylaşmayı kendimize görev sayıyoruz” şeklinde devam etti.

“2017 YILINDA, SON 42 YILIN REKOR RAKAMLARINA ULAŞILDI”

Kuzey Kıbrıs’a gelen yolcu sayısında Ocak – Ağustos ayları periyodunda geçen yıla oranla yüzde 10.8 artış yaşandığına işaret eden Esenyel, KKTC uyruklu kişiler haricinde yolcu sayısının 997 bin 600’den 1 milyon 105 bine ulaştığını söyledi.
Esenyel, PGM ve Turizm Planlama Dairesi’nin kesin verilerine göre, Ocak- Ağustos 2017 döneminde Girne Limanı’ndan ülkeye giriş yapan yolcu sayısının 35 binden 41 bine; Magosa Limanı’ndan giriş yapanların ise 13 binden 15 bine yükseldiğini kaydetti.

Kara kapılarında girişlerde de ciddi şekilde artış yaşandığının altını çizen Esenyel, sağlanan kolaylıklar ile Güney Kıbrıs’tan gelen turist sayısının da arttığını belirtti.

“KONAKLAMADA REKOR”

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet Esenyel, sektörde sağlanan uyum ve yürütülen ortak çalışmalar sayesinde turistik konaklama tesislerinde konaklayan kişi sayısında çok ciddi artışlar yaşandığını söyledi.

Tur operatörleri ve sivil toplum kuruluşlarının çabalarıyla Ocak-Ağustos 2017 döneminde, geçen yıla oranla yüzde 25.5 artış sağlandığını ifade eden Esenyel, konaklayan kişi sayısının 583 binden 732 bine yükseldiğini belirtti.

“2017’DE TÜM PAZARLARDA ARTIŞ YAŞANDI”

Ocak-Ağustos 2017 döneminde ülkeye değişik noktalardan gelen yolcu sayılarında artışlar yaşandığını söyleyen Esenyel, 2016’da 24 bin 434 olan Almanya’dan gelen yolcu sayısının, 2017’de yüzde 54 artarak, 38 bine; 2016’da bin 653 olan Belçika’dan gelen yolcu sayısının 2017’de yüzde 109 artarak, 3 bin 453’e; 2016’da 2 bin 105 olan İsveç’ten gelen yolcu sayısının yüzde 96 artarak, 8 bin 335’e; 2016’da 645 olan İsviçre’den gelen yolcu sayısının yüzde 391 artarak, 3 bin 171’e; 2016’da bin 416 olan Norveç’ten gelen yolcu sayısı yüzde 146 artarak 3 bin 483’e yükseldiğini kaydetti.

“SEKTÖRÜN KALİTESİ VE MİSAFİR MEMNUNİYETİ GİTTİKÇE YÜKSELİYOR”

Doç. Dr. İsmet Esenyel, Geceleme oranlarında da artış yaşandığını belirterek, Ocak - Ağustos 2017 dönemindeki gecelemenin 2 milyon 817 bin 300’e ulaştığını kaydetti.
Esenyel, “Bu rakam geçen yıl 2 Milyon 134 Bin ile sınırlı idi. Bu artış, sektörün kalitesinin ve misafir memnuniyetinin gittikçe yükselmesinin bir ifadesidir. Gelen turistler memnun kalıyorlar ki ülkemizde daha uzun kalıyor” dedi.

Turizm örgütü, OTEM ve diğer açılımlarla ilgili çok yakında yepyeni stratejik hedefleri de açıklayacaklarını bildiren Esenyel, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile uyum içerisinde çalıştıklarını ve bu uyumun sektörün tüm kesimlerini birlikte çalışmaya ittiğini ifade etti.

Print
Posted: Sep 18, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
1718
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

Ramazan ayının rahmetini, bereketini ve manevi huzurunu bir kez daha hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Read more
192021
Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Ataoğlu, Kantara Gençlik Kampı’nda SOS Çocuk Köyü İzci Grubuyla Buluştu

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, gençlerle bir araya gelmeye devam ediyor. 

Read more
22
2324252627281
2345678

Archive