ATAOĞLU: “SAHİLLER, PARKLAR, SOKAKLAR CADDELER KISACASI DOĞADAKİ HER ŞEY BİZLERE SUNULMUŞ BİRER NİMETTİR. BU YERLERİN TEMİZLİĞİNDEN VE TEMİZ KALMASINDAN HER BİREY SORUMLUDUR”

ATAOĞLU: “SAHİLLER, PARKLAR, SOKAKLAR CADDELER KISACASI DOĞADAKİ HER ŞEY BİZLERE SUNULMUŞ BİRER NİMETTİR. BU YERLERİN TEMİZLİĞİNDEN VE TEMİZ KALMASINDAN HER BİREY SORUMLUDUR”

ATAOĞLU: “SAHİLLER, PARKLAR, SOKAKLAR CADDELER KISACASI DOĞADAKİ HER ŞEY BİZLERE SUNULMUŞ BİRER NİMETTİR. BU YERLERİN TEMİZLİĞİNDEN VE TEMİZ KALMASINDAN HER BİREY SORUMLUDUR”
Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “çevre temizliği farkındalık etkinlikleri" kapsamında dün, Lefke’de çevre temizliği yapıldı.
Gemikonağı’ndaki LAÜ yolu bölgesinde yer alan etkinliğe, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Lefke Kaymakamı Halil Çorba, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, bakanlık bürokratları, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Lefke bölgesi sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşların katıldı.
Etkinlikte, çöpler toplandı ve Çevre Koruma Dairesi yetkilileri tarafından bölgeye uyarıcı levhalar asıldı.
HER PERŞEMBE DEĞİŞİK YERLERDE
Temizlik etkinliğiyle ilgili açıklamada bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, her perşembe ülkenin değişik noktalarında eşzamanlı olarak çevre temizliği etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, amaçlarının çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmak olduğuna vurgu yaptı.
“HER BİREY SORUMLU…”
“Sahiller, parklar, sokaklar caddeler kısacası doğadaki her şey bizlere sunulmuş birer nimettir. Bu yerlerin temizliğinden ve temiz kalmasından her birey sorumludur” diyen Ataoğlu, başlattıkları bu etkinliklerin örnek olmasını ve ülke geneline yayılmasını dileyerek, çevre konusunda herkesin aynı duyarlılık ve bilinçle hareket etmesine vesile olmak istediklerini kaydetti.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile yaptıkları çalışmalar kapsamında müfredata çevre dersi eklendiğini ve ilkokullara 3 gözlü ayrıştırıcı çöp bidonları yerleştirildiğini kaydeden Ataoğlu, öğrencilere yönelik bu çalışmaların süreç içerisindeki faydalarını gördüklerini söyledi.
KARTLI ÇEVRE GÖNÜLLÜLERİ VE ALO 123
Ataoğlu, Çevre Dairesi tarafından kart verilecek çevre gönüllülerinin yapacağı ve ALO 123’e yapılacak ihbarların değerlendirileceğini ifade ederek, bu konuda caydırıcı olmak için ceza konusunun gündemde olduğunu, ancak herkesin aynı duyarlılığı göstermesi halinde buna gerek kalmayacağına dikkati çekti.

Print
Posted: Sep 8, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2829
“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) iş birliğinde düzenlenen “Opera’ya Yolculuk” konseri, 2 Ekim 2026 Cuma akşamı Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Deniz Kapısı’nın tarihî atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Read more
301234
ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs 10’uncu Uluslararası Pediatri Sempozyumuna katılarak, konuşma gerçekleştirdi.

Read more
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive