BAKAN ATAOĞLU, MÜSİAD ŞUBELERİNİN LONDRA’DA DÜZENLEDİĞİ SEMİNERE KATILDI

BAKAN ATAOĞLU, MÜSİAD ŞUBELERİNİN LONDRA’DA DÜZENLEDİĞİ SEMİNERE KATILDI

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Londra’da düzenlenen World Travel Market 2018 Turizm Fuarı’nda ki ziyaretleri kapsamında dün akşam MÜSİAD UK ile MUSİAD KKTC Şubelerinin ortaklaşa düzenlediği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Yatırım Fırsatları Semineri’ne katıldı.

Bakan Ataoğlu’na ziyaretleri sırasında KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı da eşlik etti.

Londra Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde MUSİAD UK Başkanı Nuri Bulgurcu ile MUSİAD KKTC Başkanı Okyay Sadıkoğlu birer konuşma yaparak iki kurum arasındaki işbirliği çalışmalarının turizm alanında artırılması yönünde karar birliğine varıldı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise gecede yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs’ın özellikle fiyat, kalite ve güvenlik faktörleri düşünüldüğünde uygun bir destinasyon oluşu sebebi ile son yıllarda doluluk, geceleme, turist sayısı, ve konaklayan turist sayılarında artış görüldüğünü söyledi.

Ataoğlu; “Öncelikli pazarlarımızdan olan ve hatırı sayılır bir sayıda yurttaşımızın yaşadığı İngiltere pazarımızın tekrardan eski seviyelere gelebilmesi için İngiltere’de yaşayan vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar da devam etmektedir” diye konuştu.

TURİZM STRATEJİK PLANI HAZIRLANIYOR

Turizm Stratejik Planın Bakanlık tarafından hazırlanma başladığından da bahseden Ataoğlu, bu çerçevde ana hedef olarak 3 yıl içerisinde (2018-2021) özellikle Bafra bölgesi ve Girne`de inşaatı başlayan yatırımlarının sonlandırılması kapsamında 40,000 yatak , 2 milyon turist , 2 milyar dolar gelir hedeflediklerini belirtti.

Ataoğlu, sonraki 5 yıllık ( 2021-2026 ) stratejik gelişim planında ise yatak kapasitesinin 50,000 hedefi ile en az 3 milyon turist ve 3 milyar dolar gelir öngördüklerini de açıkladı.

Seminerin ardından MUSİAD UK Başkanı Nuri Bulgurcu, Bakan Ataoğlu’na teşekkür plaketi sundu.

Print
Posted: Nov 7, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
89
Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk  Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, teşkilata üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. 

Read more
1011
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Ataoğlu'nun mesajı;
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya açılan penceresi olan basın kuruluşlarımız, ülkemizin haklı mücadelesini, kültürel zenginliklerini ve toplumsal değerlerini en doğru şekilde yansıtarak çok önemli bir görevi ifa etmektedir. 

Read more
1213

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI, ESKİ ESERLER VE MÜZELER DAİRESI, KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ AMACI İLE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMA GEREĞİ DUYMUŞTUR.

Lambusa Kral Mezarları ile ilgili olarak, sosyal medyaya yansıyan, üzerinde kazı yapılıyor yönündeki bilgilerin doğru anlaşılması amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur. 

Read more
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive