Çevre Koruma Dairesi Müdürü Aktolgalı, haftasonu Karpaz’da ölü bulunan eşek ile ilgili açıklamada bulundu

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Aktolgalı, haftasonu Karpaz’da ölü bulunan eşek ile ilgili açıklamada bulundu

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı geçtiğimiz haftasonu Karpaz bölgesindeki bir eşeğin öldürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Basında ve sosyal medyada Karpaz bölgesindeki ‘eşekler zehirleniyor’ iddialarınıyanıtlayan Aktolgalı, zehirlenme gibi bir durumun olmadığını söyledi.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, konu ile ilgili olarak hafta sonu bölgede av tüfeği ile bir eşeğin vurulduğunu ifade ederek, polisin soruştumasınının sürdüğünü belirtti.

Çevre koruma Dairesi’nin Karpaz bölgesinde 15 personelinin bulunduğunu dile getiren Aktolgalı, bölgede eşeklerin zehirlenerek öldürüldüğünün doğru olmadığını kaydetti.

Üzücü olayın, koruma alanı dışında ava açık bölgede yaşandığına değinen Aktolgalı, bariyerli bölge dışında yaşanan olay sonrasında Veteriner Dairesi hekimlerininpolis gözetiminde otopsi yaptığını ve otopsi sonucunda eşeğin av tüfeğı tarafından vurulduğunun anlaşıldığını söyledi.

İddia edildiği gibi bölgede 100 adet eşşeğin bulunmadığına da değinen Aktolgalı, Ziyamet’ten, Dipkarpaz’a kadar 2000 adet eşek bulunduğunu, eşeklere sadece Çevre Koruma Dairesi’nin değil, tüm vatandaşların sahip çıkıp koruması gerektiğini de belirtti.

Bunu yapan yada yapanların tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü de söyleyen Aktolgalı, Çevre Koruma Dairesi olarak yasanın öngördüğü cezai işlemlerinde anında başlatılacağını da vurguladı.

KAVŞAKLARDA BROŞÜR DAĞITILACAK

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren market poşetlerinin ücretli olması ile ilgili bilgilendirici brojürler dağıtacak.

Yarın sabah tüm ilçelerde başlayacak olan etkinlik çerçevesinde, belirlenen kavşaklardave market önlerinde konu ile bilgilendirici broşürler dağıtılacak.

Print
Posted: Nov 22, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
29

ATAOĞLU’NDAN 27 EYLÜL DÜNYA TURİZM GÜNÜ MESAJI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizminin gelişimine, ülke ekonomisine sağladığı katkılara ve geleceğe yönelik hedeflere dikkat çekti.

Read more
3012
Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), iş birliğiyle yürütülen tanıtım kampanyaları bu yıl da devam ediyor.

Read more
34
Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 16. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
5
Topçuköy Bal Festivali

Topçuköy Bal Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Topçuköy Bal Festivali’nin açılışına katıldı.

Read more
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive