Ataoğlu :“ FUARLAR TURİZM İÇİN OLDUĞU KADAR ULUSLARARASI TEMSİLİYET İÇİN DE ÖNEMLİ “

Ataoğlu :“ FUARLAR TURİZM İÇİN OLDUĞU KADAR ULUSLARARASI TEMSİLİYET İÇİN DE ÖNEMLİ “

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu fuara ilişkin yaptığı açıklamada Kuzey Kıbrıs için İngiltere’nin dün olduğu kadar bugün de en önemli pazarlardan biri olduğunu vurgulayarak amaçlarının kan kaybeden bu önemli pazarın tekrar canlandırılması olduğunu söyledi.

Göreve geldiğikleri günden itibaren kaybedilmeye yüz tutan bu pazarı canlandırmak için kaliteyi yükseltmek ve turist memnuniyetin artırmak adına çok yönlü projeler yürüttüklerini, tanıtım ve pazarlama çalışmalarını artırdıklarını ifade eden Ataoğlu , uzun zamandır düşüş gösteren İngiltere pazarının toparlanma sürecine girdiğini söyledi.

Öncelikli hedeflerinin daha fazla İngiliz turist gelmesini sağlayarak turizm gelirlerini artırmak olduğunu söyleyen Ataoğlu, World Travel Market fuarının dünyayı tek çatı altında birleştiren bir fuar olduğunu söyledi. “Gerek mevcut iş birliklerininin geliştirilmesi gerekse de yeni iş birlikleri kurulması için gereken hazırlıkları yaparak sektörümüz ile birlikte fuara iyi hazırlandık” diyerek sözlerine devam eden Ataoğlu, turizm sektörü ile birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışarak Kuzey Kıbrıs’ın İngiltere’den hak ettiği payı alacağına inandığını söyledi.

Fuarların mevcut ilişkileri geliştirmek veya yeni lişkiler kurulduğu çok önemli mecralar olmak dışında çok önemli bir işlevi daha olduğuna dikkat çeken Ataoğlu, “ Uluslararası fuarlarda temsil edilerek sadece ülke turizminin gelişmesine katkıda bulunmuyoruz. Kuzey Kıbrıs’ın diğer tanınmış devletler gibi mevcudiyetini de eşit bir şekilde sağlıyoruz” dedi.
Dünya seyahat pazarının önde gelen fuarları arasında gösterilen Worl Travel Market , turizm fuarı Londra’da 5-7 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenecek.

Dünya Turizm profesyonellerini bir araya getirecek olan fuarda bakanlık yetkilileri yanında turizmciler, otelciler, seyahat acenteleri ve sektör temsilcileri de katılarak, Kuzey Kıbrıs turizmini tanıtıcı faaliyetlerde bulunacaklar.
Bu yıl 39.’su düzenlenecek olan fuara 181 Ülkeden 4,600 firma katılacak. Fuarın 52,000 turizm profesyoneli tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.


Print
Posted: Nov 5, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«January 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
29303112
Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Ataoğlu’ndan Sivil Savunma Teşkilatı’na ziyaret

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Hakan Balaban'ı ziyaret etti.

Read more
34
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive