Ataoğlu, 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuştu.

Ataoğlu, 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuştu.

Ataoğlu, 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nde konuştu.

Ataoğlu: “Kuzey Kıbrıs; fiyat, kalite ve güvenlik faktörleri 
bakımından Akdeniz bölgesinde çok uygun bir destinasyona sahip”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya’da Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)'un düzenlediği 8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne konuşmacı olarak katılarak ülke turizmi hakkında açıklamalarda bulundu. Bu yıl “Geleceğin Turizmi Turizmin Geleceği” ana teması ile Antalya’da başlayan kongre 2 gün sürecek.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Resort Turizm Kongresi’nde yaptığı konuşmada ülkede mevcut yatak kapasitesinin 25 bin seviyelerinde olduğunu, geçtiğimiz yıl 1 milyonu 142 bin turist ve 865 milyon dolarlık bir turizm geliri elde edildiğini söyledi.

Ataoğlu, KKTC’nin her geçen yıl daha da gelişen bir potansiyele sahip bir ülke olduğunu belirtirken, ülkede 5 yıldızlı otellerin yıllık doluluk oranlarının ortalama yüzde 85 civarında seyrettiğini de ifade etti.

Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın fiyat, kalite ve güvenlik faktörleri bakımından Akdeniz bölgesinde çok uygun bir destinasyona sahip olduğundan da bahsederek, KKTC’ye uygulanan ambargolardan dolayı henüz turizm pastasından hak ettiği payı alamadığını vurguladı.

Akdeniz bölgesinin dünya turizmindeki payının her geçen yıl arttığına değinen Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs’a ulaşmak için 4-5 saatlik uçuş mesafesinde yaşayan 1.5 milyar insan bulunduğunu ve coğrafik konum bakımından da KKTC’nin avantajlarının fazla olduğunu ifade etti.

Turizm Stratejik Planı çerçevesinde ilk 3 yılda özellikle Bafra Bölgesi ve Girne Bölgesi’nde inşaatı devam eden yatırımlarının sonlandırılması kapsamında 40 bin yatak , 2 milyon turist, 2 milyar dolar gelir hedeflemekte olduklarını söyleyen Ataoğlu, sonraki 5 yıllık stratejik gelişim planında ise yatak kapasitesinin 50 bin hedefi ile en az 3 milyon turist ve 3 milyar dolar bir gelir öngördüklerini belirtti

Gelişen ve değişen teknolojide artık hemen hemen herkesin kullandığı aklı telefonlar ve buna bağlı olarak gelişen digital medya nedeni ile milyonlara ulaşmanın daha da kolay olduğunu dile getiren Ataoğlu, bakanlık olarak bu alanda reklam ve tanıtım faaliyetlerini daha etkin bir şekilde kullanılması ve tanıtımın yüzde 70’ini digital medya yardımı ile yapmaya başladıklarını vurguladı.

Digital medyanın en büyük avantajının ise ambargolara maruz kalmadan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımlarını yapmak olduğunu da söyleyen Ataoğlu, gelişen teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduklarını yineledi.

Bafra bölgesinin şehir merkezine uzak olması nedeni ile Bakanlık olarak Bafra-Mağusa feribot seferlerinin başlatılması yönünde çalışmalar başlattıklarını anlatan Ataoğlu, turistlerin daha turistik ve daha kolay bir şekilde şehir merkezine seyahat etmelerine olanak yaratma arzusunda olduklarını ifade etti.

Ülkemiz kitle turizmine hitap eden resort turizmin yanı sıra, özel ilgi turizmine hitap eden; eko-agro turizm, su altı, yürüyüş, sağlık, gastronomi, kültür, doğa, spor ve dağcılık gibi alternatif turizm modelleri bakımından da zengin bir ülke olduğunu dile getiren Ataoğlu, “ülkeye gelen turistin ortalama 800 dolar harcadığını düşünürsek, Alternatif turizm modelleri ile bu rakamları daha yukarılara çekme arzusu içerisindeyiz.” diye konuştu.

Print
Posted: Nov 30, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
2223
Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
24
Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Ataoğlu:“Rauf Raif Denktaş, dünya barışının 
simgesi olmuş büyük bir devlet adamıydı” 

Read more
25262728
293012345

Archive