ÇEVRE DAİRESİ POŞET KULLANIMI HAKKINDA VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜR DAĞITIYOR

ÇEVRE DAİRESİ POŞET KULLANIMI HAKKINDA VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİCİ BROŞÜR DAĞITIYOR

MARKETLERDE VE SATIŞ NOKTALARINDA KULLANILAN NAYLON POŞETLER 1 ARALIK’TAN İTİBAREN ÜCRETLİ OLACAK

UYGULAMAYLA İLGİLİ DENETİMİ ÇEVRE KORUMA DAİRESİ PERSONELİ YAPACAK

PLASTİK ALIŞVERİŞ TORBALARININ ÜCRETSİZ TEMİN EDİLMESİ CEZASI AYLIK ASGARİ ÜCRET KADAR
TÜZÜĞÜ İHLAL EDEN SATIŞ NOKTALARI ALO 123 ÇEVRE İHBAR HATTI’NA BİLDİRİLEBİLECEK

Marketlerde ve satış noktalarında kullanılan naylon poşetler, 1 Aralık’tan itibaren ücretli olacak. Naylonlarla ilgili fiyat, Bakanlar Kurulu’nda belirlenecek.

Uygulamayla ilgili denetimi Çevre Koruma Dairesi personeli yapacak.

Plastik alışveriş torbalarının ücretsiz temin edilmesinin cezası aylık asgari ücret kadar olacak. Çevre Yasası altında yapılan Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Yönetimi Tüzüğü’nü ihlal eden satış noktaları, ALO 123 Çevre İhbar Hattı’na bildirilebilecek.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, vatandaşları bilgilendirmek için tüm ilçelerde broşür dağıtıyor. Halk, televizyonlarda yayımlanan kamu spotuyla da bilgilendiriliyor.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, bu sabah Çevre Koruma Dairesi personeli ile Lefkoşa’da Başbakanlık ışıkları olarak bilinen noktada vatandaşlara broşür dağıttı.

“EN BÜYÜK KİRLİLİK NAYLON POŞETLERDEN KAYNAKLANIYOR”

Aktolgalı, burada basına açıklama da yaparak, “Gelişmiş ülkelerdeki gibi ilk yıllardaki hedef, naylon tüketiminde yüzde 40 azalma... Yıllar içinde yüzde 85 azalma hedefliyoruz” dedi.

“Çevredeki en büyük kirlilik naylon poşetlerden kaynaklanıyor” tespitlerini aktaran Aktolgalı, gelişmiş ülkelerdeki uygulamaları inceleyerek, naylon poşetlerde ücret uygulamasını hayata geçirmeye karar verdiklerini söyledi.

FİYAT BAKANLAR KURULU’NDA BELİRLENECEK… MALİYE’DE TOPLANACAK PARA ÇEVRE İÇİN KULLANILACAK

Aktolgalı, poşet fiyatlarının Bakanlar Kurulu’nda belirleneceğini de kaydetti. 

Marketlerin bu konuda hazırlık yaptığını da söyleyen Aktolgalı, naylonlardan alınan ücretlerin Maliye Bakanlığı’nda toplanacağını, burada biriken paranın yine çevre için kullanılacağını ifade etti.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, önümüzdeki günlerde bu konudaki farkındalığı artırmak için vatandaşlara ücretsiz bez çanta da dağıtacaklarını belirtti.

Ülkeyi daha güzel, temiz, yaşanabilir hale getirmek için çalıştıklarını belirten Aktolgalı, bu uygulamaya destek veren, ortak çalışma yapılan kesimlere, marketlere, naylon üreticilerine teşekkür etti.

KAMU SPOTU VE BROŞÜR…

Naylon poşetlerle ilgili 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek uygulama konusunda televizyon kanallarında kamu spotu da yayınlanıyor.

Çevre Koruma Dairesi’nin vatandaşlara dağıttığı broşürde şu ifadele yer alıyor: 
“18/2012 sayılı Çevre Yasası altında yapılan Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Yönetimi Tüzüğüne göre, 15-50 mikron kalınlıkta olan plastik torbalar 1 Aralık 2108 tarihinden itibaren satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücretsiz temin edilemez, ücretsiz teminine imkan verecek herhangi bir promosyon veya kampanyaya dahil edilemez. Tüm halkımızı ve satış noktalarını bu konuda gerekli hassasiyeti sağlamaya davet ediyoruz.

Bu uygulamaya geçmeyen satış noktaları Çevre Koruma Dairesi personeli tarafından denetlenecek. Plastik alışveriş torbalarının ücretsiz temin edilmesinin cezası aylık asgari ücret kadar olup aksi davranışta bulunanlar ALO 123 Çevre İhbar Hattı’na ihbar edilebilecek.”

Print
Posted: Nov 23, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22
Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Girne ve Lefkoşa’da turizm polisi uygulaması bugün başladı.

Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Polis Genel Müdürlüğü yetkilileri, Girne’de düzenlenen toplantıda uygulamanın ayrıntılarını paylaştı. 

Read more
232425
KKTC’nin Turizm Zenginlikleri  İstanbul Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

KKTC’nin Turizm Zenginlikleri İstanbul Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

Ataoğlu: “KKTC, 365 Gün Turizm Potansiyeline Sahip” 

Read more
262728
293012345

Archive